G4Media.ro

Pacienţi decedaţi din cauza clostridium, după ce au fost trataţi pentru COVID…

sursa foto: Facebook/ Spitalul Militar Central / Florentina Ioniţă Radu

Pacienţi decedaţi din cauza clostridium, după ce au fost trataţi pentru COVID cu antibiotice – Comandantul Spitalului Militar Central: S-a ajuns să avem decese din cauza clostridium; antibioticele pot deveni o armă în mâna unor soldaţi neinstruiţi

General Maior Medic Conf. Univ. Florentina Ioniţă Radu, Comandantul Spitalului Militar Central a vorbit marţi, într-o conferinţă de presă online, despre un fenomen îngrijorător înregistrat în pandemie: foarte mulţi pacienţi au ajuns la spital cu clostridium, infecţie care a putut fi foarte greu gestionată de medici. Această situaţie, spune medicul, a apărut în ultimii doi ani pentru că boala COVID nu a fost tratată ca o infecţie virală. Practic, sunt medici care au administrat o paletă de antibiotice în boala COVID. Ca urmare a acestui proces, un număr impresionant de pacienţi, aşa cum susţine medicul, au ajuns la spital cu infecţia clostridium şi au existat şi decese din această cauză, relatează news.ro

General Maior Medic Florentina Ioniţă Radu: „Antibioticele pot reprezenta o armă în mâna unor oameni neinstruiţi, cred că trebuie să ne preocupe foarte tare”

„Este momentul în care să ne dăm seama că antibioticele reprezintă de fapt, că pot reprezenta un pericol, că pot deveni o armă în mâna unor oameni neinstruiţi să spun aşa, unor soldaţi neinstruiţi ca să fiu din zona noastră militară, cred că trebuie să ne preocupe foarte tare. Sunt foarte mulţi colegi prezenţi aici în conferinţă care ştiu ce a însemnat numai în ultimii doi ani de pandemie faptul că a fost tratat covidul ca o infecţie, nu ştiu, nu virală. Paleta de antibiotice care a fost administrată în această perioadă a determinat ca un număr foarte mare, chiar impresionant aş putea spune de pacienţi să se prezinte la spital cu infecţii de clostridium, pe care le-am putut gestiona foarte greu. Deci s-a ajuns să avem decese din cauza clostridiumului, ceea ce nu este normal să se întâmple în această perioadă. Antibioticul în mâna unor persoane neavizate pe de o parte, sau unor medici care nu sunt instruiţi suficient cred că ar trebui să ne preocupe foarte tare. Uneori antibioticul este considerat ca un colac de salvare, se spunea puţin mai devreme, că „dacă a plecat de la tine fără antibiotic înseamnă că nu eşti un medic bun”, afirmă medicul, coform news.ro

Consumul de antibiotice în România a fost paralel cu creşterea numărului farmaciilor în România, afirmă Florentina Ioniţă

”Consumul de antibiotice în România cred că a fost paralel cu apariţia  unui număr din ce în ce mai mare al farmaciilor în România. Mi s-a întâmplat ca eu să nu pot să cumpăr un antibiotic dar şoferul meu să-l cumpere fără reţetă. Cred că aici trebui să lucrăm foarte mult, pentru că degeaba elaborăm ghiduri şi concepte, o mână de oameni pun tot sufletul şi cunoştinţele lor în a elabora nişte precepte dacă acestea nu sunt implementate până în străfundul societăţii. Mi s-a întâmplat ca eu să nu pot să cumpăr un antibiotic, dar şoferul meu să-l cumpere fără reţetă. Cred că aici trebui să lucrăm foarte mult, pentru că degeaba elaborăm ghiduri şi concepte, o mână de oameni pun tot sufletul şi cunoştinţele lor în a elabora nişte precepte dacă acestea nu sunt implementate până în străfundul societăţii”, a argumentat medicul, scrie news.ro.

Citește mai multe pe news.ro

Sursa foto: Facebook

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

32 comentarii

  1. Eroii in alb, doamnelor și domnilor. Eroii in alb. De asta Romanica avut așa mulți morți de “covid”. Unde sunteți ba vaccinatilor sa va darnici părerea?

    • Pai voi sosocilor în loc să va vaccinați cu antiviral ați halit antibiotice că pe cipsuri!
      Ciocul mic că tot voi sunteti handicapații de serviciu!

