G4Media.ro

Panică în Sindicatul corupţiei. Daţi la o parte perdeaua de fum a…

Panică în Sindicatul corupţiei. Daţi la o parte perdeaua de fum a penalilor şi păziţi-vă portofelele

Deceniul de miere promis de Liviu Dragnea s-a terminat înainte de termen. Hoţia, incompetenţa şi prostia promovate de şeful PSD la nivel guvernamental şi-au produs rapid efectul şi, la 15 luni de la preluarea guvernării, economia se apropie rapid de aterizarea forţată. Semnalele se înmulţesc, iar perdelele de fum ridicate de penali şi portavocile lor din presă nu mai pot ţine prea mult adevărul ascuns. Oamenii încep să simtă efectele în propriile buzunare, iar temerile din piaţă sunt că Guvernul Dăncilă va da un nou atac la economiile românilor din Pilonul II de pensii.

Sindicatul corupţiei ne asurzeşte de săptămâni bune cu tema protocoalelor secrete Parchet-SRI. Organizaţia informală e dotată cu un buget nelimitat (furat din banii noştri), cu un uriaş trust de presă trans-moguli, cu guvern şi majoritate parlamentară la ordine. Sindicatul corupţiei încearcă să transforme un act inter-instituţional într-o catastrofă planetară, sursa subdezvoltării României. Nu, dragi penali, nu e aşa. Oricât de prost sau controversat o fi fost acel protocol, el a dus la prinderea şi condamnarea a sute de corupţi ca voi, cei care vă temeţi acum pentru viitorul vostru.

Miza Sindicatului e imensă: vrea ca prin denunţarea protocolului să obţină efecte juridice. De aceea investeşte atât de mult în demolarea fiecărei virgule din document. Iar la adăpostul zgomotului asurzitor, Sindicatul încearcă să treacă un proiect de lege care să-i lase pe corupţii condamnaţi să facă puşcăria acasă. Chiar şi pentru standardele stabilite de domnul Liviu Dragnea e prea mult. Atenţie mare din nou la Parlament în această perioadă.

Sindicatul corupţiei e însă profund incompetent. Fiind corupt, a distorsionat mecanisme şi competiţia liberă. Problema e că acest Sindicat ilegitim a ajuns la butoanele ţării. Şi, după doar un an de politici fiscale şi salariale absurde, echipa condusă de Dragnea, Vâlcov, Mişa şi Olguţa Vasilescu a ajuns la capătul sacului.

Datele macroeconomice se deteriorează rapid. Statisticile primelor luni şi modul în care e construit bugetul ne arată că guvernul Sindicatului nu mai are de unde să taie ca să susţină fanteziile salariale. A renunţat deja la marile proiecte de infrastructură, iar alte rezerve nu are. A devalizat şi companiile de stat din domenii strategice, lăsându-le fără bani de investiţii (Vezi situaţia periculoasă de pe Aeroportul Otopeni, cu pista plină de gropi).

Guvernul Sindicatului corupţiei nu reuşeşte să crească încasările bugetare pe măsura creşterii economice, aşa că a intrat în panică şi s-a pus pe decapitat Fiscul. Cheltuielile cresc însă constant. Pensionarii speciali pe care i-a produs anul trecut pun o presiune mare pe buget, la fel ca şi umflarea administraţiei cu mii de pile şi clienţi de partid. Dezmăţul bugetar cu care Sindicatul a încercat să cumpere bunăvoinţa şi tăcerea cetăţenilor a ajuns rapid să pună în pericol construcţia fragilă imaginată de finanţiştii de seral din jurul liderului suprem.

Avertismentele mediului de afaceri, ale FMI, BNR şi Comisiei Europene au fost întâmpinate cu ţâfnă superioară până acum. Centrul teleormanizat al Puterii ne informa constant că suntem incapabili să înţelegem filosofia „revoluţiei fiscale” şi a legii salarizării unitare. A fost nevoie să iasă oamenii în stradă şi să le arate fluturaşii de salariu ca să priceapă că au făcut o prostie monumentală. Şi s-au pus pe cârpit şi pe astupat găurile provocate tot de ei. Cu alţi bani, despre care nu ştim nici acum de unde vin.

Azi a venit peste ei duşul rece de la Cotroceni. Ieşit cumva din ritmul hibernal, preşedintele Iohannis le-a administrat premierului şi ministrului Muncii avertismentul concentrat: „pe fondul unor politici fiscal-bugetare imprudente și necorelate cu dinamica economică de ansamblu, există riscul ca puterea de cumpărare a românilor să scadă în continuare”. Le-a arătat realitatea pe care ei încearcă să o ascundă: măririle de salarii cu care au sedus bugetarii sunt înghiţite rapid de inflaţia galopantă. Iar vinovatul pentru inflaţie nu e BNR, cum încearcă Liviu Dragnea şi minionii săi să ne convingă, ci politicile salariale şi fiscale promovate de partidul său.

Panicat că balonul economic se desumflă rapid, Sindicatul a împins-o rapid pe Viorica Dăncilă în faţă. Replica a fost pe măsura competenţei sale: a vânturat iar teza potrivit căreia criticile la adresa Guvernului dăunează României.

