Patronatul Medicilor de Familie Braşov condamnă perchezițiile medicilor acuzați de decontări ilegale și spun că unii doctori din dosar nu aveau contracte cu CAS: ”Un prejudiciu de imagine adus întregii comunități”
Patronatul Medicilor de Familie Braşov (PMFB) susţine că percheziţiile desfăşurate, joi, la mai multe cabinete de medicină de familie aduc un prejudiciu de imagine, în contextul în care unii dintre doctorii vizaţi de anchetatori în dosar nici măcar nu au avut contracte cu CAS Braşov şi prin urmare nu au decontat monitorizările de pacienţi din perioada pandemiei, transmite Agerpres.
„În urma discuţiilor purtate cu colegii la care au avut loc percheziţiile reiese că unii nici măcar nu au avut contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate, adică au prestat aceste servicii fără a deconta bani de la CAS Braşov. Ţinând cont de afirmaţiile colegilor care nu au decontat niciun leu pentru aceste servicii, considerăm această acţiune drept un prejudiciu de imagine adus întregii comunităţi a medicinei de familie”, a transmis, joi, conducerea PMFB.
Conform sursei citate, medicii care au avut contract cu CAS au pus la dispoziţia anchetatorilor toate documentele solicitate.
„Reamintim faptul că medicii de familie din Braşov au oferit servicii de monitorizare gratuit la orice oră din zi sau din noapte, fără a aştepta vreo remunerare. Au făcut-o din empatie pentru pacienţi pe toată durata pandemiei. PMFB nu a susţinut şi nu va susţine niciun fel de practici de fraudare în munca medicului de familie, dar nu putem trece peste generalizări şi peste afectarea pe nedrept a imaginii de medic, obţinută prin muncă şi dedicaţie faţă de pacienţii noştri”, se mai arată în comunicatul citat.
Poliţiştii braşoveni de investigare a Criminalităţii Economice au efectuat, joi, 17 percheziţii în judeţ într-un dosar de obţinere ilegală de fonduri, în care sunt vizaţi mai mulţi medici de familie.
Potrivit IPJ Braşov, în perioada octombrie 2020 – octombrie 2021, mai mulţi medici de familie din judeţ ar fi obţinut ilegal sume de bani în perioada pandemiei, inserând date nereale în documentele pe care le-ar fi trimis în vederea decontării în urma consultaţiilor la distanţă pe care le-au efectuat pentru a monitoriza pacienţii cu COVID-19. Conform anchetatorilor, deşi au pretins că ar fi monitorizat zilnic un anumit număr de pacienţi cu COVID-19, în realitate medicii nu ar fi comunicat deloc cu aceştia ori au făcut acest lucru doar la începutul bolii.
Persoanele vizate au decontat, astfel, 105 lei/pacient.
În dosar ar fi vizaţi 17 medici de familie dintre care 11 sunt din municipiul Braşov, restul fiind din alte localităţi din judeţ. AGERPRES / (AS – autor: Diana Dumitru, editor: Marius Frăţilă)
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank