G4Media.ro

Partidul cancelarului austriac Nehammer nu e de acord cu programul electoral al…

Foto: Karl Nehammer / European Council

Partidul cancelarului austriac Nehammer nu e de acord cu programul electoral al PPE care urmează să fie aprobat la congresul de la București / El respinge extinderea Schengen și energia nucleară

Partidul Popular European (PPE), din care face parte și ÖVP, partidul cancelarului austriac Karl Nehammer, se reunește miercuri și joi la București pentru a-și alege candidatul principal pentru președinția Comisiei Europene și pentru a decide asupra programului electoral.

Potrivit secretarului general Christian Stocker, delegații ÖVP nu vor fi de acord cu manifestul PPE. Motivul sunt mai multe linii roșii, cum ar fi aprobarea necesară pentru energia nucleară sau extinderea spațiului Schengen, transmite publicația austriacă Kurier.

„Avem poziții clare și o atitudine clară ca partid popular și în Europa, le susținem și nu ne putem abate de la acestea. Există multe sugestii bune și puncte importante în manifest, dar, în același timp, există câteva linii roșii pentru noi”, a declarat secretarul general al Partidului Popular, Christian Stocker. „Nu putem fi de acord cu energia nucleară în Austria. Suntem și rămânem împotriva energiei nucleare”.

De asemenea, ÖVP se opune clar abolirii principiului unanimității în domeniul politicii externe și de securitate.

O altă linie roșie pentru ÖVP este sfârșitul planificat al motorului cu combustie: „Această poziție clară este una dintre pozițiile esențiale pentru noi în politica europeană și lipsește din manifestul EVP. Noi suntem pentru deschiderea către tehnologie și împotriva interdicțiilor”, spune Stocker.

ÖVP respinge, de asemenea, includerea deplină a țărilor lor în spațiul Schengen, cerută de România și Bulgaria: „Sistemul Schengen este stricat. Trebuie să reparăm sistemul și nu să îl îndulcim”, a declarat Stocker într-un comunicat. El subliniază în mod pozitiv că unele dintre cererile ÖVP, de exemplu în lupta împotriva migrației ilegale, sunt incluse în conceptul de țară terță sigură.

Potrivit ÖVP, accentul clar pus pe competitivitate și pe Europa ca locație ar trebui, de asemenea, să fie subliniat în mod pozitiv, în special cererea de reducere în continuare a reglementărilor și a birocrației.

Potrivit programului, cancelarul Karl Nehammer (ÖVP) va vorbi în numele Austriei joi după-amiază la București. Miercuri vor fi prezenți ministrul european Karoline Edtstadler (ÖVP), precum și deputații europeni Othmar Karas , prim-vicepreședinte al Parlamentului European, și Christian Sagartz, iar joi va fi prezent candidatul principal al ÖVP, Reinhard Lopatka.

Manifestul electoral care va fi adoptat miercuri de aproximativ 2 000 de delegați din 44 de țări se va baza pe cei doi piloni: prosperitate și securitate. Potrivit șefului PPE, Manfred Weber, accentul se va pune pe consolidarea competitivității și a economiei, precum și pe asigurarea păcii și întărirea puterii militare a Europei. Potrivit PPE, la București sunt așteptați doisprezece șefi de guvern PPE în exercițiu, precum și numeroși lideri ai opoziției și președintele Parlamentului European, Roberta Metsola . Congresul începe miercuri după-amiază cu dezbateri pe cele trei teme: apărare și securitate, solidaritate între generații și economie și locuri de muncă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. I-auzi… probleme in Paradis!

  2. Ciucalacu in ce partid e ca nu e clar?

  3. Daca Hungaria aservită lui putin nu era de ajuns, poftiți şi Haustria, coada de topor no.2. Asemănările sunt pură coincidență

  4. Este nerealist să sperăm la aderarea României la Schengen într-un termen previzibil, 10 ani, să spunem.

    România rămâne un stat nesemnificativ, irelevant în Uniunea Europeană, spre deosebire de Croația, Slovenia, spre exemplu, sau oricare dintre statele baltice, ieșite fie dintr-un cumplit război iugoslav, fie din strivirea exercitată asupra lor de Uniunea Sovietică.

    Statele exemplificate sunt incomparabil mai mici decât România desigur, dar de o mare relevanță!

    … Nu mai vorbesc despre Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia, care s-au depărtat de mult de România. Noi ne comparăm acum cu Albania, Macedonia de Nord, R. Moldova, Serbia etc. în multe dintre analizele socio-economice care se realizează.

  5. Eu nu resping un șut adresat acestui personaj în părțile mai moi…

  6. Ce rost mai are partidul extremist din Austria cand deja il avem oe acest individ extremist si pro rus. Daca asa gandeste un moderat in ceea ce priveste solidaritatea europeana nici nu imi pot imagina cat ii duce capul pe extremisti. Iar cu energia nucleara, care este problema lui? Daca nu vor centrale nucleare, nu cred ca ii obliga nimeni sa le construiasca.

  7. Măi dragă,
    Dacă austriecii insistă și ne tot dau de înțeles că nu ne vor în Schengen,
    cred că ar fi cazul să nu ne mai dăm după cireș și să le dăm, la răndul nostru, un mare flit,
    să-i faultăm și noi ori de câte ori vom avea ocazia, cu privire la actiunile și interesele Austriei si firmelor lor din România.