G4Media.ro

UPDATE Orban, la Băile Tușnad: ”Nu există o moralitate publică comună. Dacă…

Sursa foto: Attila KISBENEDEK / AFP

UPDATE Orban, la Băile Tușnad: ”Nu există o moralitate publică comună. Dacă se uitau la deschiderea Jocurilor Olimpice de ieri, puteau vedea asta” / ”Vestea bună e că nu am primit instrucţiuni diplomatice de la Bucureşti, ce să spun şi ce să nu spun”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, sâmbătă, în deschiderea discursului susţinut la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, că nu a primit „instrucţiuni diplomatice” de la Bucureşti, despre ce să spună şi ce să nu spună la Tusvanyos şi a vorbit de întâlnirea avută cu prim-ministrul român, Marcel Ciolacu, transmite Agerpres.

Reamintim că Viktor Orban e considerat calul troian al Rusiei în UE și NATO după ce a împiedicat sprijinul pentru Ucraina și a blocat mai multe sancțiuni pentru regimul lui Vladimir Putin.

UPDATE:

Viktor Orbán a afirmat că, potrivit politicienilor de la Bruxelles, ei sprijină războiul de dragul păcii şi, aşa cum nu a înţeles teza lui Lenin, nu o înţelege nici pe cea de la Bruxelles.

”Trecem încet de la o politică europeană pro-război la o politică pro-pace”, a susţinut premierul ungar, adăugând că ucrainenii deja şi-au pierdut minţile, acum trebuie doar ca europenii să îşi vină în fire până nu e prea târziu.
El a declarat că în război ambele părţi au suferit pierderi grave, dar nu vor să se oprească. Premierul consideră că sunt două motive pentru acest lucru: ambele părţi cred că o pot învinge pe cealaltă. Ucrainenii cred că îşi apără ţara, în timp ce ruşii cred că se apără de NATO, a arătat el.
Orban a mai afirmat că, în anii anterior, SUA a declarat că principalul său adversar este China, dar acum duce un război prin interpuşi împotriva Rusiei, în timp ce acuză China că îi sprijină pe ruşi.
Potrivit acestuia, puterea Ucrainei depăşeşte toate aşteptările, el explicând că ţara a fost condusă de oligarhi, iar statul în esenţă nu a funcţionat, mulţi oameni au emigrat, dar astăzi este o ţară puternică. Ucraina şi-a găsit vocaţia, a spus el. Până acum, se vedea pe sine ca o zonă tampon, dar acum a apărut perspectiva de a aparţine Occidentului, a susţinut el.
Orban a adăugat că Rusia este diferită de cum o vedeam şi diferită de cum era făcută să pară. El a declarat că viabilitatea economică a ţării este impresionantă, acest lucru este incontestabil. Au fost învăţate lecţii după sancţiunile date după ocuparea Crimeei în 2014, aşa încât sancţiunile UE nu se aplică. Iar felul în care ei descriu Rusia ca o ţară rigidă neo-stalinistă, această imagine nu este reală, a susţinut Orban.
Potrivit premierului ungar, politica europeană s-a prăbuşit, a renunţat la propriile interese. Ei au urmat planul democraţilor american, chiar şi cu preţul auto-distrugerii. Sancţiunile fac continentul necompetitiv. Faptul că aruncarea în aer a gazoductului Nord Strem sau interceptarea telefonică Angelei Merkel au rămas nespuse este un act de supunere, consideră el.
Orban a susţinut că, înainte, axa Paris-Berlin era dominantă, în timp ce azi centrul de putere este situat pe axa Londra-Varşovia-Kiev-ţările baltice-ţările scandinave.
Premierul Ungariei a menţionat şi singurătatea spirituală a Occidentului. El a spus că până acum Occidentul se vedea ca un standard mondial, întrucât a dat democraţia liberală sau tranziţia verde. Ei au dat ordin ca lumea să ia o poziţie morală împotriva Rusiei, a afirmat el. Pe de altă parte, realitatea este că ţările cele mai mari din lume – China, Iran sau India – sunt acum de partea Rusiei. Este surprinzător că Turcia, membru NATO, şi lumea musulmană văd deodată Rusia ca un partener mai degrabă decât ca un duşman, a punctat Viktor Orbán.
Premierul a sugerat că problema cea mai mare din lume este astăzi dezintegrarea Occidentului.
Potrivit acestuia, Rusia este prea mare comparativ cu populaţia sa, este sub o ”conducere hiper-raţională”, o ţară ghidată, deci logică, calmă şi predictibilă. În contrast, comportamentul Occidentului nu este raţional. Conform analogiei premierului, ”sunt doi sori pe cer şi a apărut o contradicţie sub forma ascensiunii Chinei şi a Asiei, care ar trebui gestionată, dar noi nu suntem în stare”.
El a menţionat că trebuie încercat să fie înţeleasă logică aparent iraţională a Occidentului.
”Dacă Occidentul acţionează şi se comportă totuşi logic, dar noi nu îi înţelegem?”, a întrebat premierul ungar. Dacă înţelegem răspunsul la această întrebare, vom înţelege şi de ce Ungaria se înfruntă în mod regulat cu ţările vestice din UE pe probleme geopolitice, a arătat el.
El a subliniat că, potrivit accepţiunii noastre, Europa este constituită din state naţionale, în timp ce conform gândirii occidentale, statele naţionale nu mai există. Statele naţionale sunt suverane, adică au capacitatea de a-şi determina în mod independent politicile externe şi interne. În viziunea noastră, statul naţional are rădăcini într-o cultură anume, are un set comun de valori, pe baza căruia se ridică cerinţe morale comune, bazate pe consens public. În opinia sa, statele naţionale ”au o bază biblică, una care va fi judecată la sfârşitul lumii”. Occidentul, pe de altă parte, neagă existenţa statelor-naţiuni, de unde şi negarea existenţei culturii comune şi a moralei publice.
”Nu există o moralitate publică comună. Dacă se uitau la deschiderea Jocurilor Olimpice de ieri, puteau vedea asta”, s-a referit Viktor Orbán la evenimentul de la Paris de vineri seară.
Premierul ungar a afirmat că obiectivul lui Donald Trump este de a restaura Statele Unite ca stat-naţiune.
Viktor Orbán a dezvăluit că a discutat, vineri, cu Donald Trump care i-a cerut să le transmită salutări participanţilor la tabăra de la Băile Tuşnad.

