G4Media.ro

Papa Francisc, creștinilor orientali: ”Să vestim împreună: Cu adevărat, Cristos a înviat!”

sursa foto: Facebook

Papa Francisc, creștinilor orientali: ”Să vestim împreună: Cu adevărat, Cristos a înviat!”

Papa Francisc a condus, duminică, în sanctuarul Divinei Milostiviri din Roma, rugăciunea ”Bucură-te, regina cerului”. Papa a spus că ”răspunsul creștinilor în furtunile vieții și ale istoriei nu poate să fie decât milostivirea”. În fine, salutând creștinii Bisericilor orientale care în această duminică celebrează Învierea Domnului, papa i-a îndemnat: ”Să vestim împreună: Cu adevărat, Cristos a înviat!”, relatează Vatican News.

«Dragi fraţi şi surori, în această a II-a Duminică a Paştelui a fost semnificativă celebrarea Sfintei Liturghii aici, în biserica „Santo Spirito in Sassia”, devenită sanctuar al Divinei Milostiviri, după dorinţa sfântului Ioan Paul al II-lea. Răspunsul creştinilor în furtunile vieţii şi ale istoriei nu poate fi decât milostivirea: iubirea plină de compasiune între noi şi faţă de toţi, în special faţă de cei care suferă, cei cu dificultăţi, cei abandonaţi… Nu pietism, nu asistenţialism, ci compasiune, care vine din inimă. Iar milostivirea divină vine din inima lui Isus cel Înviat. Izvorăște din rana mereu deschisă a pieptului său, deschisă pentru noi care avem nevoie de iertare şi de consolare. Milostivirea creştină să inspire şi împărtășirea justă între naţiuni şi între instituţiile acestora, pentru a înfrunta actuala criză în mod solidar.

Adresez o urare fraţilor şi surorilor din Bisericile orientale, care celebrează astăzi Sărbătoarea Învierii Domnului. Să vestim împreună: „Domnul a înviat într-adevăr” (Luca 24,34). Mai ales în acest timp de încercare, simţim ce mare dar este speranţa care se naşte din a fi înviaţi cu Cristos. În mod deosebit, mă bucur alături de comunităţile catolice orientale care, din motive ecumenice, celebrează Paştele împreună cu cele ortodoxe: această fraternitate să fie un motiv de mângâiere acolo unde creştinii sunt o mică minoritate.

Cu bucuria pascală, să ne adresăm acum Fecioarei Maria, Maica Milostivirii», a spus Papa Francisc, potrivit sursei citate.

Sursa foto: Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Papa ar trebui să se uite la The New Pope, o mizerie dar pt. Vatican e treabă mare.

  2. Asta vrea doar bani si puterea care a avuto cind biserica catolica a omorit milioane de oameni cu inchizitia asta vrea biserica catolica si sa iubim homosexuali si pedofili

    • Se pare ca mesajele de toleranta si umanism nu prea rezoneaza cu fundamentalismul ortodox.Oricum gogule,dupa ce o trece carantina,poti sa faci un pelerinaj prin tarile ortodoxe (Grecia,Bulgaria,Romania,Serbia,Ucraina,Belarus,Rusia si Georgia),ptr ca ce i mai la vest de Nadlac,dupa mentalitatea ta de indoctrinat fundamentalist, sunt draci catolici,protestanti,progresisti,umanisti :)) Uite ceva de la rusi,u may like : https://youtu.be/CZ-LmOSL7to

  3. Rusia si Georgia

  4. Bine, Christos a inviat si s-a jertfit pentru oameni. Dar care este efectul pozitiv pe care la avut jertfa lui si învierea asupra romanilor? Pentru cine s-ajertfit? Pentru psd, alde udmr?Pentru dragnea,ciolacu vasilica,pentru 5 neveste(tariceanu) Kelemen etc..etc..etc ? Mai bine nu invia si nu se jertfea.

    • Cea mai mare realizare a acestui secol ar putea fi unirea tuturor ramurilor creștine. Fiecare dintre ele are câteva valori fundamentale cultivate mai intens decât la celelalte. Astfel la ortodocși avem smerenia, respectul față de familie, Învierea epicentrul credinței, OMUL mai presus de orice făptură pămînteană; la catolici Biserica Catolică este cea mai veche organizație internațională, patrimoniul sau are tendințe de universalitate, libertatea cultivată ca pe o necesitate înțeleasă, cultul nașterii Domnului si al Fecioarei Maria, al coborarii Duhului Sfant;iar la protestanti cultul intens al adevarului, al dreptatii si al libertatii, care izvoresc din predicile Mantuitorului si a.m.d.. Armonizarea acestor valori într-un singur rit ar face din creștinism nu numai o religie, ci si un mod unic de viata, care s-ar răspândi si mai mult pe Pamant, s-ar îndeplini voia Celui Înviat. Dar ce împiedică să se întâmple acest lucru? Interesele meschine si mai ales interesele materiale(misiunea de preot, este adeseori confundata cu oricare alta profesie, preotii devenind popi; la ortodocsi se intalneste foarte des), pactizarea cu politicienii avizi de putere, pierderea pozițiilor a unor prelați in sanul fiecărei ramuri creștine, exacerbarea diferențelor teologice, care genereaza mai mult ura decât iluminare,solemnitatea exagerată la ortodocși, lipsa de solemnitate la protestanți,acuzele de pedofilie la catolici,impostura pe care o întâlnim tot mai des si multe altele care contribuie si la accentuarea dezbinarii lumii crestine. Departe de comentariile răutăcioase de mai sus, cred ca Suveranul Pontif a dat un mesaj in acest sens(De unitate a lumii crestine).

    • #Oprea De acord cu ce ai scris tu,cu unele observatii: In primul rand nu cred ca exista un respect mai mare ptr familie decat la crestinii catolici (in Italia pana in 2015 trebuia sa ai o perioada de 3 ani de la depunerea divortului si pana la obtinerea lui,daca era pe cale amiabila),in al doilea rand nu cred ca drepturilor omului sunt respectate mai bine in state ordoxe ca Belarus,Rusia,Ucraina,Serbia,Romania,Bulgaria …. decat in Spania,Franta,Italia,Austria,etc.Ortodoxia crestina e varianta balkanica a crestinismului.Poate un pic de reforma umanista nu ar strica (Desi e imposibil).E bun si misticismul ritualist,cand nu e la modul fanatic.

    • Cea mai mare realizare a acestui secol(nu ca n-ar mai fii de loc)ar fi unirea tuturor ramurilor creștine într-un singur rit. Fiecare dintre ele are câteva valori fundamentale pe care le accentuează mai mult decât celelalte, astfel ortoxia cultiva intens smerenia, rolul si rostul familei in societate, respectul față de vârstnici,învierea epicentrul credinței,slujba de Boboteaza este dumnezeiasca;la catolici Biserica Catolică este cea mai veche organizație mondială și indestructibila(si stalin se temea de ea, desi el se afla in plina glorie ),cultul nașterii Domnului, al coborarii Sfântului Duh, al libertății in raport de necesitatea înțeleasă, iar la protestanți cultul adevărului,al dreptății si al libertății izvorăte din predicile Mântuitorului. Armonizarea tuturor acestor valori ar face ca religia creștină sa fie unica si indivizibilă, asa cum a zis Cel Inviat.Dar ce face ca acest lucru sa nu se întâmple?Păi, in primul rînd, interesele materiale,misiunea de preot este văzută, adeseori, ca o profesie ,mai ales la ortodocsi(preotul devine popa),pierderea poziției a unor ierarhi, exagerarea solemnități la ortodocși, lipsa solemnității la protestanți, exacerbarea diferentelor teologice, care mai de graba stimuleaza ura, in detrimentul iluminarii ,cultul postului exagerat,in defavoarea laudei faptelor bune, lipsa, pana la sterilizarea credintei,a postului(aparitia unor derivate ale protestantismului s-a bazat pe usurarea excesiva a poverii postului),acuzele de pedofilie s.a.m.d. Toate acestea dezbină lumea creștină,făcând ca tot mai multi oameni sa devina indiferenti si sa trateze biserica ca pe o agenție de prestări servicii. Departe de rautatile exprimate in unele comentarii,eu cred ca Suveranul Pontif a vrut să dea un mesaj de unitate a lumii creștine.

    • Protestantismul este crestinismul catolic reformat.La ora actuala nu exista nici un post in ritul catolic sau protestant si fiecare este incurajat sa manance cat mai sanatos,dupa posibilitati.

  5. @ Oprea,nu # :))