    • @disc-stricat … pai ce treaba are ba poo oolica vaccinul care te tine departe de spital, cu 30 de ani de usl-ism in medicina cu spagi si manageri de la pompe funebre?

    • Când umple cabinetul vițelul șoșoc si muge ca „stârnuta si nădușește” și că „nici măcar o ampicilina nu-mi dai, mă lași să mor așa” ce poți face?

  2. Eroii in alb, doamnelor și domnilor. Eroii in alb. De asta Romanica avut așa mulți morți de “covid”. Unde sunteți ba vaccinatilorSa va dați cu părerea?

    • Aici sunt sosocarule, că să ți-o dau in bot. Tot voi antivaxerii sunteți ăia care luați antibiotice ca pe tic-tac. Degeaba, că pentru dublarea neuronului nu s-au inventat medicamente, așa că tot inteligenți asimptomatici rămâneți 😈

  3. Dacă avea dreptate Șoșo iar noi am considerat-o degeaba crazy?

    • ca te sterilizeaza pana la a 3-a generatie? bai da inteligent mai esti .. nu degeaba aur-de-la-rusi creste in sondaje .. sunteti multi

    • Cred că avea dreptate, dovadă creierul tau este steril pe 3 generații degeaba ti-l tot fxte antena 3!

  4. „Această situaţie, spune medicul, a apărut în ultimii doi ani pentru că boala COVID nu a fost tratată ca o infecţie virală. Practic, sunt medici care au administrat o paletă de antibiotice în boala COVID. Ca urmare a acestui proces, un număr impresionant de pacienţi, aşa cum susţine medicul, au ajuns la spital cu infecţia clostridium şi au existat şi decese din această cauză”

    Semnat „Stiinta si specialistii”. Fi-mi-ar sila!

  5. Pentru cele două stele mari de pe epoleți?
    Rog redacția sa ne prezentați un CV al doamnei!

    • Intr-o tara cu prim ministru militar asteptati-va sa vedeti cat mai multi militari. Militari care fac politica, medicina … specialisti in toate domeniile.
      Unii din ei primesc si pensie si salariu.

  6. Dacă au avut costridium și covid, nu vom ști niciodată câți au murit de costridium.
    Astfel, cel puțin teoretic, putem presupune că există undeva un medic care va scăpa nepedepsit deși și-a omorât pacientul cu costridium.

    • Sosocii care nu s-au vaccinat au halit antibiotice ca pe seminte…
      Acum ca nu ati crapat de covidul ca stranutul si ati crapat de la antibiotice tot din cauza pr0stiei ati crapat, nu mai dati vina pe medici ca nu exista medicamente de covid cel putin nu pentru saraci.
      Daca tragem linie sosocii au crapat de la stranut, arsi in spitale si de la antibiotice….

    • @alien: hai să-ți mai dau un exemplu, ca să vezi la ce a deschis ușa această măgărie infernală. Mă rog, nu ți-l dau ție, că n-ai tu treabă, îl dau pentru ăștia care mai au un pic de creier.
      Să zicem că ai o bunică bogată, pe care trebuie să o moștenești. Problema e că bunica nu mai moare iar tu trăiești din ce în ce mai greu.
      Covidul îți dă o „șansă” unică: îi dai bătrânei covid ȘI otravă. Doamna moare, dar nu se știe de ce până nu i se face testul și se constată că are covid.
      Conform protocolului, dacă are covid și nu are semne de violență, atunci a murit de covid.
      Tot conform protocolului, fiind interzise autopsiile, tu scapi neprins și cu averea doamnei.
      SF, este?

  7. Cand stiinta pune osul la treaba.

    • Stiinta sosoacei?

    • Exact. Azi crezi ca esti exponentul stiintei, si maine esti sosoc.

    • Ia uite,s-a bagat si dna in seama. Cazurile de Clostridium sunt wxtrem de putine,ceva de genu 1 la 3-4 luni si daca stii cum sa procedezi, e tratabil. I-as spune dnei dr ca ar mai fi si alte cauze,nu numai antibioticele:imunitatea scazuta data de comorbiditati(multi diabetici,dializati),data de covid, data de terapia cu dexametazona(care intra in protocolul covid),si la cei ce primesc imunomodulatoare(tot din peotocol)

  8. Se moare de sni in spitsle de Clostridium…de unde apare? De la fecale sau mai bine spus de la spalatul cu aceeasi carpa si zoaie cu care se spala veceul…asta e adevarul pe care nimeni nu il spune.
    Duci mancare la spital? Ai grija unde o pui ca vei ajuta la raspandire si o iei si acasa…. e peste tot, in toate spitalele din RO. Si daca iti spune cineva ca poti pleca ca nu mai ai…verifica din nou ca incearca sa musamalizeze sa scape de pacient!

