Parisul închide barurile şi restrânge activitatea restaurantelor, dar şi a universităţilor, pe fondul exploziei de infectări cu coronavirus
Barurile din Paris se vor închide de marţi, când se vor aplica restricţii şi restaurantelor şi va fi restrânsă la jumătate şi asistenţa în universităţi, au anunţat luni autorităţile, relatează EFE, preluată de Agerpres.
Capitala franceză şi trei departamente învecinate au fost declarate în stare de alertă maximă în contextul extinderii noului coronavirus, ca urmare a nivelului ridicat al incidenţei pandemiei şi a presiunii exercitate asupra spitalelor.
„Epidemia avansează rapid, trebuie să o frânăm acum, înainte ca sistemul sanitar să fie copleşit”, a declarat prefectul Poliţiei Parisului, Didier Lallement, la o conferinţă de presă, în care a anunţat noile măsuri ce vor intra în vigoare din 6 octombrie.
Nivelul de alertă maximă a fost decretat deoarece rata de incidenţă a noului coronavirus în regiunea Paris este de 260 de contagieri la 100.000 de locuitori din 28 septembrie şi deoarece 36 la sută din paturile de la terapie intensivă în spitalele din zonă sunt ocupate cu pacienţi bolnavi de COVID-19.
De asemenea, în regiunea Paris există 203 focare de contagiere cu noul coronavirus.
Măsurile anunţate includ închiderea totală a barurilor, în timp ce restaurantele ar putea rămâne deschise cu „îndeplinirea strictă” a noului protocol sanitar, ce va fi detaliat în cursul zilei de luni.
Universităţile vor restrânge asistenţa fizică cu 50 la sută, deşi autorităţile recunosc că studenţii nu se contagiază în sălile de cursuri, ci prin contacte sociale.
Se închid de asemenea sălile de sport şi piscinele (cu excepţia activităţilor şcolare), se interzic orice activităţi desfăşurate în corturi, iar nunţile se vor limita strict la ceremonia de uniune, fără petrecere ulterioară.
Centrele comerciale îşi vor limita asistenţa la un client la o suprafaţă de 400 de metri, pentru a asigura continuitatea activităţii economice.
Toate aceste măsuri vor oferi autorităţilor „noi arme” pentru a continua lupta împotriva noului coronavirus, potrivit lui Didier Lallement, care a reamintit că utilizarea măştilor sanitare este obligatorie deja de o lună.
Guvernul a făcut apel la companii să încurajeze telemunca în rândul angajaţilor în zonele cele mai afectate din Franţa, „acolo unde este posibil”, a anunţat ministrul muncii, Elisabeth Borne, într-un comunicat.
Sursa foto: Agerpres / Reuters / CHARLES PLATIAU
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii