Paradoxul de la Școala Centrală, unde spațiul lipsește, dar este suficient. Primarul Radu Mihaiu: Domnul director spune că nu are nevoie de spațiu suplimentar, dar că elevii din ani terminali vor să-și ia o precauție suplimentară și să nu vină la școală
Școala Centrală din București este terenul unor premiere în învățământul din Capitală: în prima săptămână de redeschidere a tuturor școlilor i-a ținut acasă pe elevii care nu sunt în clase terminale, invocând probleme cu spațiul, dar nu a cerut primăriei Sector 2 niciun ajutor sau spațiu suplimentar, deși directorul a susținut că a făcut acest lucru, spun cele două părți contactate de Edupedu.ro. Primarul Sectorului 2 a declarat pentru Edupedu.ro că “am discutat cu domnul director și acesta spunea că nu evaluează că are probleme de spațiu; a spus că nu e nevoie de spațiu suplimentar”.
- Directorul Colegiului Național Școala Centrală, Octavian-Lucian Popa, a refuzat acum să răspundă întrebărilor Edupedu.ro.
- În urmă cu o săptămână, directorul Octavian-Lucian Popa declara următoarele: “Din cauza pandemiei, am desființat orice laborator, orice cabinet și le-am transformat în săli de clasă, pentru a respecta și pauza aceea de dezinfectare de la prânz. (…) Problema aceasta, din punctul meu de vedere, poate fi rezolvată doar cu construirea unor spații noi educative în cadrul curților școlare sau unde se găsește posibilitatea”.
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, a declarat astăzi, 25 mai 2021, pentru Edupedu.ro: „am discutat cu domnul director și acesta spunea că nu evaluează că are probleme de spațiu; a spus că nu e nevoie de spațiu suplimentar, dar că într-adevăr elevii din anii terminali vor să își ia o precauție suplimentară [prin desfășurarea orelor exclusiv online la clasele a VIII-a și a XII-a, pentru a reduce riscul de infectare cu noul coronavirus cu 3 săptămâni înainte de examene. -N.Red.]. Relocarea ar însemna un efort logistic destul de mare și care nu știe dacă ar fi oportun în acest moment. Într-adevăr, copiii din clasele terminale vor să nu riște o potențială îmbolnăvire”.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank