G4Media.ro

Pandemia de COVID-19 are un impact devastator asupra celor mai vulnerabile categorii…

sursa foto: Captură video BBC

Pandemia de COVID-19 are un impact devastator asupra celor mai vulnerabile categorii de populaţie: Oamenii și-au pierdut slujbele, au fost nevoiți să reducă numărul de mese în familie, nu-și mai permit să-și trimită copiii la școală

Pandemia de COVID-19 are un impact economic „devastator” asupra celor mai vulnerabile categorii de populaţie din lume, persoanele strămutate sau care trăiesc în zone de conflict fiind împinse la foamete sau la deşcolarizare, relevă un studiu publicat luni de organizaţia neguvernamentală Consiliul Norvegian pentru Refugiaţi (NRC), citat de AFP, preluată de Agerpres.

În ancheta intitulată ‘Spirala descendentă’, realizată în 14 ţări, Consiliul Norvegian pentru Refugiaţi arată că aproape trei sferturi dintre cele circa 1.400 de persoane chestionate au spus că situaţia lor s-a degradat din cauza crizei sanitare.

Conform studiului, 77% dintre cei chestionaţi şi-au pierdut locul de muncă sau li s-a diminuat salariul din martie, 70% au fost nevoiţi să îşi reducă numărul de mese în familie, iar 73% s-au declarat mai puţin susceptibili să îşi trimită copiii la şcoală, din cauza dificultăţilor financiare.

„Cele mai vulnerabile comunităţi din lume sunt într-o spirală descendentă periculoasă”, a subliniat secretarul general al NRC, Jan Egeland, citat într-un comunicat.

„Deja forţate să îşi părăsească domiciliul din cauza violenţelor, deseori cu drepturi limitate la muncă sau la acces la servicii guvernamentale, impactul economic al pandemiei le împinge la catastrofă”, a atras el atenţia.

Chiar înainte de pandemie, ONU îşi exprima îngrijorarea în legătură cu agravarea foametei în lume.

Conform unui raport anual publicat în iulie, o persoană din nouă a suferit de subalimentare cronică în 2019, o proporţie care ar urma să crească din cauza COVID-19.

Ancheta NRC a fost realizată în rândul a 1.413 persoane din 14 ţări: Afganistan, Columbia, Irak, Kenya, Libia, Mali, Uganda, Venezuela, Somalia, Republica Democrată Congo, Liban, Iordania, Burkina Faso şi Yemen.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Hopa! A inceput lumea sa se mai gandeasca si la efectele nebunie „covidut” la nivel planetar. Forurile internationale „civilizate” par interesate si de soarta unor tari al caror obiectiv principal este supravietuirea in fata unui inamic mult mai devastator decat „covidut” si anume saracia si foametea!

    • Asa e.
      In timp ce China comunista, dupa ce a lasat virusul sa se raspandeasca, va urmari sa exploateze la maxim aceste tari pe care dupa ce le distruge, le va intinde o mana de ajutor si una ca sa le ia resursele si sa le domine.

  2. Nu suntem departe!
    In Romania, 77% din populația țării, nu reușește să economisească nimic după o lună de munca.
    Acești oameni, dacă își pierd jobul, vor muri de foame. Scenariul nu este departe…aruncam bani pe aiureli fara rost și nu ne aplecăm asupra creșterii nivelului de trai și a educației.

  3. Copilasii care nu se ajung cu banii sa isi mai ia un serviciu. Acum, pe euroepeneala, alegerile sunt nelimitate: o ferma, un spaaranghel, o capsuna.

    Ma refer in primul rand la aia needucatii. Aia mai capabili pot sa faca meditatii, sa intre in mocirla / spirala / mindfulness, sa invete tainele ingineriei oceanice / autostrazilor, sa faca o megaafacere inovativa pe banii Innotech sau Startup Nation, sa alerge maratonul vegetarian.