G4Media.ro

Patru ani de studenție pentru viitorii profesori de Limba română – ceruți…

Claudia Tărnăuceanu / Foto: Facebook.com

Patru ani de studenție pentru viitorii profesori de Limba română – ceruți Ministerului Educației de Facultatea de Litere din Iași. Decana Claudia Tărnăuceanu: Studenții trebuie pregătiți cu o înțelegere solidă a domeniului

Facultatea de Litere de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași se alătură demersului inițiat de decanele Facultăților de Litere și de Limbi și Literaturi Străine (FLLS) de la Universitatea din București (UB), cerând extinderea programului de licență la patru ani pentru viitorii profesori de limba română.

Claudia Tărnăuceanu, decana facultății, subliniază într-un interviu acordat Edupedu.ro importanța unei pregătiri temeinice în metodica predării, învățarea din facultate a viitorilor profesori să folosească resursele digitale și tehnologia modernă la clasă, precum și aprofundarea cunoștințelor de limbă, literatură și cultură pentru studenții de la filologie.

„Consider că demersul doamnelor decan de la Universitatea din București este mai mult decât binevenit. Extinderea programului de licență la patru ani ar duce la creșterea calității educației studenților noștri, le-ar oferi o mai bună pregătire practică și ar contribui la o maturizare intelectuală profundă”, a declarat Claudia Tărnăuceanu, profesoară la Departamentul de limbi și literaturi străine, Catedra de limbi clasice.

Ea a adăugat că o astfel de măsură ar oferi studenților o adaptare mai eficientă la cerințele pieței muncii și o pregătire solidă pentru cariera de profesor.

„În contextul digitalizării educației, viitorii profesori trebuie să fie pregătiți să folosească resursele digitale și tehnologia modernă la clasă”, atrage atenția decana Facultății de Litere de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, în interviul acordat Edupedu.ro.

Decana Facultății de Litere de la Iași susține că prelungirea studiilor ar permite o integrare mai eficientă a componentelor pedagogice, oferind studenților mai mult timp pentru a aprofunda metodica predării.

„Cei care vor alege meseria de profesor trebuie să aibă o înțelegere solidă și nuanțată a limbii, literaturii și culturii pe care le vor preda și, în același timp, să dobândească o pregătire temeinică de metodica predării disciplinelor respective”.

Citește interviul integral pe Edupedu.ro.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Aoleu …nu le mai ajung catedrele / orele / banii