G4Media.ro

Paleologu: Între o mare putere ca Rusia si o țară medie cum…

Paleologu: Între o mare putere ca Rusia si o țară medie cum e România muzica o face marea putere. Îmi doresc ca președintele Putin să fie mai prietenos față de România

Candidatul PMP la Președinție, Theodor Paleologu, a declarat, la Bacău, că este „atlantist convins”, iar NATO, Statele Unite și Marea Britanie sunt parteneri foarte importanți pentru securitatea României. Paleologu a declarat că își dorește relații foarte bune și cu Federația Rusă și ca președintele Putin să fie „mai prietenos” cu România, dar că între o mare putere precum e Rusia si o țară medie cum e România muzica o face marea putere.

„Sunt atlantist convins, consider că NATO este principalul furnizor de securitate pentru România, Statele Unite, Marea Britanie este un partener foarte important pentru securitatea României și consider că în cadrul Uniunii Europene trebuie să ne axăm mai cu seamă pe cooperarea în domeniul industriei de armament”, a declarat Paleologu.

Candidatul PMP a precizat că își dorește relații bune și cu Federația Rusă.

„Între o mare putere precum e Rusia si o țară medie cum e România muzica o face marea putere. Îmi doresc ca președintele Putin să fie mai prietenos față de România. Îmi doresc relații bune cu Federația Rusă. Avem nevoie de un climat de încredere la Marea Neagră, dar asta ține foarte mult de președintele Putin”, a afirmat Paleologu.

Theodor Paleologu l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis pentru slabele rezultate în politica externă: „În afară de poze cu şefii de guverne şi de state, nu a făcut nimic semnificativ în politica externă”.

Candidatul PMP a subliniat că „Iohannis nu a facut decât s continue o linie proamericană şi una proeuropeană care e, evident, politica cea mai rezonabilă pentru România”.

În acelasi timp, Paleologu a amintit că „ţara noastră nu are încă ambasadori în ţări foarte importante, ceea ce e inadmisibil”.

„România trebuie să se implice în actuala criză europeană, să aibă un cuvânt de spus în traficul de persoane din Africa de Nord, la securizarea frontierelor externe, la necesitatea unei politici fiscale sau la o politică externă unică pentru Uniunea Europeană”, a mai susținut Theodor Paleologu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

48 comentarii

  1. Paleologuleeee starnesti musuroiul taci ca e nasol , acum apare CTP si te face filorus.
    Ne place sau nu cam are dreptate ,cat timp suntem langa rusi ,muzica o face rusul.

    • Tu esti sluga anti-NATO si anti-UE, iti place dictatura, deci iti place Rusia.

      E plina Romania de gunoaie slugarnice gata sa se inchine la rusi, precum Ramona Bruynseels, candidata securistului Voiculescu si cu toti postacii PSD.

  2. Uite asa paleologu dovedeste ca este un bou. Daca vreți intr-adevar o mini lectie de geopolitica si ce ar trebui Romania sa faca, in speta presedintele si apoi guvernul, vedeti interviul lui C. Diaconescu la starea natiei. La cum se prezinta candidatii, pana la urma cel mai potrivit ramane ficusul – macar are acum xp.

    • Cres ca ficusul nu stie ca sunt romani in Ucraina. Altfel cum de nu ar incepe macar o discutie despre ei? Paleologu ramane cea mai buna algere. Barna e un tip care se crede cu mandat din partea divinitatii si Iohannis ramane presedintele ales pentru ca alternativa era Ponta.

    • Ne-am lămurit acum și cu filorusul Paleologu, cariera lui politica s-a încheiat.

    • Vezi ca din aceasta seara Paleologu e pe primul loc la votul general al emisiunii „Romania 2019”, singura emisiune TV de campanie electorala pentru prezidentiale.

  3. Du te bre d’aici cu rusia ta si cu barbarii din est!
    N avem nevoie de relatii cu rusia! Sa si i a putorile din moldova cu ei!

    • Ai baut gaz tovarase? Nu a zis sa i-o sugi lui Putin. Cum poti sa ai o discutie despre pace sau tezaur daca nu vorbesti cu Rusii, idiotule?

