G4Media.ro

Parlamentul Rusiei dezbate o cerere adresată preşedintelui Vladimir Putin pentru recunoaştea independenței…

Sursa foto: Duma.gov.ru

Parlamentul Rusiei dezbate o cerere adresată preşedintelui Vladimir Putin pentru recunoaştea independenței republicilor separatiste pro-ruse din Ucraina

Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului Federaţiei Ruse, dezbate o cerere adresată preşedintelui Vladimir Putin pentru recunoaştea republicilor separatiste pro-ruse din Ucraina, a anunţat vineri preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, în plină criză în jurul acestei ţări prooccidentale vecine Rusiei, informează AFP, citată de Agerpres.

Deputaţii din Partidul Comunist rus au înaintat săptămâna aceasta un proiect de text prin care îl îndeamnă pe Vladimir Putin să recunoască independenţa republicilor populare autoproclamate Doneţk (DNR) şi Lugansk (LNR), din estul Ucrainei, şi unde luptă din 2014 forţele ucrainene.

„Aceasta este o problemă foarte importantă”, a comentat preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, pe mesageria Telegram.

Sunt prevăzute discuţii cu reprezentanţii diferitelor partide din camera inferioară începând de săptămâna viitoare, însă, potrivit lui Volodin, toate formaţiunile politice sunt favorabile proiectului.

Această declaraţie intervine în condiţiile în care miniştrii de externe rus şi american, Serghei Lavrov şi Antony Blinken, urmează să aibă vineri o întrevedere la Geneva asupra crizei ucrainene, Washingtonul suspectând Moscova că vrea să întreprindă o invazie în Ucraina.

Războiul din estul Ucrainei, care s-a soldat până acum cu peste 13.000 de morţi, a izbucnit în primăvara lui 2014, după o revoluţie prooccidentală la Kiev şi anexarea Peninsulei Crimeea de către Moscova.

Reglementarea politică a conflictului, prevăzută prin acordurile de la Minsk din 2015, se află într-un punct mort. Rusia, în pofida faptului că neagă acest lucru, este considerată susţinătoarea militară şi financiară a separatiştilor din Ucraina.

Chiar dacă Moscova neagă orice intenţie de invazie, Kremlinul insistă asupra unor garanţii scrise pentru securitatea sa, inclusiv privind garanţia că NATO nu se va mai extinde.

În context, Viaceslav Volodin a acuzat NATO că vrea să „ocupe Ucraina” şi pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski de încălcarea procesului de pace. „Şi una şi alta pot duce la o tragedie, noi nu trebuie să permitem aceasta”, a spus el.

În 2008, Rusia a recunoscut independenţa a două republici separatiste de pe teritoriul georgian, Abhazia şi Osetia de Sud. Ea a făcut acest lucru în urma unui scurt război cu Georgia, fostă republică sovietică ce doreşte să adere la NATO.

Sursa foto: Duma.gov.ru

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Sa faca si parlamentul nostru la fel cu teritoriile din Ucraina.

    • Parlamentul rus ar putea să respingă o cerere imprevizibilă, care complică mult situația diplomatică!

  2. Baieti buni…

  3. Marş .. şoşocule hAURist

  4. Corect, Vaxx! Pentru cei care nu iubesc Romania, patriotii sunt sosoci hauristi.

  5. astia au ramas in sec. XIX. Muscali neadaptati

  6. Si uite asa rusia o sa mai anexeze niste teritorii si ue o sa ramana cu gura cascata, leyen o sa faca o criza de nervi si cand aude de postul promis la gazprom pentru familia ei o sa uite de treaba cu putin si jermanezii o sa-si faca craciunul din nou la moskova.
    Simple treburi europene manevrate de niste semianalfabeti pusi in functii fara nici un vot.

    • Ești postac rus, numai ei combină minciunile de nu se mai înțelege nimic. Între timp, Rusia are un PIB mai mic decât New York-ul.

  7. Cererea adresata lui Putin, probabil va fi respinsa !
    El va cere parlamentarilor rusi, sa promulge rezultatul referendumului ce va avea loc în regiunile respective.
    Democratic, á la Crimeea . . .

  8. Se negociaza cu SUA independenta mafiei romane.

  9. Osetia de sud se afla in Rusia de mult! Osetia de Nord se afla in Georgia! Comentariu de ziarizda. E nasol sa scrii fara să te orientezi după ce ai avut 4 la Geografie și 10 la limbi. E greu la București!