Paul Păcuraru, fiul lui Maricel Păcuraru: Tribunalul București ne-a dat dreptate azi / Noul președinte al Romprest va fi Beniamin Păcuraru / Acesta este ginerele patronului de la Realitatea TV
Paul Păcuraru, fiul lui Maricel Păcuraru, acuzat de unul dintre acționarii Romprest că vrea să preia conducerea societății ”prin acte false” și ”prin interpuși”, a declarat pentru G4Media.ro că instanța a soluționat litigiul dintre acționari, iar potrivit deciziei Tribunalului București comunicată azi instanța i-ar fi dat lui dreptate. Decizia Tribunalului București nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 30 de zile.
”Decizia instanței a fost pronunțată acum o jumătate de oră. Rezultatul este că Registrul Comerțului trebuie să înregistreze noul președinte al Romprest. Practic azi s-a soluționat dosarul prin care acești oameni nu vor mai conduce Romprest. Noul președinte va fi Păcuraru Beniamin. Urmează să se facă o întâlnire și să stabilim o nouă echipă de conducere”, a declarat Paul Păcuraru pentru G4Media.ro.
Beniamin Cioantă Păcuraru este ginerele lui Maricel Păcuraru, patronul Realității TV.
Păcuraru a explicat că societatea Detaco Ltd, înregistrată în Canada, (deținută de Magnum, unde Paul Păcuraru deține 100% din acțiuni) a decis într-o ședință AGA din 27-27 iulie împreună cu Compania Națională Aeroporturi București să revoce mandatul vicepreședintelui Consilului de Administrație, Marian Bogdan Adimi.
Adimi, care este și director general, este susținut de ceilalți acționari minoritari: Europrest Invest și Premium Management, firme controlate de Andrei Drăcea.
Compania Națională Aeroporturi București este o compania a statului român, 80% din acțiuni fiind deținute de Ministerul Transporturilor, şi 20% acțiuni deținute de Fondul Proprietatea.
Înscrierea deciziei AGA la Registrul Comerțului a fost însă contestată și a început litigiul dintre acționari (gruparea Păcuraru și gruparea Drăcea) soluționat azi în primă instanță.
Directorul general Marian Bogdan Adimi, care este și vicepreședintele Consiliului de Administrație, este susținut în funcție de Andrei Drăcea, care controlează acum 43,76% din Romprest prin Europrest Invest și Premium Management.
Marian Bodan Adimi l-a acuzat miercuri, într-un comunicat, pe Maricel Păcuraru, patronul Realitatea PLUS, că ar fi încercat să preia conducerea companiei ”prin întocmirea de acte false” și prin ”interpuși”, cu referire la fiul și la ginerele său.
Paul Păcuraru respinge acuzațiile de falsificare de acte, afirmând că toate deciziile și documentele au fost transmise în Canada prin intermediul Ambasadei Canadei, iar actele au fost autentificate la notariat.
Practic, în acest moment este în plină desfășurare un conflict deschis între cei doi acționari principali ai Romprest, familia Păcuraru vs. Andrei Drăcea, nici unul dintre ei neavând însă pachetul de 50%+1 din acțiunile companiei.
Directorul Romprest o acuză pe Clotilde Armand că se aliază cu Maricel Păcuraru și face ”trafic de influență”.
Mai mult, Marian Bogdan Adimi îl numește pe Maricel Păcuraru ”infractor, condamnat penal”, cu referire la condamnarea definitivă la închisoare a acestui pentru corupție.
Cum răspunde acestor acuzații Paul Păcuraru, fiul lui Maricel Păcuraru
- N-am stat să urmăresc toate comunicatele. Societatea Detaco este deținută de către Magnum, o societate din România al cărei acționar sunt eu în proporție de sută la sută. Deci nu este niciun interpus, totul este la vedere. Se pot verifica documentele, nu există niciun fel de suspiciune.
- Conform actului constitutiv al Romprest, Detaco trebuie să-și numească președintele acestei societăți, Romprest. Vicepreședintele este numit de către celălalt acționar, Europrest. Detaco, de-a lungul timpului, a fost împiedicată în toate adunările generale ale acționarilor să-și poată exercita votul și nu au fost lăsați să voteze cu privire la orice decizie care se lua în această societate. Detaco și Compania Națională Aeroporturi București, CNAB, nu au fost lăsați să voteze în AGA din diferite motive invocate de dânșii.