Articolul inițial:

„Prima veste bună este că nu s-a făcut aşa mare tam-tam cum s-a făcut anul trecut, nu am primit nici instrucţiuni diplomatice de la Bucureşti, ce să spun şi ce nu să spun, însă am primit o invitaţie la un dialog la nivel de prim-ministru şi s-a şi întâmplat acest lucru. Anul trecut când ne-am întâlnit, după întâlnirea respectivă cu premierul României, am spus că este ‘beginning of a beautiful friendship’, adică ‘începutul unei prietenii frumoase’, şi mai spuneam că da, am făcut progrese, am făcut un pas în faţă”, a declarat Orban, potrivit traducerii oficiale.

Orban a trecut în revistă subiectele abordate în cadrul întâlnirii cu Marcel Ciolacu şi şi-a exprimat speranţa că în toamnă va exista un vot pentru aderarea României la Schengen.

„Şi dacă e să trecem în revistă ce s-a întâmplat de atunci, într-adevăr am bătut nişte recorduri în ceea ce priveşte cifrele, schimburile economice. România este un partener important, dacă nu cel mai important partener economic pentru Ungaria. Am discutat despre un TGV şi am discutat şi despre aderarea României la Schengen. Şi am spus că în toamnă vom pune pe agenda aderarea României la zona Schengen şi, dacă se poate şi sperăm că se poate, o să avem şi un vot în favoarea aderării României la zona Schengen”, a spus Orban, potrivit traducerii asigurate de organizatori.

Acesta a mai arătat că nu am primit instrucţiuni diplomatice de la Bucureşti, dar a primit de la Bruxelles, menţionând că „au fost condamnate eforturile misiunii de pace”.

