Partidul Islam din Belgia candidează la alegerile municipale. Vrea separarea bărbaţilor de femei în mijloacele de transport public
Pe fondul turbulenţelor politice din Europa, Islam – un partid din Belgia al cărui scop este crearea unui stat islamic – candidează la alegerile municipale din 28 de municipalități, care vor avea loc în octombrie, scrie, în ediția online, Euronews, citat de Rador. Partidul Islam are deocamdată 2 membri aleşi la alegerile din 2012, câte unul în Molenbeek și, respectiv, Anderlecht, muncipalități ale regiunii Bruxelles-Capitale. În Belgia, trăiesc, în prezent, peste 700.000 de musulmani.
Printre politicile promovate de partidul Islam se numără şi separarea bărbaţilor de femei în mijloacele de transport public. „Este foarte bine să separăm bărbaţii de femei în transportul public. Sunt bărbaţi care hărţuiesc sexual femei în autobuze, sunt chiar şi femei care îi hărţuiesc pe bărbaţi”, a declarat Sarouj Mohammed, rezident în cartierul Molenbeek din Bruxelles-Capitale. „Am construit o societate care leagă oamenii unii de alţii şi în care le permitem tuturor să-şi ducă viaţa zi de zi împreună. Dacă începem acum să separăm bărbaţii de femei, cred că o luăm în direcţia greşită”, replică Ann Gilles-Goris, consilieră municipală în Molenbeek.
Partidul Islam doreşte şi implementarea legii sharia, dar reprezentanții lui spun că nu intenţionează să încalce Constituţia Belgiei. „Este un proiect născut la cererea femeilor, care se simt hărţuite, care sunt abuzate de oameni cu o educaţie precară – de perverşi, mai bine zis. În Japonia lucrurile merg foarte bine, sunt maşini rezervate doar femeilor în timpul orelor de vârf”, a explicat preşedintele partidului Islam, Abdelhay Bakkali Tahiri.
Prezenţa partidului Islam pe scena politică a generat o reacţie puternică din partea politicienilor şi a mediei sociale din Belgia. Separarea bărbaţilor de femei a fost condamnată dur, iar legea sharia a fost criticată ca fiind o încălcare a drepturilor omului. „Partidul ăsta seamănă cu populismul şi naţionalismul promovat de partidele de extremă dreaptă sau extremă stângă. Nu putem interzice un partid politic, nici măcar dacă pledează pentru idei extremiste pentru că există destul loc în peisajul politic pentru a exista şi aceste partide”, a declarat Hasni Abidi, director al Centrului pentru Studii şi Cercetări pentru Lumea Arabă şi Mediteraneeană din Geneva.
(Sursa foto: Facebook / Regiunea Capitalei Bruxelles)
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
2 comentarii