- În AGA, toți acționarii trebuie să se întâlnească și să discute punctele de pe ordinea de zi, achiziții, tot ce înseamnă administrarea. Detaco, pe lângă că a fost împiedicată să poată numi președintele Romprest, coform actului constitutiv, nu a fost lăsată să ia orice altă decizie în cadrul societății, pentru că nu și-a putut exprima votul. Pur și simplu în ședințele care aveau loc invocau tot felul de motive, de mandate.
- Cum să se falsifice acte dacă toate sunt transmise prin Ambasada Canadei, toate au fost autentificate la notar. Un act autentificat la notar este opozabil terților. Cum să fie acte falsificate? Vorbim pe documente. În mod abuziv, Detaco nu a putut să voteze, să ia niciun fel de hotărâre în cadrul societății Romprest.
- A fost o AGA pe 27, 28 iulie prin care Detaco împreună cu CNAB au luat hotărârea de revocare a vicepreședintelui Adimi și s-a aprobat începerea acțiunii în răspundere contra lui Marian Bogdan Adimi. Mandatul acestuia de administrator a încetat de îndată în acea AGA.
- Ulterior au fost cu acea hotărâre AGA să o înregistrăm la Registrul Comerțului, a fost contestată. Registrul a spus că nu e de competența lui și au apărut dosare pe rol. Ne-am judecat de atunci și vă pot da o informație, decizia a venit și în considerentele deciziei scrie negru pe alb că nu există niciun impediment pentru înregistrarea mențiunilor. Această cerere de mențiuni trebuie să fie admisă.
- Altfel spus, rezultatul este că Registrul Comerțului trebuie să înregistreze noul președinte al Romprest. Practic azi s-a soluționat dosarul prin care acești oameni nu vor mai conduce Romprest. Noul președinte va fi Păcuraru Beniamin. Urmează să se facă o întâlnire și să stabilim o nouă echipă de conducere. Decizia instanței a fost publicată acum o jumătate de oră.
Cine sunt acționarii Romprest. Potrivit portalului Confidas, structura acționariatului Romprest Service este următoarea, în acest moment:
DETACO LTD (Canada) – 42.69 %
EUROPREST INVEST SRL (România) – 30 %
PREMIUM MANAGEMENT TEAM SRL (România) – 13.76 %
SC COMPANIA NAŢIONALĂ AEROPORTURI BUCUREŞTI SA (România) – 10 %
FIRSTCOM LLC (SUA) – 3.54 %
Detaco LTD Canada este deținută de compania românească Magnum International Consulting, al cărei unic acționar este Paul-Cătălin Ionescu-Păcuraru, fiul de 27 de ani al lui Maricel Păcuraru, patronul Realitatea PLUS. Păcuraru jr. a preluat acțiunile Detaco LTD Canada de la Alexandru Cosmin Walter, fiul fostului patron, Florian Walter (fost Bucșă, decedat în 2019, fin al fostului ministru PSD al Transporturilor, Miron Mirea).
În schimb, companiile Europrest Invest și Premium Management Team sunt deținute de Andrei-Mihai Drăcea, un cetățean român născut la Moscova în 1966, cu afaceri cu statul în domeniul sănătății. Drăcea controlează, așadar, 43,76% din Romprest. Drăcea a cumpărat acțiunile de la Dragoș Dobrescu și Radu Budeanu, doi membri ai Grupului de la Monaco. Foto: Maricel Păcuraru (B1 TV)
Miza controlului Romprest este uriașă. Contractele pentru ridicarea gunoiului se ridică la zeci de milioane de euro anual. Numai datoria pe care primăria sectorului 1 o are la Romprest, dar pe care primăria o contestă, se ridică la peste 100 de milioane de lei ( peste 20 de milioane de euro). Potrivit confidas.ro, Romprest SA a avut anul trecut o cifră de afaceri de 241 milioane de lei, un profit de 23 milioane de lei și 2600 de angajați.
Citește și
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
11 comentarii