    • Dupa mintea ta de copil subdezvoltat, nu ar trebui sa purtam conversatii cu ei ci sa ne luam pur si simplu moldova ca urmare a ce? A vointei unei sculi mai mari? Asta e problema ta, cauti una mare de supt dar nu vrei nici sa stai de vb cu rusii. Castratule

    • Da te n pula mea cu moldova ta cu tot si cu sarantocii aia! Muta te la ei!
      Vad ca deja băgași nasu’ la mine in pantaloni da’ ai bagat doar vârfu’ n cioc! Fii mai bătăios si du te mai departe ca o sa vezi ca si coaiele sunt la locu’ lor!
      Muistule rusofil!

    • Multumesc pentru confirmare. Stiam ca esti un jeg 😀

  4. Ma simt prosta si rau. La revedere! Asta sigur publicati, nu am nicio indoiala. Ce stupida sunt. Felicitati_va!

  5. „O mare putere” … noroc că are ăsta 0 șanse să ajungă președinte.

    Hahahaha, au deja venitul net mai mic decât noi și nu produc mai nimic.

    Polonia + România în încă 10 ani nu mai trebuie să privească statul ăla eșuat de la est ca „o mare putere”, imbecilule.

  6. Probabil ca deja Paleologu l-a intrebat pe PUTIN , daca vrea sa fie mai prietenos cu Romania, sau era asa doar o dorinta ajunsa la rang de dorinta politica proprie . Poate domnul Paleologu o sa intrebe si societatea romaneasca in integralitatea ei : doriti acest lucru , dragi romani ?

  7. Istoria paleologule,istoria.Cu rusii trebuie sa ai o politica ferma, daca le dai un deget iti iau toata mana.Asa a fost intodeauna in istoria vecinatatii cu imperiul zarist si cu uniunea sovietica.Da, santem vecini , asta necesita o politica inteleapta si atenta fata de rusi.Din pacate Iohannis nu a avut un guvern si un ministru de externe capabili .Totusi Iohannis
    a tinut tara in directia corecta.

    • Deci conform tie, trebuie sa avem o politica ferma. Dar daca incepi o discutie cu rusia nu ai o politica ferma. Dar iohannis nu a avut persoana potrivita… Potrivita in ce? O tehnica a strutului mai buna?

    • Ia uite cine il invata istorie pe Paleologu!!!!!!!!!!!!!!! Bai, voi nu mai aveti simtul ridicolului?!

  8. Du-te tu si canta pe acolo, dear, poate nimeresti gama potrivita pentru auditoriul pe care il targetezi.
    Noi pe aici cantam Desteapta-te Romane.
    Te asigur insa ca ariile adevarate sunt greu de cantat, nu cred ca vei atrage genul de atentie pe care il doresti.

  9. Vai de capul lor de proști. Paleologu ăsta a băut apă după Orlando Teodorov. Când vor învăța să vorbească mai puțin și să asculte mai mult vor învăța ceva din viața asta. Până atunci politicienii ne vor conduce doar din lac în puț. Istoria a pus negru pe alb că jucatul la două capete ne-a făcut doar rău. Respectul îl câștigi doar fiind vertical și având caracter. Noi ce am fost și ce-am primit?

    • Cel mai bun comentariu, din pacate lucrurile astea ,caracterul si verticalitatea ,la noi sunt pe cale de disparitie

    • Te pomenesti ca tu-i dai sfaturi in tehnici ale comunicarii!!!!!!!!!!!!!!!! Unu mai inainte il trimitea sa invete istoria!!!!!!! Cred ca ati luat-o razna, baieti!

  10. In urma acestei declaratii, indiferent de substrat sau de ce ai vrut sa transmiti, domnule Paleologu, cu siguranta ai pierdut multe voturi. Chiar daca multi alegatori de dreapta s-ar fi gandit sa-ti acorde votul, in urma acestor pct. de vedere cu privire la Putin si Rusia, se vor razgandi cu siguranta si mai bine renunta. E clar, tara asta-i blestemata….

  11. Foarte bine, dorim sa fim prieteni cu toata lumea.
    Ca semn de prietenie rusii pot sa ne inapoieze tezaurul si teritoriile furate. Abia atunci putem incepe sa credem ca a putea exista prietenie cu rusii.

  12. Viitorul presedinte al Romaniei! Daca il votam la turul 1, o sa il bata la curu’ gol pe Iohannis in dezbateri…

  13. Paleologu e un personaj inteligent,cult si e un foarte bun diplomat ,are o viziune pragmatica si in acelasi timp moderata si din cate am analizat e un politician foarte eficient si nu e pe placul multor ex securisti.Daca ar deveni presedinte ceia ce este cam greu sant sigur ca ar face o curatenie profunda si nemiloasa pentru ca are cunostinte despre toate dedesubturile politicii romanesti si are ideie despre cum trebuie procedat eficient si decisiv fara sa faca multa zarva si fara resentimente,,ce iese din mata soareci prinde,, Paleologu trebuie luata serios in consideratie ca viitor presedinte si datorita calitatilor sale umane si intelectuale merita mai mult decat toti candidatii sa ajunga macar in turul ll!

  14. Până acum doar Barna făcea gafe…. enter Agamiță Paleologu. O fi dorind el să fie alintat Palli, dar e mai mult „Paleo” :))))

    My dear Agamiță Paleo, prietenia lui Putin începe cu omuleți verzi la antreu și continuă cu otravă în polonicul de ciorbă

  15. Dacă joci cum îți cântă el, Putin va fi foarte ”prietenos” cu tine.

  16. Paleologu are dreptate!

    Iohannis, habar-nam-istul de politica externa, nu face altceva decat sa „mearga in sir indian” in urma SUA/NATO si UE. Iohannis este depasit de evenimentele de politica externa.

    Romania a ramas in urma dezvoltarilor geopolitce din ultimii 1-2 ani, sperand la o „free ride” pe langa SUA/UE. Nimic nu e gratuit!

    Paleologu are dreptate in privinta unei politici externe echilibrate vis-a-vis de Rusia. Insa greseste cand afirma ca Putin ar trebui sa fie mai prietenos cu Romania. Dupa cum se vehiculeaza in politica externa americana, nu exista decat „alliances of convenience” si interese nationale!!!

    Deci, Paleologu ar trebui sa tina cont si de motivele pt care Putin ramane extrem de rezervat fata de Romania, care de fapt nu este o tara medie, ci una mica/pitica. Nu are vreo greutate in modelarea tiparelor geopolitice contemporane.

    In momentul in care:
    1/ RO gazduieste sistemul anti-racheta Deveselu MK41 care se poate transforma foarte usor in unul ofensiv,
    2/ Iohannis peroreaza naiv despre „pericolul rusesc dinspre flancul de est NATO”
    3/ RO nu este independenta de politica ilegala americana armata, via NATO, de invazii straine pe baza unor minciuni si false-flag-uri, precum cele din Irak, Afghanista si Libia
    DE CE AR FI PUTIN PRIETENOS FATA DE ROMANIA?

    NU EXISTA DECAT INTERESE NATIONALE, ATAT!!!

    Vorbim despre NATO??? Turcia a cumparat S400 si cu ani in urma Slovacia, Bulgaria si Grecia (https://www.aa.com.tr/en/asia-pacific/russian-s-300s-used-by-3-nato-member-countries/1449436) !!!! Fiecare tara isi vede de interesele ei?

    NU EXISTA IN RO „OAMENI DE STAT” CI NUMAI POLITICIANISTI !

    Romania nu a avut niciodata o politica echilibrata, tocmai din cauza coruptiei din guvern, a lipsei unei viziuni, a loialitatii dar in primul rand, datorita mentalitatii bizantine mostenite de sute de ani, manifestata ante-1989 prin comunism si post-89 prin neoliberalismul corupt de pe scena politica si economica.

    Si atunci?

    Paleologu, in „naivitatea” sa spune niste adevaruri.

  17. alegi paleologul si il ai pe basescu cu toata mafia (udrea,andronic,etc) in carca.
    Paleologul s-a vandut ieftin mafiei tovarasului petrov.

    • S-a vandut in ochii unui idiot taliban ca tine. Bine ca e Basila reincarnarea raului absolut. Bine ne mai era cu Geoana sau Nastase in loc.

    • In mod normal, prostii ar trebui sa taca.

    • in acctuala situatie din tara, un Basescu ar fi solutia ideala pentru prim ministru. Probabil este ordin de sus ca tot ce este bun sa fie scos din functie.(DNA, Basescu etc)

  18. Astia sunt „boborul” care voteaza de partea stanga, de partea raului!

    Stimata Doamna aruncati putin privirea la statele dezvoltate ale Uniunii Europene: Germania, UK, Franta. Nu ma pricep, nu am citit politologie, cu toate acestea, mi se pare mie sau politicile guvernamentale sunt de centru-stanga? Exista protectie sociala? Exista, si pe bune, in functie de situatia materiala a fiecarui beneficiar. Exista companii mari unde statul are inca un cuvant de spus? Va dau un exemplu: Telekom-ul nu este 100% privat. Statul German inca detine un pachet de actiuni consistent(~30%). Detine un capital si la Volkswagen. Sistemul de sanatate este gratuit(GRATUIT, repet), functional. La fel si in privinta educatiei. Vi se pare ca la noi a existat vreodata o guvernare de stanga, veritabila? Mergeti pentru analize la stat. Vi se vor spune ca nu sunt foduri si veti ajunge la privat. Ati observat ca apar din ce in ce mai multe gradinite si scoli private. Si ca de fapt noi cotizam la stat si beneficiile reale le mai achitam o data, dar la privat? Pe fluturasul de slariu parem ca un stat de stanga, in timp ce realitatea ne arata ca am avut intotdeauna o guvernare de „dreapta”. PSD-ul nu a fost niciodata cu adevart un partid de stanga. A fost si este dupa cum toata lumea stie: „un grup infractional organizat”. Cam toate partidele sunt pe acolo. USR-ul inca nu a avut „sansa”. Nu cred ca va fi departe nici el. Ramane de vazut.

  19. Monica, m-ai impresionat! Atat de clar si patrunzator ai descris societatea romaneasca incat m-ai uimit! Sunt de acord cu tine ca sindromul „Moarte intelectualilor” este la fel de viu inca!

  20. Da, am inteles totul!

  21. Paleologu, strănebot de boier.
    Pe teritoriul României se găsesc rampe MK41 mixte la Deveselu care pot cu o modificare să lanseze și rachete de croazieră spre Rusia, astfel SUA și cu complicitatea guvernanților români au încălcat Tratatul din 1987 care, interzice și bazarea la sol a rampelor care pot lansa asemenea rachete.
    După ce aceste rampe vor părăsi România, atunci veți putea vorbi cu Rusia.
    La protestul lui Putin, Obama l-a asigurat verbal că chipurile nu vor fi folosite pentru rachete de croazieră.
    Paleologu. Când tranzitul de gaze se va opri spre Ucraina, în iernile geroase, România nu mai are de unde suplimenta consumul de gaze pentru populație, și atunci va trebui să preia gaze de la termocentrale scăzând producția de curent. Dar, probabil o să primim gaze rusești de la unguri cu preț dublu.

  22. Ne mai mirăm că o avem pe Dăncila.

  23. Duduito monica,
    In primul rand generalizezi din prea multa patima revolutionara! Cum a facut-o si MR Ungureanu in 85 cand vorbea cu patos revolutionar la CC al UTC, in numele „elevilor” ca apoi, acelasi „mare intelectual” via Plesu, sa ajunga PM, director SIE, etc, cu aere de mare politician si fite de democrat UE…

    In al II lea rand, in politica externa nu exista decat interese nationale. Atat. Se vede inainte de toate, abordarea SUA vis-a-vis de Orientul Mijlociu dar in special Heartlandul asiatic. Precum si toata dinamica la nivel global dintre UE/NATO si EuroAsia…Nu exista rabat cand este vorba de interese nationale.

