Patronul companiei Next (vânzare cu amănuntul) Lordul Wolfson, care a fost un susținător de frunte al Brexit, a declarat că actuala politică de imigrație a Regatului Unit paralizează creșterea economică/BBC
Lordul Wolfson a spus că firmele ar trebui să plătească o taxă pentru a angaja lucrători străini, pentru a le încuraja să recruteze mai întâi din Marea Britanie. Guvernul a declarat că și-a respectat promisiunea de a „prelua din nou controlul asupra sistemului nostru de imigrație”.
„Șomajul este la un nivel minim record și este vital să continuăm să aducem lucrători cheie excelenți de care Marea Britanie are nevoie, inclusiv mii de medici și asistente medicale din Serviciul Național de Sănătate (NHS) prin intermediul vizei pentru sănătate și îngrijire și al programului de lucrători sezonieri, care aduce forța de muncă de care au nevoie fermierii și cultivatorii noștri”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.
Lordul Wolfson, membru al Camerei Lorzilor din partea Partidului Conservator, a declarat pentru BBC: „Avem oameni care stau la coadă pentru a veni în această țară pentru a culege recolte care putrezesc pe câmpuri, pentru a lucra în depozite care altfel nu ar fi operabile, iar noi nu îi lăsăm să intre. Și trebuie să adoptăm o abordare diferită față de migrația productivă din punct de vedere economic.”
El a spus că guvernul trebuie să decidă dacă Marea Britanie este o națiune deschisă și liberă de comerț sau dacă după Brexit vrea să fie „fortăreața Marea Britanie”, trăgând podul mobil pentru lucrătorii străini cu costuri semnificative pentru economie.
„Cred că, în ceea ce privește imigrația, cu siguranță nu este Brexit-ul pe care mi l-am dorit eu sau, într-adevăr, mulți dintre cei care au votat Brexit și-au dorit”, a spus el. „Și trebuie să ne amintim, știți, suntem cu toții blocați în această discuție despre Brexit, trebuie să ne amintim că ceea ce arată Marea Britanie post-Brexit nu este apanajul acelor oameni care au votat Brexit, ci trebuie să decidem cu toții.”
El a adăugat că majoritatea oamenilor din Marea Britanie au o „viziune foarte pragmatică” asupra imigrației. „Da, controlați-o, acolo unde este dăunătoare pentru societate, dar lăsați să intre oameni care pot care pot contribui”, a spus Lord Wolfson.
Potrivit cifrelor de la Oficiul Național de Statistică, migrația netă în Marea Britanie a fost estimată la aproximativ 239.000 în anul care se încheie în iunie 2021, o ușoară scădere față de cifra de 260.000 din anul precedent. Cifra a fost determinată de imigrația din țările din afara Uniunii Europene.
Atunci când Regatul Unit era membru al UE, a intrat sub incidența principiului liberei circulații, care permitea tuturor cetățenilor UE să trăiască și să lucreze în orice țară din UE.
Dar la 31 decembrie 2020, această libertate a încetat pentru cetățenii UE care vin în Regatul Unit și pentru cetățenii britanici care merg în UE.
Luna trecută, un sondaj realizat de Confederația Britanică a Industriei (CBI) a arătat că aproape trei sferturi dintre companiile britanice au suferit de lipsa forței de muncă în ultimele 12 luni. Aproape jumătate dintre companiile intervievate doreau ca guvernul să acorde vize temporare pentru rolurile care se aflau într-o „lipsă evidentă”, a declarat CBI.
În vară, industria aeronautică a cerut vize speciale de imigrare pentru lucrătorii din străinătate, dar cererea a fost respinsă. Lipsa de personal din industrie a fost acuzată de anularea zborurilor și de întârzierile de pe aeroporturi.
Guvernul a introdus un sistem de vize pentru lucrători calificați pentru anumite profesii care se confruntă cu un deficit de personal. De asemenea, există un program de lucrători sezonieri pentru locuri de muncă precum culegătorii de fructe și o viză de sănătate și îngrijire pentru personalul medical.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii