G4Media.ro

Pandemia la sat: peste 40% dintre elevii din mediile defavorizate nu au…

Sursa: World Vision Romania

Pandemia la sat: peste 40% dintre elevii din mediile defavorizate nu au făcut școală online. Peste 60% dintre părinți nu au lucrat, iar aproape jumătate nu au reușit să asigure alimente și produse de bază – studiu World Vision

Trei din cinci părinți din mediile defavorizate de la sate nu au lucrat în perioada pandemiei, iar doi din cinci nu au reușit să asigure elementele și produsele de bază, în timp ce aproape jumătate dintre elevi nu au făcut școală online, potrivit unui studiu prezentat, marți, de World Vision România. Acesta arată că, în pofida măsurilor de izolare și a nevoii copiilor de suport socio-emoțional, 1 din 3 părinți spun că nu au petrecut mai mult timp cu copiii lor în timpul stării de urgență.

Cercetarea World Vision România a fost realizată în perioada 10 mai-27 iunie 2020 și urmărește să realizeze „o radiografie a bunăstării copilului din mediul rural în perioada pandemiei de COVID-19, urmărind trei aspecte esențiale: bunăstarea materială, cea emoțională și accesul la educație”. Studiul a colectat informaíi din șase județe în care organizația derulează intevenții și a inclus un chestionar adresat părinților copiilor care participă la proiectele World Vision și interviuri cu autorități școlare și locale.

  • Cercetarea arată că la niciunul dintre capitolele urmărite copiii din mediul rural nu stau bine, iar pe măsură ce gradul de vulnerabilitate al unei familii creşte, nivelul de bunăstare emoţională şi educaţională a copilului scade considerabil.

Ce spune studiul despre situația familială în mediile vulnerabile

  • Aproape 19% dintre respondenţi au declarat că veniturile le-au scăzut din cauza concedierii, şomajului tehnic ori a imposibilităţii de a mai lucra cu ziua.
  • Pentru alţi peste 40% dintre părinţii respondenţi, asistați social, pandemia a adâncit problemele. Părinţii au fost întrebaţi dacă reuşesc, în situaţia dată, să asigure necesarul familiei pe anumite categorii de produse.
  • 41 % (2 din 5) au fost nevoiți să adopte strategii de reducere a cheltuielilor familiale în perioada de izolare.
  • 27 % dintre cei care au adoptat strategii de reducere a cheltuielilor declară ca au rămas fără locuri de muncă, din cauza concedierii, a șomajului și imposibilității de a lucra cu ziua.
  • Aproape 40% din totalul respondenţilor nu au reușit să asigure alimentele sau le-au asigurat parțial.
  • Peste 40% dintre părinți nu au reușit să cumpere ori au achiziționat parțial medicamente și produse de igienă.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Nu-i bai, sunt votantii PSD, nu le place si nici nu le trebuie Educatie!
    Pot vota cu PSD si fara SCOALA!

    • Educatia este baza unei societati normale, in caz contrar vei culege roadele:crima organizata, talharii, etc.Prin educatie se schimba si orizontul generatiilor care ne vor asigura continuitatea…

  2. Alo Ministerul agriculturii și dezvoltării rurale (MADR) unde este dezvoltarea????? Se tot vb ca se pompeaza bani in zonele rurale, unde ? Banii ajung pe mâna mafiotilor care îi sifoneaza și ajung in cu totul alte direcții.

  3. Daca am aplica criteriile de acordare a adoptiei acestor parinti care de capul lor au facut atitia copii, oare citi ar mai avea dreptul la ei?

  4. Mă bucur g4media că a-ți făcut radiografia reală a ce s-a întâmplat cu scoala online. Și în țările civilizate din Europa s-a ajuns la concluzia că scoala online nu a funcționat și că educația copiilor a avut mult de suferit și le poate afecta viitorul. Din toate punctele de vedere. În România cu atât mai mult copiii sunt și mai afectați. Măcar la școală se ocupa cineva de ei, ii învață, sunt educați.

  5. Elitele vă vor prosti ca să vă manipuleze mai ușor! Ăsta-i scopul!