G4Media.ro

Parlamentul European: PNRR-urile Ungariei și Poloniei ar trebui aprobate numai dacă cele…

© European Union 2020 - Source : EP

Parlamentul European: PNRR-urile Ungariei și Poloniei ar trebui aprobate numai dacă cele două țări abordează în mod transparent preocupările Uniunii Europene privind statul de drept, corupția și tratamentul inegal al minorităților

Într-o dezbatere cu comisarul pentru economie Gentiloni cu privire la planurile naționale de redresare și reziliență (PNRR) ale Ungariei și Poloniei, deputații europeni au solicitat mai multă transparență din partea celor două state pentru a se asigura că fondurile sunt alocate corespunzător.

Comisarul Gentiloni a prezentat miercuri europarlamentarilor lista actualizată a statelor ale căror PNRR-uri au fost aprobate de Comisia Europeană, spunând că în prezent 22 din cele 25 de planuri naționale de redresare depuse au fost aprobate. Planurile Bulgariei și Olandei nu au fost încă prezentate, iar planurile Ungariei, Poloniei și Suediei așteaptă să fie aprobate de către Comisia Europeană. El a insistat că, în timp ce Comisia își finalizează evaluarea celor trei planuri rămase, el nu va oferi puncte de vedere cu privire la preevaluări și planuri individuale.

În timpul dezbaterii, majoritatea deputaților europeni au solicitat ca procesul de aprobare să fie mai transparent pentru a le permite să înțeleagă ce măsuri au luat guvernele de la Budapesta și Varșovia pentru a aborda preocupările legate de statul de drept și atacurile asupra justiției, primatul dreptului UE, achizițiile publice, corupția și tratamentul inegal al minorităților.

Mai mulți europarlamentari au mai spus că Comisia nu ar trebui să aprobe planurile decât dacă toate problemele sunt soluționate corespunzător, în conformitate cu normele de condiționalitate bugetară care protejează interesele financiare ale UE și banii contribuabililor. În același timp, au subliniat că „nu acționează împotriva cetățenilor maghiari și polonezi obișnuiți; dimpotrivă, vor să se asigure că banii UE vor fi direcționați către oameni și companii care au nevoie și nu către politicieni corupți”, se arată într-un comunicat al Parlamentului European.

© European Union 2020 – Source : EP

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Ungaria și Polonia numai au întinat nobilele idealuri ale “statului de drept” (citește neomarxismului ) precum și a tuturor perversiunilor și deviaților sexuale!

  2. PNNR-ul Romaniei trebuie conditionat de respectarea angajamentelor asumate prin aderarea Romaniei la UE si de aplicarea in lege ale recomandarilor facute de CJUE.

    • Iara mori de grija altuia, waxere.

    • Parlamentarii României au jurat sa respecte constituția și legile țării, europarlamentarii cui au jurat credință? Fiind aleși de noi ar trebui sa jure credință fata de cei care i-au ales. Mai exista o pedeapsa pentru sperjur, împotriva cetățenilor tarii, sau pedeapsa pentru trădare? A avut macovei grija și de asta?

    • @ defeat:
      Suck it, infectatule. Die well.

  3. Ungaria si Polonia sa ia exemplu de la Romania, tara care lupta cu adevarat cu coruptia. Cand vor avea si ele macar jumatate din dosarele noastre clasate, atuni sa deshida pliscul.

  4. Sigla Parlamentului European
    Proiectul ”The European Parliament: leadership during historical change” este finanțat de Uniunea Europeană (Parlamentul European prin DG Communication) . G4Media este singura responsabilă de conținutul acestui material și în niciun context acesta nu poate reprezenta poziția Parlamentului European.
    Deci , noi ce sa înțelegem? De ce nu poate reprezenta pozitia PE o data ce aici este doar ceea ce spun ei acolo?! Pe bune ?! Aici doar doua scenarii sunt posibile :
    1. Se minte in articol de catre cel care il publica
    2. PE este doar o mizerie care nu doreste sa si asume ceea ce spune.

  5. Daca cred ca vor obtine ceva de data asta se inseala… Moralitatea si coloana vertebrala a unei tari nu se poate cumpara… Iar tarile astea sunt crestine si asta arata

  6. Tot respectul față de unguri și polonezi. Este o obrăznicie fără margini din partea CE, să pretindă renunțarea la principii social-tradiționaliste, pentru a aproba planuri bazate în cea mai mare parte pe fonduri atrase de la bănci agreate tot de CE.