Pauza de relaxare: Zece crime capitale pe care le puteți face atunci când preparați sau mâncați paste / ”Să rupi spaghetti” sau să le ”mănânci cu pâine”…
De Ziua Internațională a Pastelor, o româncă stabilită în Italia a postat pe Facebook un text amuzant despre cele zece ”crime” pe care un român le poate comite atunci când prepară sau mănâncă paste.
”Vă sparg feed-ul cu restricții, covid, vaccinare, cu o rubrică de drept penal.
Azi, de Ziua Internațională a Pastelor, trebuie să știți că există zece crime capitale:
- Să rupi spaghetti când le pui la fiert, ca să-ți încapă în oală.
- Să fierbi pastele mai mult decât scrie pe cutie, “ca să nu te doară burta”.
- Să clătești pastele fierte cu apă rece.
- Să pui smântână la carbonara.
- Să folosești exclusiv carne de porc la ragu.
- Să cauți pe net rețete de ragu rapid. Nu există. Ragu e un sos de slow cooking. Ca zacusca, să fiu mai precisă.
- Să înlocuiești parmezanul cu cașcaval.
- Să tai pastele din farfurie cu cuțitul.
- Să servești pastele fără să aduci la masă și adaosul de parmezan (cam ca lipsa ardeiului și smântânii la ciorba de burtă)
- Să mănânci pâine la felul de paste.
Toate cele de mai sus sunt delicte în formă agravată și se pedepsesc conform legii.
Viva la pasta!”, a scris românca în postare.
Italienii mănâncă în medie 23 de kilograme de paste anual
Ziua Internaţională a Pastelor, sărbătorită luni, este dedicată anul acesta pastelor ”al dente”, preparate astfel încât să aibă o consistenţă mai tare la mestecare, relatează Agerpres, care citează DPA.
Italienii consumă anual, în medie, peste 23 de kilograme din acest produs, a explicat Unione Italiana Food de Ziua Internaţională a Pastelor.
Comparativ, germanii mănâncă, în medie, aproximativ 8 kilograme, deşi cantitatea a crescut la 9,5 kilograme în 2020, în timpul pandemiei de coronavirus, potrivit asociaţiei procesatorilor de cereale şi a producătorilor de leguminoase bogate în amidon din Germania.
În ceea ce priveşte cele mai populare forme de paste, spaghetele sunt preferate la nivel mondial, conform Unione Italiana Food.
În 2020, în jur de 17 milioane de tone de paste au fost consumate în lume, cu un milion mai mult decât recordul anterior din 2019 şi de două ori mai mult comparativ cu aproape 10 ani în urmă, potrivit Unione Italiana Food.
Potrivit asociaţiei de fermieri Coldiretti, în perioada pandemiei mulţi italieni au revenit la prepararea pastelor acasă. Patru din zece familii au declarat că au început din nou să facă paste de casă în timpul perioadelor de lockdown, a constatat asociaţia în urma unui sondaj. Motivul oferit a fost, poate deloc surprinzător, faptul că oamenii au petrecut mai mult timp acasă.
Sursa foto: Pixabay.com
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
22 comentarii