G4Media.ro

Ordonanța de urgență pentru liberalizarea programelor din sănătate nu are avizul Consiliului…

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ordonanța de urgență pentru liberalizarea programelor din sănătate nu are avizul Consiliului Legislativ și nu poate intra în vigoare. Cererea de avizare a ajuns la Consiliul Legislativ a doua zi după adoptare, când Guvernul a fost demis, potrivit unui document publicat de Ponta

Liderul PRO România, Victor Ponta, a publicat, pe pagina sa de Facebook, un document trimis de Consiliul Legislativ secretarului general al Guvernului, potrivit căruia ordonanța de urgență pentru liberalizarea programelor din sănătate nu are avizul Consiliului Legislativ și nu poate intra în vigoare. Ședința de Guvern în care a fost adoptată ordonanța de urgență a avut loc în 4 februarie, iar, potrivit documentului, cererea de aviz a ajuns la Consiliul Legislativ abia a doua zi, în condițiile în care pentru adoptarea unei OUG este obligatoriu avizul.

Răspunzând unei întrebări a G4Media.ro, Biroul de presă al Ministerului Sănătății a precizat joi că OUG pentru modificarea si completarea Legii 95 privind reforma în sănătate, adoptată în ședința Guvernului din 4 februarie, are avizul Consiliului Legislativ (detalii aici).

Totuși, potrivit documentului publicat de Victor Ponta, ordonanța de urgență a fost înregistrată la Consiliul Legislativ abia în 5 februarie, când Guvernul a și fost demis prin moțiune de cenzură și nu mai poate emite ordonanțe de urgență.

Consiliul Legislativ explică în document că Guvernul demis poate emite numai acte pentru administrarea treburilor publice și că nu poate adopta ordonanțe, ordonanțe de urgență sau iniția proiecte de lege.

„Proiectele de ordonanțe și de hotărâri cu caracter normativ se supun spre adoptare Guvernului numai cu avizul Consiliului Legislativ”, subliniază Consiliul Legislativ.

Surse guvernamentale au declarat încă din 5 februarie pentru G4Media.ro că mai multe ordonanțe de urgență dintre cele 25 adoptate marți seară (4 februarie) de Guvernul Orban în ultima zi de mandat nu au avut avizul Consiliului Legislativ, obligatoriu pentru a putea fi aprobate formal în ședința de guvern (detalii aici).

Foto: Inquam Photos / George Călin

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

  1. Guvernul Mandolină dă dovadă de o competență fantastică, să-l tot votezi

    • Liderul ăsta Ponta a ajuns secretara trista a cuiva de se ocupa de chichițe din astea care nu intereseaza pe nimeni care abia asteapta sa scape de ciuma rosie
      Speriați băietii incearca sa sperie la rândul lor
      BAU!

  2. Ponta asta nu ar fi bine să vadă ce e cu Colectiv ul? Poate a uitat competenta fantastica.

    • iata imaginea fidela a unui idiot de linia-intai care-si inchipuie ca ne face praf. I s-a dus bul de caracter salbatic aducator de pagube, cu toata hala sa de vechituri, racani, travestiti. De fapt, cui se adreseaza avortonul psd-ului? O ancheta nitelus mai aprofundata ar trimitea gusterul asta gonflat la zdup.

  3. Premierul cabinetului obținut prin cezariană înainte de termen, demis, re-desemnat, auto-nevotat, etc. ne spune că … face ceva pe lege, el are binecuvântarea celui mai ales dintre români și nu dă doi bani pe nimeni altcineva.

  4. Are preocupari „mari” acest licurici…..

    • Pentru mintea lui tocita la coltul rosu de partid pcr/fsn/psd, narcisisimul Iudei Ponta constituie o stare patologica. Pontache ordinarul mi-aduce aminte de cocota vesteda; ar vrea sa para ca are dinti naturali ca sa mai fie exaltata… Pontache este tipul de ordura umana care vinde gogosi rasuflate de care rada si curcile, si ratele mute, si iapa in grajd, si mucul de pe deget. Sa stea dracu in latrineala lui, pana cand va fi zvarlit in anonimatul din care a iesit.

