G4Media.ro

Pacienții cu forme severe de COVID se recuperează mai repede decât în…

sursa foto: gov.il

Pacienții cu forme severe de COVID se recuperează mai repede decât în ​​valurile anterioare – studiu din Israel

Medicii au reușit să externeze pacienții grav bolnavi de Covid din spital mai devreme în timpul celui mai recent val pandemic decât cele precedente, potrivit statisticilor publicate de un post de televiziune din Israel.

Numărul mediu al zilelor petrecute în spital de acest pacienți în prima săptămână a lunii iulie 2021 a scăzut la opt, de la 10 – 12 în valurile precedente, potrivit Channel 12.

Potrivit acestor date, cazurile cauzate de varianta Delta a Coronavirus nu sunt la fel de severe ca cele din ultimul an și jumătate.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății de la Ierusalim publicate miercuri, în prezent erau 144 de pacienți spitalizați cu Covid în toată țara, dintre care 68 de persoane aflate în stare gravă. Aproximativ 60% dintre cei spitalizați erau vaccinați, potrivit unui raport al ministerului miercuri.

Optsprezece dintre pacienții spitalizați nu mai au testat pozitiv pentru COVID-19, dar au rămas cu semne de boală din cauza complicațiilor legate de virus și, prin urmare, au fost incluși în statisticile Ministerului Sănătății.

Trei femei însărcinate au fost internate cu Covid, precum și două mame care au născut recent, dar toate erau în stare bună.

Din cei 12 pacienți conectați în prezent la aparate respiratorii, opt dintre ei nu erau vaccinați, arată datele.

Douăzeci de israelieni au decedat până acum în iulie de Covid, 15 dintre ei erau vaccinați cu ambele doze și cinci nu au fost deloc inoculați. Un total de 6.454 de oameni au murit în Israel din cauza Covid de la începutul pandemiei la o populație de 8,8 milioane.

Potrivit cifrelor Ministerului Sănătății actualizate miercuri, 1.410 persoane au testat pozitiv cu Coronavirus în ziua precedentă. Peste 1,7% din teste au revenit pozitive, deși radiodifuzorul Kan a raportat că centrele de testare erau copleșite. Peste 76.000 de teste au fost efectuate marți, cel mai mare număr de la începutul lunii martie.

Între timp, Israelul va deveni prima țară din lume care va testa un vaccin anti-Covid oral. Firma Oravax Medical se pregătește să înceapă studiile clinice ale vaccinului la Centrul Medical Sourasky din Tel Aviv, după ce a primit aprobarea protocolului său de studiu de la Comitetul de revizuire instituțională al spitalului. Acum, firma mai așteaptă doar aprobarea Ministerului Sănătății, care va decide în următoarele câteva săptămâni.

În Israel 64% din populație a primit prima doză de vaccin anti-Covid, în timp ce 58% dintre oameni au fost complet vaccinați.

Surse: Times of Israel, Jerusalem Post

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Era de asteptat. Pe masura ce ne obisnuim cu viruselul, devine ceva simplu de rezolvat pentru organismul uman, indiferent de variantele pe care le ia. Cu exceptia unora care o incaseaza, dar asta e viata, nu e un simplu calcul aritmetic.

  2. Si inca n-au termiant de numarat.

  3. sa nu-ti pui intrebari ca esti facut in toate felurile !

  4. statistica matematica, legea numerelor mici/mari e ceva strain pentru tine.

  5. Ignorand faptul ca la cifre asa de mici statisticile pot gresi mult, iata cateva concluzii din articolul de mai sus:
    1. 60% din cei internati erau vaccinati. In Israel procentul de vaccinati este 58.2 cu 2 doze si 63.5 cu o doza. Concluzia: vaccinul nu este eficient asupra variantei delta, se imbolnavesc la fel atat vaccinati cat si nevaccinati.
    2. din 12 persoane la ATI, 8 sunt nevaccinati. Concluzia: variantei delta este mai agresiva pentru nevaccinati, desi in alte studii se mentioneaza exact invers.
    3. din 20 de decese in iulie, 15 erau vaccinati. Concluzia: idem punctul 1, cu mentiunea ca 75% decese la vaccinati e mai mare decat media acestora.

    • Citeste statistica pe raportul englezilor oficial cu pacientii de la ATI pe 14k de persoane.
      Eu pe Malta am vazut 90% nevaccinati infectati la aproape 100 de persoane si sunt putine 100 de persoane.

      Daca numeri pana la 10 nu e statistica si nu poti compara cu nimic.

    • In Anglia si Israel „Inoculatii” nu se „infecteaza” dar crapa mai multi ca aia care nu si-au bagat shoturi.

    • Ai avea dreptate, Zorca, daca procentele ar fi identice pentru grupele de varsta cele mai expuse la risc. Dar pentru cei in varsta procentul e peste 90%, asa ca ghinion: vaccinul functioneaza.

    • Vlade, intotdeauna vrei sa ai dreptate chiar si atunci cand nu ai? La fel si analfabetul functional 009 neuroni.
      Mai cititi inca o data, pe silabe daca va ajuta, prima fraza ce am scris-o: „concluzii la articolul de mai sus”. Ce treaba ai cu Malta si cu UK? Ce treaba ai cu grupele de varsta? Nu este nicio mentiune in articol despre asa ceva.