Pilonul II este rezervorul de bani la care Sindicatul corupţiei nu a încetat nici o secundă să se gândească. Mai multe surse din mediul economic au avertizat de acum câteva zile că Guvernul va da atacul la economiile a milioane de contribuabili. Premierul a anunţat, impersonal, că „Se lucrează la un pachet privind Pilonul II de pensii”. A refuzat să dea orice alte detalii.

Informaţiile G4Media.ro arată că planul PSD e următorul: va dispărea obligativitatea actuală privind contribuţia la Pilonul II de pensii, iar contribuţia va fi opţională. Aici intervine însă trucul: ca să opteze pentru pilonul II, un angajat va trebui să acţioneze (să facă o cerere, să bifeze o opţiune etc.). Dacă nu va executa respectiva acţiune, toţi banii săi pentru pensie se vor duce automat la bugetul statului, care are nevoie disperată de orice bănuţ de la cetăţeni. Şi imaginaţi-vă presiunea propagandei PSD-iste, care va face totul pentru a-i demonstra că Pilonul II nu merită efortul.

Economia României e suficient de solidă pentru a rezista la şocurile provocate de Sindicatul corupţilor. Nu mai e în situaţia din 2008-2010. Dar primele efecte dureroase pentru cetăţeni au apărut deja. Inflaţia e aici, nu ştim cât va mai rezista actualul curs, iar amânarea fără termen a investiţiilor începe să gonească investitorii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

17 comentarii

  1. Deja au castigat!Prostiti de antene si de alte televiziuni platite din bani furati, romanii nu mai vor ca politicenii hoti si aliatii lor sa fie pedepsiti pentru devalizarea tarii.

  2. Trebuie ca investetia in demolarea fiecărei virgule din Protocol sa nu dea roade. Dar oare cum poate fi preintampinat asa ceva ? Rog colegii cu studii juridice sa vina cu sugestii…!

    Oare cei care au intocmit Protocolul s-au gandit si ei la acest moment, sau au lasat totul doar in grija noastra ca sa ne stoarcem acum creierasele…?! Eu unul n-am de ce sa mi-l storc la acest capitol, asa ca ma intind ca sa ma relaxez cu o bericica…! Va rog sa ma chemati cand soseste momentul pentru cafteala…!

    Noapte buna…!

  3. Bun articol. Felicitari, sper sa ajungeti peste HN, dar trebuie ceva mai multa info. Va recomand o sectiune de sport updatata. Stiu ca sunteti la inceput si am toata intelegerea. HN l am sters. E zero fara voi. In 5 luni va fi psd ist

  4. Imi amintesc cum, deja de-acum un an jumate, dl Tapalaga anunta prin articolele sale ca Dragnea a ajuns la fundul sacului, Dragnea isi joaca ultima carte, Dragnea e pe duca, PSD se rupe, PSD dispare…..
    Uite ca a trecut anul si Dragnea e din ce in ce mai puternic, legile justitiei sunt macelarite rand pe rand, institutiile statului sunt conduse in proportie de 99,99% de teleormanenii si de slugile Sultanului, Kovesi e si ea pe muchia prapastiei, iar Johannis doar „observa cu atentie si ingrijorare”
    Deci, despre ce vorbim?
    Ori sacul lui Dragnea e unul fara fund ori pachetul cu care joaca are numai Asi ori romanii s-au resemnat, convinsi fiind ca mamaliga nu explodeaza decat in snoavele celor 2-3 intelectuali care (inca) mai suspina printre randurile scrise a lehamite.

    Felicitari pt articol, Dle Pantazi. O analiza cruda, rece si realista a situatiei.

    • In vremea copilariei, imi petreceam o buna parte a vacantelor de vara la bunici. Imi amintesc ca langa casa batraneasca crestea un brad foarte inalt.
      Intr-o dimineata am auzit zgomot de fierastrau: bunicul se apucase sa taie bradul. L-am intrebat de ce face asta. Mi-a raspuns ca arborele este putred si la o furtuna puternica poate sa cada peste casa. Raspunsul m-a uimit, intrucat copacul parea zdravan, nicio creanga uscata, scoarta intacta.
      Si totusi, bunicul avea dreptate. Dupa taiere, am constatat ca numai 2-3 centrimetri din circumferinta buturugii erau lemn sanatos, centrul era scorbura. Cumva, ochiul atent si experimentat vazuse semnele invizibile pentru toti ceilalti…

      Romania, ca si tot restul Europei trece in prezent printr-o perioada de crestere economica. Criza pare departe, veniturile sunt in crestere, creditul este ieftin, lumea e in general optimista. Un finantist ne-ar putea spune ca ne aflam in faza de crestere a ciclului economic. Dar tot el ne-ar avertiza ca va urma la un moment dat si o cadere.
      Si ar adauga ca, desi episoadele de criza sunt inevitabile, cat de grav vom fi loviti depinde de noi si numai de noi. Sta in puterea noastra ca acum, pe vreme buna, sa ne construim un adapost pentru viitoarea vreme rea.
      ———-
      Cel mai rau lucru pe care il pot face guvernantii este sa stopeze investitiile. Mai ales cele in infrastructura. Macar o parte din fondurile disponibile trebuie investite in retele rutiere si feroviare, in crearea si modernizarea parcurilor industriale (cu teren si utilitati „la cheie” pregatite pentru potentiali investitori), in informatizarea institutiilor publice (pentru reducerea birocratiei) etc.