Orban Viktor susţine, la Băile Tuşnad, tradiţionalul său discurs, pornind de la tema ediţiei din acest an a Universităţii de Vară- „Pe drumul drept”.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

  1. Grasutul asta 1nfect inainte de a calca pe covorul rosu de la Baile Tusnad, a calcat pe preșul ciolea. Discutia dintre cei doi prezentata ca una pe teme economice si alte vrajeli a fost doar incercarea lamentabila a lui ciolea de nu-si crea probleme suplimentare in legatura cu vizita cu rang de stapan pe mosie a ungurului in tinuturile românești. Bineinteles ca ungurul la inceputul discursului său a ironizat iar guvernul român, că doar nu era fraier să rateze o nouă ocazie de a de peste nas tuturor. Încă o dovadă a capacităților politice, de negociere si puterii de a se impune a viitorului(?) președinte al Ro, as in milogeala si aruncat pisica in curtea altora.

  2. *ale viitorului presedinte….

  3. Orban uraste Romania.
    Nemeth Zsolt uraste Romania.
    László Tőkés uraste Romania.

    Cand UDMR nu este la guvernare, politicienii maghiari sunt mai cu bun simt.
    Ciolacu le-a promis acestor dusmani ai Romaniai ca baga iar UDMR in coalitia de guvernare dupa alegeri.

    Altfel nu-mi explic schimbarea discursului acestor lichele politice maghiare.

  4. Delir,delir…Rusia e mare,Putin e tare,Angela Merkel era ce trebuie,Polonia nu e,nici tarile Baltice,nici tarile nordice…Propaganda pentru proshti de la o lichea.

  5. De văzut cum e cu promisiunea privind Schengenul.

    • Dacă la sfârșitul Războiului cel Mare Transilvania face parte din Ungaria, este și în Schengen. Își respectă promisiunea.

  6. Încă nu mi-e clar, Putin i-a promis lui Orbán doar o parte și Ucraina, sau și o parte din România?

  7. Ca orice pro-stovan și păcăliciul asta se crede inteligent… Dincolo de faptul că a ajuns să delireze și a spus numai tâmpenii, partea buna e că moștenirea lui e deja una solidă, înfigerea hotărâtă a Ungaristanului intr-o fundătura din care nu va ieși prea curând. Bravo prostănache!

  8. Sa fii ungur catolic sau reformat si sa crezi minciunile lui Orban despre moralitate, aia inseamna sa fii naiv. Ati uitat europarlamentarul ala in FIDESZ care cobora gol pe burlan de la o orgie cu homosexuali cand a sosit politia belgiana? Sa-l sustii pe Putin care e un ucigas de copii si batrani e moral. Plecat bai de-aici cu fatarniciile astea fariseice ca sunteti chiar ridicoli.

  9. Persona nongrata

  10. Piticul porno are aspiratii cu aceasta alianta rusia-ungaria .Isi doreste teritorii din romania ,chiar daca nu o spune ,gandul ii este la transilvania si stie ca rusia ii poate oferii acest lucru .Ce nu stie piticul porno ,ca alianta occidentala a crescut de la al 2 lea razb mondial ,considerabil .Sper sa putrezeasca in siberia rece ,sa simta cum au simtit si bunicii nostrii ,adevarata ospitalitate ruseasca .

    • „gândul îi este la Transilvania si stie ca Rusia îi poate oferi acest lucru” .
      O fi având gândul la Transilvania dar nu știu pe ce te bazezi când spui că Rusia i-o poate oferi. Noi ce am face ? Ne vezi char atât de neajutorați ?

  11. Orban si morala VACA SI BALETUL !!!! Nu este deloc important ce vor dusmanii nostri să facă este foarte important ce facem noi ! Pentru inceput feriti-va de sa mai investiți in afacerile dusmanilor ! Fiecare leu care ajunge in afacerile lor poate fi investit cel puțin in propaganda sau inarmare !

  12. Auzi, băi hunule, de ce-ți debitezi tu p.rostiile prosovietice în inima României? Du-te bre în Kazahstan sau în Belarus și fă-ți praf plămânii cât poftești.
    În altă ordine de idei, țara asta are prim-ministru sau covrigi?