G4Media.ro

Pacient adus de la Suceava, confirmat cu COVID 19 la Spitalul de…

sursa foto: Pixabay.com

Pacient adus de la Suceava, confirmat cu COVID 19 la Spitalul de arsuri din București / 28 de cadre medicale sunt contacți ai acestuia

Un pacient adus de la Suceava în noaptea de 20 spre 21 martie la Spitalul de arsuri din București a fost confirmat abia marți cu COVID 19, iar 28 de cadre medicale sunt contacți ai acestuia. O anchetă epidemiologică este în desfășurare.

Ministerul Sănătății a anunțat, miercuri, într-un comunicat, că a fost informat de către Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri din București că un pacient în vârstă de 43 de ani, transferat în noaptea dintre 20 și 21 martie 2020 de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava, a fost depistat pozitiv la COVID 19.

„Pacientul, care nu a fost testat pentru COVID 19 la unitatea din Suceava a suferit două intervenții chirurgicale duminică, 22 martie 2020 și luni, 23 martie 2020 in Spitalul de Arși București. Tot în 23 martie 2020, conducerea unității medicale din București a decis testarea pacientului având în vedere că acesta a fost transferat din Suceava, acolo unde există un focar de infecție cu COVID 19 și, în paralel, au fost luate măsuri suplimentare de protecție a personalului medical și pacienților înainte de cunoașterea rezultatelor acestui test”, se arată în comunicat.

În seara de 24 martie, rezultatul testului a confirmat infectarea pacientului cu noul coronavirus.

„În acest context, s- a demarat ancheta epidemiologică de urgență. Au fost depistați 31 de contacti, 28 dintre aceștia fiind cadre medicale. Toate cadrele medicale se afla din această dimineață în izolare la domiciliu pentru 14 zile. Cei 3 pacienți identificați ca și contacti indirecți au fost izolați. Toți vor fi testați pentru COVID 19”, mai precizează sursa citată.

Citește și

Spitalul Județean din Suceava, închis începând de astăzi, iar pacienții transferați / În 48 de ore se estimează că va fi redeschisă Unitatea de Primiri Urgențe

De ce s-a schimbat algoritmul de testare la coronavirus / Cum încearcă autoritățile să dezamorseze bomba din spitale

Sursa foto: Pixabay.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. idiotul ala de Macovei inca este in libertate???? cum este cu legea privind zadarnicirea comabterii bolii … ???

  2. Spitalele cad ca mustele.Cica sunt specialisti.

    • Exact. Procentual vorbind, inainte sa se imbolnaveasca populatia, se imbolnavesc angajatii sistemului sanitar.

  3. Nașpa situația
    Dacă ai un ars cu covid unde-l pui? Dacă îl pui la boli infecțioase nu poți să-i tratezi bine arsurile, dacă îl pui la arși îi infectează și pe ceilalți. Cred că prima variantă e mai bună…
    Oricum n-ar mai trebui să fie primit nimeni în spital fără test de covid înainte, altfel în scurt timp o să fie contaminate toate spitalele…

  4. In ritmul asta ramanem in scurt timp fara spitale si medici. Bine zicea Mandruta ieri ca spitalele sunt doar niste posturi caldute pentru niste directorasi numiti de Partid (indiferent de numele acestuia, care au fost pusi acolo cu scopul exclusiv de a directiona achizitiile catre firmele „pretine”. Cadrelor medicale le-au inchis gura in ultimii cativa ani cu niste mariri salariale, dar care acum nu-i ajuta absolut de loc. Nema echipamente si materiale de protectie, proceduri si asa mai departe.

  5. părerea mea e că fiecare lucra după cum îl ducea capul, ce protocoale? ..ei așa lucrează în mod curent…si dacă se întâmplă ceva cu pacientul ei nu au nici o responsabilitate chiar dacă de multe ori este vina lor că pacientul se alege nu nu stiu ce infecții…evul mediu.

  6. In sfarsit, se vede incompetenta uluitoare a cadrelor medicale. Ce credeati, ca medicii de la noi chiar mai stiu meserie?

  7. Produsele școlii românești de după’ 89, nu generalizez, sunt și medici foarte buni. Asistente fără bacalaureat.