(P) După accidente vascular-cerebrale, recuperarea medicală se face în Spitalul Sfântul Sava
Accidentul vascular cerebral reprezintă cea mai frecventă cauză de mortalitate din România, în rândul adulților, la egalitate cu bolile coronariene, după cum arată statisticile Organizației Mondiale a Sănătății. Accidentele vasculare sunt și prima cauză de invaliditate, acestea afectând persoane de vârste diferite, de la foarte tineri până la cei mai vârstnici. Persoanele cu risc cardiovascular sunt și cele mai predispuse la atacuri vascular-cerebrale, iar după vârsta de 55 de ani, acest risc se dublează la fiecare 10 ani.
Spitalele din țara noastră reușesc să facă față cu greu numărului mare de pacienți cu afecțiuni cardio-vasculare, iar cei care trec printr-un atac vascular-cerebral au nevoie stringentă de recuperare medicală pentru a putea redobândi o mobilitate și o activitate care să nu-i fixeze în pat pentru tot restul vieții. Din nefericire, sunt puține centre de recuperare medicale, iar medicii specialiști depășesc cu puțin numărul de 100, la nivel național. Există însă o ”concentrație” mare de specialiști în recuperare medicală în Spitalul Sfântul Sava de Îngrijiri Paliative, Geriatrie și Recuperare Medicală, aflat la câțiva kilometri de București. Sunt reuniți aici 8 medici, 30 de specialiști în kinetoterapie și fizioterapie, 30 de asistenți medicali și 48 de infirmiere, care reușesc să obțină rezultate vizibile în mobilitatea pacienților, într-o perioadă scurtă de timp, de 14 – 28 de zile, de la internare.
Una dintre pacientele aduse la Spitalul Sfântul Sava după externarea din Spitalul Județean Tulcea povestește că la internarea în centrul de recuperare medicală din Pantelimon era imobilizată, cu ochiul stâng nu mai vedea deloc, iar cu ochiul drept vedea în ceață.
”După o săptămână, profesoara mea de sport, Cătălina, a reușit să mă pună în baston, ceea ce eu nu aș fi crezut să mai pot. Mi-a revenit vederea, datorită profesionalismului medicilor de la Spitalul Sfântul Sava. Este un loc binecuvântat de Dumnezeu. Acești oameni își dau silința, fiecare în parte, în specialitatea lui, să ducă în același sens, spre binele pacienților. Dacă ați vedea momentul în care se servește masa, cum infirmiere și fizioterapeuți stau lângă fiecare pacient în parte și-l hrănesc ca pe bunicul, tata, mama, mătușa lor. Echipa empatizează foarte bine cu pacienții și lucrul acesta contează foarte mult pentru ființa care este dărâmată moral și fizic când vine aici.”
În Spitalul Sfântul Sava, serviciile medicale sunt acordate în regim de cazare hotelieră la standarde înalte, cu 3 mese incluse, pentru pacienți adulți de toate vârstele, din orice localitate din țară sau din străinătate și indiferent de stadiul bolii. Hrana este preparată zilnic în bucătăria proprie, după un meniu adaptat pacienților cu nevoi speciale. Internarea pentru recuperare medicală se asigură în saloane cu 2 și 3 paturi, în regim de spitalizare continuă, asistență medicală 24/7 oferită de personal specializat, cu competență în servicii de recuperare medicală.
Tehnicile speciale și tehnologiile ultramoderne aplicate după un plan de tratament complex oferă pacienților Spitalului Sfântul Sava o probabilitate extrem de ridicată de recuperare medicală. Toate informațiile necesare, inclusiv un tur virtual al spitalului se găsesc la adresa https://spitalulsfantulsava.ro/. Centrul se află în imediata vecinătate a pădurii Pustnicul, în comuna Pantelimon, str. Cozieni nr 2, drumul spre Mânăstirea Pasărea.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank