G4Media.ro

Parlamentul European va vota inițiativa de investiții care va pune la dispoziția…

Sursa Foto: Parlamentul European

Parlamentul European va vota inițiativa de investiții care va pune la dispoziția statelor membre fonduri în valoare de 37 miliarde de euro/ Se propune încetarea ”zborurilor fantomă” cauzate de epidemia de COVID-19

Președintele Parlamentului European și liderii grupurilor politice au decis să organizeze o sesiune plenară extraordinară în 26 martie, pentru a permite implementarea măsurilor speciale în contextul crizei de coronavirus care a cuprins Europa, se arată într-un comunicat al instituției europene.

”Parlamentul European își face și va continua să își facă datoria. Parlamentul rămâne deschis, deoarece democrația nu poate fi oprită de un virus. Suntem singura instituție europeană aleasă de către cetățeni și dorim să continuăm să îi reprezentăm și să îi apărăm”, a declarat președintele Sassoli.

Punctele pe ordinea de zi a sesiunii:

  • Inițiativa de investiții (Coronavirus Response Investment Initiative), care va pune la dispoziția statelor membre fonduri de coeziune în valoare de 37 miliarde EUR pentru a face față consecințelor crizei;
  • Propunerea legislativă de extindere a domeniului de aplicare a Fondului de solidaritate al UE pentru a acoperi urgențele în materie de sănătate publică;
  • Propunerea Comisiei de încetare a așa-numitelor „zboruri fantomă”cauzate de epidemia COVID19.

Biroul Parlamentului European va adopta măsuri specifice pentru această sesiune, pentru a garanta că votul poate fi organizat de la distanță. Această sesiune plenară va înlocui în mod oficial sesiunea programată pentru 1-2 aprilie.

Context

Comisia Europeană a înaintat, pe data de 13 martie, o serie de măsuri pentru a combate efectele economice ale epidemiei de coronavirus, fiind vorba de investiții de 37 de miliarde de euro și alte măsuri. Unele măsuri intră imediat în vigoare, celelalte urmează să fie adoptate în procedură de urgență săptămânile viitoare în Parlamentul European.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. E timpul sa se desfiinteze pensiile speciale!
    E timpul ca fiecare om sa aiba un singur salariu sau o singura pensie de la stat!
    Desfiintati Institutul Levantului si alte prostii ca asa.
    Multi oameni sunt someri si nu au nicio sursa de venit, iar altii au 3-4 pensii si salarii de la stat

    • Foarte multe lucruri se vor schimba . Sarabanda cresterii pensilor si a altor facilitati trebuie sa inceteze . Ne asteapta pe toti necesitatea de a fi solidari .

  2. bineinteles ca acest tip de capuse (coruptie legiferata, institutionalizata) slabesc puterea statului de a finanta domenii vitale, se stie, coruptia ucide direct si indirect

  3. Désolé, Europa s-a trezit prea tarziu. Tara care a gestionat cel mai bine pandemia este Coreea de Sud. Teste la toata populatia care prezenta semne de viroza si izolarea si tratarea acestor persoane. Picuri de infectie vor mai avea loc, dar daca vor reusi sa izoleze toti infectatii, vor face fata cu succes, pana apare un tratament antiviral sau un vaccin. Unii europeni o lalaie cu „imunizarea colectiva”, dupa care indica izolarea persoanelor cu risc, apoi trec la interdictii de a iesi din casa pt toata lumea. In loc sa investeasca in teste, sa-i identifice pe cei contaminati, sa-i izoleze, ne sacrifica pe toti. Evident ca in afara pierderilor umane o sa fie si pierderi economice enorme; deja unele industrii ( automobile, de ex) sunt pe muchie de cutit. Deciziile politice nu sunt coordonate la nivel european, fiecare tara procedeaza cum o duce capul. Pana la urma, dupa cum se pare, Europa va suferi cel mai mult in urma acestei crize. Leaderii europeni care au pledat pt mai multa Europa, au fost criticati. Acum vedem cu totii ca Europa noastra este neputincioasa in fata acestei crize. Daca USA, China, UK, Rusia vorbesc pe aceeasi voce, UE are 27 de trompete.