G4Media.ro

Pași importanți în Marea Britanie în cursa pentru obținerea vaccinului împotriva COVID…

sursa foto: Imperial College London

Pași importanți în Marea Britanie în cursa pentru obținerea vaccinului împotriva COVID 19. Două universități se pregătesc să înceapă testarea umană

Oamenii de știință britanici care vor să dezvolte un al doilea vaccin împotriva coronavirusului vor începe recrutarea de voluntari pentru a fi testați în clinici începând cu luna iunie, scrie Daily Mail. Potrivit publicației, un laborator din cadrul Imperial College London a primit ieri garanții financiare în vlaore de 22.5 milioane de lire sterline din partea guvernului pentru a găsi soluții împotriva COVID – 19.

Universitatea are în vedere începerea experimentelor pe oameni în circa șase luni și vor veni în urma celor de la Universitatea din Oxford, care va începe testarea mâine.

În timp ce vaccinul produc de universitatea din Oxford va încerca să stimuleze sistemul imunitar folosind un virus de răceală extras de la cimpanzei, cercetătorii de la Imperial College folosesc picături de lichid pentru a transporta materialul genetic de care au nevoie în fluxul sanguin.

În ambele cazuri se va încerca recrearea coronavirusului într-un pacient și forțarea sistemului imunitar să învețe cum să se lupte cu acesta.

Oficialitățile britanice au declarat că vor pune la bătaie orice în cursa ca Marea Britanie să devină prima țare care produce un vaccin împotriva coronavirusului și au promis celor două universități finanțări suplimentare în valoare de 44,5 milioane de lire sterline.

Dezvoltarea unui vaccin durează multe luni sau chiar ani dar cercetătorii se grăbesc să înceapă testările umane. Ei susțin că procesul a devenit mult mai simplu deoarece virusul nu mai suferă mutații și este similar cu alți viruși care au apărut în trecut.

Dr. Robin Shattock, care conduce cercetările la Imperial College, a declarat că primilor voluntari li se va administra doze mici de vaccin pentru a testa singuranța acestuia.

Dacă se va dovedi că nu provoacă efecte secundare majore, dozele vor fi crescute gradual până când pacienții vor dezvolta imunitate împotriva COVID – 19.

Nu există nici o garanție că acestea vor funcționa, a mai explicat dr Shattock, însă testele făcute pe animale din Februarie încoace au funcționat.

Vaccinul produs de Universitatea Oxford, cunoscut drept ChAdOx1 nCoV-19, va fi testat pe 510 persoane dintr-un grup de 1112, cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani.

Sursa: Daily Mail

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Scoateți COBAII în față! Să vedem cine se oferă.

  2. Pai in State deja sunt 8 vaccinuri testate pe voluntari. Cam încet sa mișcă englezoii. Sa vedem cine o sa le facă agricultura acum ca au ieșit din UE ca la pakistanezi si arabeti le pute munca de jos.

  3. Sa testeze pe imigranți că au importat destui.