G4Media.ro

Părinții unui copil de 3 ani decedat la Sibiu după o operație…

Sursa foto: Pixabay

Părinții unui copil de 3 ani decedat la Sibiu după o operație de polipi primesc despăgubiri de 160 de mii de euro / Sentința nu e definitivă, iar procesul durează de 11 ani / Spitalul a cerut prescrierea faptelor

În 5 iunie 2013, un copil de 3 ani era internat la Spitalul Clinic Județean Sibiu pentru o operație pentru scoaterea polipilor. Moare după o săptămână, copilul intrase în comă după operație, iar de atunci părinții se judecă în instanțe cu spitalul, medicul și o asistentă, cerând daune pentru pierderea vieții copilului lor.

La 11 ani de la această tragedie, Tribunalul Sibiu dă o sentință care demontează în parte o decizie a Judecătoriei Sibiu. Părinții primesc daune de 160 de mii de lei din partea spitalului, însă sunt obligați la plata cheltuielilor de judecată ale instituției și personalului, în sumă totală de 40.300 de lei. Inițial, părinții copilului mort în spital au cerut daune morale de 2,03 milioane de euro, scrie Turnul Sfatului.

În fața judecătorului de la Tribunalul Sibiu apărătorii spitalului și al medicului și asistentei au cerut anularea procesului pe motiv de prescripție. Au trecut mai mult de 10 ani de la fapte, au susținut aceștia, însă judecătorii au explicat de ce sunt în continuare responsabili pentru fapte.

Tribunalul Sibiu consideră în sentința dată în acest caz că Spitalul Clinic Județean Sibiu este vinovat de ”pasivitate” pentru că ”nu a luat măsurile adecvate și a acceptat producerea de consecințe negative asupra pacienţilor, deşi avea rolul verificării, al identificării, combaterii ori al prevenirii problemelor sanitare existente la nivelul acestei unităţi spitaliceşti, pentru a asigura condiţii optime şi a furniza serviciilor medicale de calitate”.

Iar din declarațiile asistentelor rezultă că nu erau pregătite pentru un astfel de situație.

”Salonul în care am dus minorul era unul obişnuit, nu avea aparatură de monitorizare a funcţiilor (…) Noi nu avem defibrilator şi monitor, iar la stop chem echipa de resuscitare din urgenţă. (…) Cu pulsul şi respiraţia ne descurcăm manual, neavând aparatură (…) Salonul la care a fost dus minorul era salonul nr.1, la parter, salon de femei. Nu exista aparatură pentru monitorizarea funcţiilor… am chemat pe cei de la Smurd de la urgenţă, eu am alergat in sala de operaţie şi am adus balonul” , se arată în document, citându-se din declarațiile martorilor.

Întregul articol poate fi citit în Turnul Sfatului

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.