G4Media.ro

Părinți în pandemie: între presiune și epuizare – analiză Deutsche Welle

Photo by August de Richelieu from Pexels

Părinți în pandemie: între presiune și epuizare – analiză Deutsche Welle

În primul lockdown, din primăvara lui 2020, părinții s-au văzut obligați să facă “șpagat” între atribuțiile de serviciu și îngrijirea copiilor, acasă, iar situația este aceeași, un an mai târziu, potrivit unei analize Deutsche Welle asupra greutăților prin care trec în continuare părinții, în pandemie. “Mai ales femeile spun că au ajuns la capătul puterilor”, notează sursa citată, preluată de Edupedu.ro.

Deutsche Welle arată că, în urmă cu un an, primul lockdown a însemnat “școli și grădinițe închise, locuri de joacă și terenuri de sport închise, contacte interumane limitate sau chiar lipsă. Zilele între patru pereți au fost o provocare. Mulți șefi au pretins implicare totală și-n continuare din partea angajaților. Seara, profesorii așteptau ca părinții să le trimită pe mail temele rezolvate de către cei mici peste zi.”

“Un an mai târziu nu se poate vorbi despre relaxare, ba dimpotrivă! (…) În principiu, școlile și grădinițele funcționează, învăţământul desfăşurându-se, însă, tot online, cel puţin în parte. Deci despre normalitate nu poate fi vorba. Presiunea asupra părinților, pentru a-și lăsa copiii acasă, crește”, continuă Deutsche Welle.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Parintii sunt la fel de mult afectati ca si copiii. Mai este aspectul in care profesorii iau salarii intregi in conditiile in care nu si au indeplinit menirea si nu au facut presiuni pentru a tine deschise scolile si gradinitzele. Sperantza mea este ca toti copii care si au pierdut 1-2 ani din viatza cu mizeria asta, sa nu uite ce li s-a intamplat, sa se organizeze in viitor, si sa i vaneze pe vinovatzi (politicieni si doctorii mincinosi ), asa cum au fost vanatzi nazistii!