  5. Extraordinar ce timpiti acesti oameni din consiliul lui peste. De la liberali ar fi trebuit ca legea sa fie mai completa:obligatoriu coplata la privatizate adica banii de la casa plus banii oersonali pina la concurenta sumei. In acest fel concurenta ar fi mai reala. In felul actual vom observa o degradare continua si al spitalelor private. O safiti uimiti citi oameni vor fibucurosi si la coplata pentru conditii mult mai bune. Cei care nu si permit sau cei ce vor la stat nu vor fi lasati pe afara. Atunci va fi rindul celor de la stat sa si revizuiasca atitudinea de lacomie delasare si vedetism

  6. Pai inteleg ca e suficienta doar solocitarea avizului. Solicitare facuta in data de 4 dupa cum reiese din document.

  7. N-ar vrea el sa publice si actele originale disparute din dosarul de cercetare privind moartea suspecta a procurorului Panait, cel care a fost „sinucis”? Sau cum a ramas cu ancheta privindu-l pe procurrul care se ocupa de ancheta privind moartea suspecta a lui Panait, cel care a fost omorat in trafic, in mijlocul Bucurestiului, „faptuitorul” nefiind identificat nici pana-n ziua de azi? Despre aceste lucruri ar trebui sa fie informat poporul!

    • Iuda ponta, viciat de putere tiranica si candidat sigur la puscarie, e in andropuaza politica. E un fel de spirit malign care tot ce face, face din pura vrajmasie. Mostenire odioasa, ce vreti? Boala incurabila de pacient socio-scrantit. Unul ca el, vorba Elenei Impuscata, se naste o data la 500 de ani. Si de ce oare maica-sa care a recunoscut ca dorea sa-l avorteze, nu l-a avortat?

  8. Bai Ponta ai avut vreun rol in moartea procurorului Panait. KGB ce spunea? II interesa problema?
    Ps: De alcoolism te tratezi si te vindeici. De jegosenie, lichelism si tradare nationala niciodata.

  9. Pontache-Dandanache, marele looser al politicii, isi continua campania de denigrare. Cu flegme! Toata viata benignul asta aspru si necioplit, plin de rauate si ranchiuna, a fost un ticalos mizerabil care si-a insotit ticalosiile cu o capacitate de bruta josnica. nu a facut nimic altceva decat sa-i insele pe oameni si i-a gasit totdeauna pe cei potriviti pentru comploturi si uneltiri.

  10. Cei de la CL recunosc ca au primit cererea si au inregistrat-o dimineatza pe 5 feb.

    Conform scrisorii publicate, CCR spune ca „nesolicitarea avizului”duce la neaplicarea OUG-ului.
    Dar, CL recunoate ca a primit si inregistrat cererea, deci OUG-ul este constiututional.
    Mai mult chiar, faptul ca fost inregistrata, sa spunem la ora 8.30 pe 05 feb. si la ora 15.00 guvernul a fost demis (rezultatul votului fiind o actiune ce nu putea fi previzibila la ora inregistrarii documentului la CL) , CL avea obligatia sa emita un raspuns la document.

  11. Cazarea într-un spital de stat, şi de 4-5 ori mai scumpă decât la privat, deşi condiţiile sunt mai proaste, o spune unul care stie Sistemul medical!
    „Preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu, spune că în programele naţionale de sănătate vor intra doar clinicile private care au fost în prealabil verificate de autorităţile în domeniu şi că unele tarife percepute de sistemul medical de stat sunt exagerate.
    Afirmaţia vine pe fondul discuţiilor legate de Ordonanţa care le permite pacienţilor să se trateze gratuit la stat.
    „Nu oricine va putea accesa aceste programe care vor fi decontate de CNAS. Va fi un standard de respectat, iar sumele vor fi aceleaşi şi în cazul clinicilor private şi în cel al celor de stat. Am înţeles că cei din PALMED sunt deranjaţi că li se interzice să perceapă coplată de la pacienţi, dar asta este treaba lor şi, probabil, se vor adapta”, precizează Vasile Barbu.
    Reprezentantul pacienţilor mai atrage atenţia asupra faptului că Tarifele percepute de spitalele de stat pentru serviciile hoteliere puse la dispoziţia pacienţilor sunt mult mai MARI decât la privat, iar condiţiile sunt mult sub cele de la spitalele private.
    „Există clinici de stat în care pe devizul de la extrenare scrie negru pe alb că o zi de cazare în timpul internării a costat şi 1.700 sau chiar 1.900 de lei. Sigur, serviciile hoteliere în cazul spitalelor sunt unele speciale care includ, în principiu, combaterea infecţiilor nozocomiale, sterilizări şi aşa mai departe, dar într-o clinică privată toate acestea costă 350 sau 400 de lei. Şi condiţiile sunt excelente. Sigur, pacienţii obişnuiţi nu cunosc aceste cifre, dar ele pleacă spre CNAS, iar în unele cazuri, la neasiguraţi, sunt chiar şi achitate de pacient, în principiu”, spune expertul care a precizat că spitalele de stat care închiriază rezerve „de lux” încasează în plus sumele respective de la pacient.”
    https://adevarul.ro/news/societate/cazarea-intr-un-spital-stat-4-5-mai-scumpa-privat-conditiile-mai-proaste-1_5e3c4d6c5163ec4271d41ab1/index.html