    Apoi, Romania a ajuns o mare „mlastina”, dupa 30 de ani, nu numai din cauza „boborului” sarac si indobitocit, ci si a unei elite, care-ti seamana, inveninata cand este vorba despre natiunea romana. O elita care a furat viitorul tarii in 89, prin moscovitul de Iliescu, Roman, Voican, Saul Bruckner, fosta Secu, si esaloanele superioare PCR.

    Numai „fitzocrati” si pedanti ca tine, politicieni care au corupt un sistem, alaturi de structurile de forta, a unor grupe de lobby in slujba intereselor de grup si individuale.

    Apoi, ce au facut „intelectualii” Romaniei din 89? De ce specimene precum Iliescu, Roman, Basescu & Co. au ajuns la putere, concomitent cu jaful economic, nu numai politic si social? Cu au facut intelectuali precum Paleologu & Co.?

    Mai mult, citeste in istoria Bizantului, cum autocratii bazilei au condus despotic imperiul vreme de peste 1000 de ani. Din cei cca 120-130 imparati mai mult de 1/2 au sfarsit prin intriga, asasinate, jocuri de culise/palat. Acelasi spirit bizantin este dovedit si azi in RO.

    Daca Paleologu, in intelectualismul sau, vorbeste despre o apropiere de Rusia, are dreptate numai ca aceasta „detente” dintre Rusia si Romania, in particular, si Rusia si UE/SUA, in general, se face in functie de realitatile geopolitice si compromisuri.

    Cat despre retorica infecta care o propagi la adresa unui popor, e adevarat, cam naiv si usor de manipulat din cauza firii sale nationale bizantine, pornirea ta bolnava ascunde frustrari, esecuri dar si aere, fitze, panglicute rosii si caftane burgheze, respectiv neo-liberale a la UE/SUA. Generalizarea ta este extrem de cronica si frizeaza cu dementa.

    Pari ca traiesti in resturile istoriei ante si interbelice sperand la intelectuali rafinati, eleganti, pe care-i nu-i merita „boborul”. S-a vazut cat de bine stiu intelectualii sa conduca Romania – vezi Emil Constantinescu. sau MR Ungureanu sau Plesu la MExterne sau Nastase etc.

    In rest, retorica ta veninoasa o scuipi asupra unui popor care din pacate isi merita soarta pentru naivitatea sa, lipsa de spirit critic si saracia in care traieste inca din 80. Firguri ca tine propaga numai ura, otrava si „jeguri lingvistice” (in ton cu propriu tau lmbaj)….

    Si uite asa romanii traiesc cel putin din 89 un fals de realitate…impodobita cu specimene ca tine….care provoci la randul tau sila si putreziciune….si care viseaza la timpuri apuse…

  24. @ dk
    Rar mi-a fost dat sa vad un pseudo- intelectual ca tine. Un semidoct rautacios care foloseste termeni ” umbrela”pe care i-a prins din zbor in carti de geopolitica ca ” Ciocnirea civilizatiilor” a lui Samuel Huntington. Stimabile, ai facut o adevarata „ciorba” din ideile pe care le exprimi! Since you like to express yourself so much in „geopolitical umbrella terms” o sa-ti dau o mica tema de gandire abstracta…in engleza, fireste, pentru ca vad ca iti place! Critical geopolitics is the dominant school of geopolitics in contemporary geography. Critical geopolitics is a body of radical scholarship that emerged in the 1980s that attempts to move beyond classic geopolitics. In order to resuscitate geopolitics, critical geopoliticians had to distance themselves from the imperialist, racist, and environmentally determinist geopolitics of the 1940s. In doing so, however, critical geopoliticians created a body of scholarship that omits important explanatory variables necessary to understand post–Cold War geopolitics. We argue that critical geopolitics unnecessarily limits the wider application of geopolitics because it is: 1) anti-geopolitics; 2) anti-cartographic; and 3) anti-environmental.
    Te-ai gandit sa candidezi si tu pentru vreo functie? Te-ai afiliat/inscris intr-un partid?