G4Media.ro

Orele de educație civică din gimnaziu nu au impact semnificativ asupra participării…

Sursa foto: Inquam Photos / Autor: Octav Ganea

Orele de educație civică din gimnaziu nu au impact semnificativ asupra participării active în viața politică a viitorilor adulți sau a dorinței acestora de a vota – studiu UNESCO / Rata de participare la alegeri a scăzut în ultimii 50 de ani

Orele de educație civică din gimnaziu nu au un impact semnificativ asupra participării active în viața politică a viitorilor adulți sau dorinței de a vota, arată cel mai recent raport al UNESCO pe educație, lansat la sfârșitul lunii octombrie. Totuși, rezultatele evaluărilor realizate de International Civic and Citizenship Education Study au identificat corelații între nivelul cunoștințelor civice ale elevilor și dorința lor de a se implica în luarea deciziilor politice.

Potrivit raportului, implicarea cetățenilor în viața politică este în scădere în statele în care funcționează sisteme electorale democratice. Concret, la nivel global, rata de participare la alegerile prezidențiale și parlamentare a scăzut de la 77%, în anii 1960, la 67% după 2010.

În raport se precizează faptul că nu au fost identificate legături între cursurile de educație civică din gimnaziu și participarea politică. O analiză a nouă studii despre programele de educație civică arată că nu există efecte semnificative ale acestei discipline asupra participării la vot.

Cazul elevilor români confirmă acest lucru. Aceștia spun că susțin democrația și spun că vor să voteze, însă au rezultate sub medie în ceea ce privește cunoștințele civice, conform rezultatelor evaluării internaționale realizate de ICCS în anul 2022.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Pai daca fac romana și matematică în loc și nu sunt lăsați să predea profesori calificați ci cei care nu au catedra completa, atunci ce sa ceri