G4Media.ro

Parlamentul European cere UE sancțiuni mult mai severe împotriva Rusiei după arestarea…

captura

Parlamentul European cere UE sancțiuni mult mai severe împotriva Rusiei după arestarea lui Alexei Navalnîi

Parlamentarii europeni au adoptat astăzi, cu o majoritate covârșitoare, o rezoluție prin care cer statelor membre UE să impună sancțiuni mult mai dure Rusiei pentru arestarea disidentului Alexei Navalnîi, potrivit unui comunicat al instituției.

Rezoluția adoptată cu 581 voturi pentru, 50 împotrivă și 44 abțineri invită statele membre ale UE să adopte o poziție activă în cadrul următoarelor reuniuni cu privire la arestarea lui Alexei Navalnîi și a multora dintre adepții săi și să înăsprească în mod semnificativ măsurile restrictive ale UE față de Rusia. Această poziție ar trebui să includă sancționarea persoanelor fizice și juridice implicate în decizia de arestare și plasare în detenție a lui Alexei Navalnîi, potrivit rezoluției care nu are caracter obligatoriu, dar dă un semnal politic puternic.

Eurodeputații cer sancțiuni și împotriva oligarhilor ruși care au legături cu regimul, a apropiaților președintelui Putin și a propagandiștilor din mass-media care dețin active în UE și care, în prezent, se bucură de libertatea de a călători în statele membre. De asemenea, ar trebui luate măsuri restrictive suplimentare în cadrul regimului global de sancțiuni al UE în materie de drepturi ale omului, potrivit rezoluției.

În plus, eurodeputații cer importanța revizuirii în mod critic a cooperării cu Rusia prin diverse platforme de politică externă și proiecte precum Nord Stream 2. Aceștia solicită UE să oprească imediat finalizarea conductei controversate. Eurodeputații subliniază, de asemenea, că UE nu ar trebui să mai întâmpine cu brațele deschise pe rușii îmbogățiți din surse neclare.

Având în vedere noua administrație de la Washington, Parlamentul subliniază că UE ar trebui să profite de această dinamică pentru a consolida unitatea transatlantică pentru protejarea democrației și a valorilor fundamentale împotriva regimurilor autoritare.

În cele din urmă, rezoluția solicită eliberarea imediată și necondiționată a lui Alexei Navalnîi și a tuturor persoanelor reținute în legătură cu întoarcerea sa în Rusia, fie că sunt jurnaliști, colaboratori din echipa lui Navalnîi sau cetățeni care își exprimau susținerea pentru acesta. (Foto: Alexei Navalnîi, disidentul arestat la revenirea în Rusia / captură video)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

  1. Cum? Dar judecătorii-securiști ruși nu au făcut altceva decât să aplice Legea. Ce e rău să aplici Legea? În cazul de față, Legea este ce i se sculase lui Putin la acel moment.

    Poate Parlamentul European nu s-a prins, dar în Rusia este dictatură cu acte în regulă.

    De vreo 20 de ani.

    • Nu e chiar asa. Cu excepții esențiale (ilegalitatea LGBTQ, imunitatea familiei Putin, domnia pe viata etc), legile Rusiei sunt similare cu ale unui stat democratic. Asa era și în Uniunea Sovietica, de un expresia „drepturile omului sunt bine ascunse în Constituție”.
      Marea diferență nu o fac legile, ci servilismul funcționarilor publici care asculta ordine ilegale venite „de sus” și sunt astfel complici la abuzul și domnia nelegii. Si ei abuzeaza pe cei mai de jos, la rândul lor.
      Navalnii, de exemplu, nu ar fi fost niciodată hartuit asa cum e într-o tara democratica. Dar când ai o politie corupta și magistrați corupți, fac nefăcute și întorc legea cum vor ei.
      Cum zicea geniul Caragiale acum 150 de ani în „O scrisoare pierduta” când polițistul Pristanda îl aresta ilegal pe Cațavencu: „curat violare de domiciliu dar umflați-l”.

    • Adica e chiar asa, o democratie esuata voit in dictatura!
      restul e blablabla…

  2. Parca am fost auzit. Asta ceream.

  3. Păi la câți bani au băgat occidentalii în courul ăstuia și ne le a ieșit nimic mi se pare normal să ceară orice, bravo Vladimire ți ne l mult și bine că are frigider, tv

  4. Ala zice rupeti carne vie din Putin, celalalt zice rupeti carne vie din Putin, dar problema UE e cine sa rupa.

    • realitatea zice ca pib ul Rusiei e de 1,7 trillion $, pib ul EU de 15 trillion $ Putin zice ca le merge bine si cu sanctiuni, problema e ca rusii ar vrea sa manance si ei mancare buna…

  5. Intr-un editorial recent d-na Alina Mungiu-Pippidi spunea:
    Navalnyi, acest George Simion rus”.
    – Ce o fi vrut sa spuna?

    • Poate vrea sa ne spuna ca e tuta? Unul e membru in Parlament celalalt a fost otravit, amenintat si acum e arestat abuziv de Militia lui Putin, da idioata e experta in hocus pocus de la prea multe dulciuri…

  6. Astea sunt povești, UE a pus umărul direct sau indirect la toate conductele de gaz ale rușilor

  7. Sunteți asteptati la benzinariile Luk OIL

  8. Asta e Parlamentul UE, care a votat si o decizie de baga Romania in Visa Waiverul americanilor. Motiunile astea sunt bune cat sa fac urinoterapie pe ele.

  9. mi se pare o ipocrizie uluitoare.