    • Discutabil… Fraza asta mi-a atras atentia: „Şi s-au pus pe cârpit şi pe astupat găurile provocate tot de ei. Cu alţi bani, despre care nu ştim nici acum de unde vin.”
      In momentul impunerii sanctiunilor Rusiei s-a facut un calcul bazat pe ce se stia ca ar fi PIB, puterea de cumparare etc. si s-a aplicat pe masura si totusi Rusia parea ca o duce bine. Din afara. Mai erau semne de capitulat, dar tot se tinea. Au inceput de curand sa mai taie si ei de la investitii si alte proiecte „for fun” (singura care stiu ca a ramas este bugetul alocat pentru ISS dar nu se stie cat mai dureaza tinand cont ca deja incep alte tari sa propuna astronauti cu speranta de a deveni locatari pe ISS, plus scandalurile cu esecurile programelor spatiale, dar deviez). Intr-un final a fost un articol in care cineva spunea ca Putin sta pe o mina de aur si are fonduri suficiente virate de la multe firme de stat controlate de interpusi.

      https://www.hotnews.ro/stiri-international-21645035-analisti-vladimir-putin-putea-avea-avere-mai-mare-lui-bill-gates.htm

      Ce vreau sa spun este ca s-ar putea acum ca si Dracnev sa se joace cu bani care nu-s ai lui. Fie ca e imprumut de la oameni influenti (sau baroni), fie ca este fondul lui privat din TR in urma devalizarii, poate chiar motivul insolventei TelDrum a fost virarea fondurilor catre stat (sau mai bine zis un cont personal de unde se alimenteaza punctual necesarul zilnic/lunar). Nu ar fi prima oara cand statul este „reprezentat” de persoana fizica (sa nu uitam de expirarea domeniului deInternet si motivul din spate la MT). Si m-am gandit, mai este o varianta… Catedrala Minciunii Neamului. S-ar putea ca toate „donatiile” din bugetul tarii sa fie redirectionate catre zonele deficitare punctual. Sa nu uitam de acest caz suspicios:

      https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22056401-batrana-93-ani-din-teleorman-pensia-500-lei-donat-10-000-lei-pentru-catedrala-mantuirii-neamului.htm

      Deci poate, ca si Putin, sa isi joace ultimii bani avuti doar ca sa arate ca „se poate” si ca economia nu este asa neagra cum cred toti. Dar in realitate sustrage de unde poate.

    • Pai acu 1,5 ani nu castigasera alegerile.

  5. Amintiti-va ca si Hitler a fost ales democratic. Cu stima , NC .

  6. Din pacate… cred ca pana Romania nu o sa o pateasca GRAV (probabil in urmatorii 2 ani), oamenii nu se vor trezi si nu vor intelege ca NU trebuie sa mai voteze PSD…

    Problema e ca accesul la pilonul 2 (si altele) e posibil sa le ofere ragazul necesar ca sa ascunda rahatul sub pres pana la alegeri. Pierd intentionat alegerile si apoi urla din opozitie (o opozitie puternica si unita de 40-45%, nu ca acum) ca USR, MRI etc au distrus Romania!

  7. Pilonul 2 chiar nu merita efortul.

  8. Ce trebuie facut pentru alegeri anticipate? Se pot strange semnaturi in acest sens? Ce posibilitati mai sunt pentru demararea alegerilor anticipate? Pana in toamna Justitia si chiar statul roman vor fi destructurate sau facute total inutile. Sa incepem sa cautam solutii. Mitingurile au devenit inofensive pentru politicienii nostri. In curand vom ajunge sa le cerem iertare hotilor si coruptilor din tara asta pentru ca am indraznit sa-i arestam. Ba o sa mai platim si daune morale saracilor de ei.

    • Lasati psd sa guverneze pana la capat. Daca se forteaza schimbarea lor inainte de alegeri cei care vin dupa ei trebuie sa suporte consecintele guvernarii lor iresponsabile. Lasati-i sa arunce tara in haos poate asa o sa iasa dracului din istorie.

  9. Domnule Pantazi câtă dreptate aveți în tot ceea ce scrieți, dar sunt tot mai putini cei ca dumneavoastră,păcat.

  10. Nu am date concrete dar tot ce am citit despre Pilonul II conduce la concluzia ca are un randament foarte bun. Statisticile prevad ca in 20 de ani numarul salariatilor va fi prea mic pentru a mai putea sustine functionarea sistemului clasic de pensii. Deficitul acestuia este acum la cote ametitoare. Si lucrurile nu au cum sa se imbunatateasca data fiind rata scazuta a natalitatii, emigrarea, imigrarea cvasi-inexistenta, etc.
    Din orice directie ai privi, situatia este tragica. Insa, nu intr-atat incat sa fie perceputa acut de marea masa a populatiei.