  9. Si ce sunt antibioticele in mainile celor instruiți? Bomboane pentru bacterii?
    Era un neinstruit care visa la un „glont magic antimicrobian” si a descoperit penicilina. Hua Fleming!

    Nu ati urmat protocoalele publicate in MO? Nu e azitromicina ineficienta in caz de infecție cu Clostridium multidrog rezistenta din spitale?

  10. Nu s-au vaccinat, dar au bagat antibiotice cu pumnul. Atat s-a putut.

  11. Degeaba are rețetă daca antibioticul se prescrie de medic la plesneala, fără antibiograma.

  12. Asta e inca o campanie impotriva utilizarii antibioticelor, care sunt nu doar medicamente ieftine, ci si atat de necesare in foarte multe situatii. Chiar si in cazul Covidului, pentru a rezolva infectiile asociate cu Covidul. Nu vedeti ca suntem mintiti pe fata cum ca antibioticele nu sunt bune, cum ca ele ar crea tot felul de probleme, tocmai ca sa ne speriem si sa nu le mai folosim, ajungand astfel sa devenim dependenti de niste tratamente cu mult mai scumpe?

    • Dna „soldat neinstruit” este de-a lyi Gheorghita Sa trasucwm-nu mai cereti antibiotice,cereti vaccin.
      Cand am scris 1 cqz la 3-4 luni,asta inseamna 1 cqz la apx 1000-1500 cqzuri
      Si e TRATABIL,madam,si culmea,tot cu antibiotice.
      Ce sa inteleg,ca 8n SMC colcaie clostridia si nu stiti ce sa facwti cu ea?

  13. Pai e de-a lui Gheorghita. Dupa capul ei doar vaccinurile”e” bune.
    Vezi,sa nu mai plangem dupa tratamente.
    Cucoana,soldatul neinstruit esti matale.
    Cand am scris mai sus 1 la 3-4 luni, s-ar traduce cam 1 la aroximqtiv 1000-2000 de pacienti. Rar,rar si TRATABIL madam.

  14. Hai g4,curaj! Publicati postarea. Sau sunteti si voi inrolati politic?

  15. Hmm, intre timp am mai citit cate ceva si inteleg ca infectia cu Clostridium Dificile se poate datora tratamentelor cu antibiotice care reduc semnificativ flora intestinala care tine sub control inmultirea bacteriei Clostridium existenta si ea in intestin, asa ca pe perioada tratamentului cu antibiotice se recomanda probiotice pentru refacerea florei intestinale. Adica antibioticele distrug si dusmanii lui Clostridium din intestin pe langa bacteriile pentru care luam acele antibiotice, iar astfel Clostridium poate sa prolofereze in voie, si de aceea “reparam” flora intestinala luamd probiotice. Totusi si Clostridium e o bacterie, de ce nu e distrusa si ea de catre antibiotice impreuna cu restul florei? O fi mai rezistenta, sau poate ca doar anumite antibiotice o pot distruge? Asta ar fi o posibila wxlicatie.

  16. *Explicatie* Chiar si asa, antibioticele nu sunt de blamat. Efectele antibioticelor trebuie cat mai bine intelese prntru a fi utilizare cat mai eficient.

  17. tot ce am inteles e ca tanti asta are doua stele.
    inseamna ca are o divizie de comandat….o rusine a ajuns….si armata…nici pe timpul lui Ceausescu nu era asa de mizerabila aceasta institutie….daca erau 20 generali…acum sunt 2000.

  18. Mesaj de maxima pentru…nu pentru țară ci doar pentru Vaccinat si ZeroUnuZero: antibioticele s-au luat de unii berbeci cu rețetă si/sau cu recomandare de la dom. doftor de familie. Fara reteta e cam greu. Da, se poate sa te mai descurci dar nu poti face din asta o generalitate fiindca devii la fel de berbec ca ei. Bine, din comentariile mai vechi ale celor doi numiti mai sus se poate deduce lesne asta. Asadar, nu va mai luati de oamenii simpli (la cap) ci luati-va de o parte din „eroii in alb”. Bine, poate parea bizara denumirea deoarece si zugravii cand au venit la mine in vara lucrau tot in combinezoane albe 😅