G4Media.ro

Pe cine scapă amnistia fiscală. Top zece datornici la stat: Robert Negoiță…

Pe cine scapă amnistia fiscală. Top zece datornici la stat: Robert Negoiță ocupă primul loc la persoane fizice

Peste 11.000 de persoane fizice sunt pe lista publică a Agenţiei Naţionale de Administrate Fiscală cu datorii de peste 1500 de lei fiecare la bugetele naţionale, de asigurări sociale, de sănătate sau cele de şomaj. Politicieni sau oameni de afaceri, unii certaţi cu legea, se regăsesc pe lista celor care ar putea beneficia de o amnistie fiscală. G4Media.ro vă prezintă top zece persoane fizice cu cele mai mari datorii la bugetul de stat.

Măsura despre care a vorbit prima dată ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, în urmă cu două săptămâni, a fost repusă pe tapet de consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, într-o emisiune televizată. Deşi nu au existat precizări clare în privinţa modului de aplicare a amnistiei, surse din ministerul de Finanţe au declarat, pentru Hotnews.ro, că autorităţile iau în calcul să aplice ştergerea datoriilor pentru persoanele fizice care ar avea datorii la 31 decembrie 2017. Aceleaşi surse spun că ar fi vorba despre 3 miliarde de lei.

Pe lângă persoane cu notorietate, în topul datornicilor apar şi oameni de afaceri mai puţin cunoscuţi.

1. Robert Negoiţă (PSD, primarul Sectorului 3)- Bucureşti – 238.366.695 de lei la bugetul de stat.
2. Florin Mateiu – oraş Victoria – 96.552.294 buget de stat, 8.213.037 bugetul de sănătate, insolvabil.
3. Sorin Emil Cibu (patronul unei companii imobiliare – comuna Floreşti, Cluj), 21.277.240 lei datorie la bugetul de stat, solvabil.
4. Dumitrescu Paul, Bucureşti, 17.310.670 bugetul de stat, contestate 17.192.259 de lei – solvabil
5. Liviu Ardeiaş, (Avocat din Alexandria, condamnat la închisoare pentru tentativă de înșelăciune): 14.855.164 bugetul de stat, solvabil
6. Loredana – Anamaria Cibu (soția lui Sorin Emil Cibu) – Cluj Napoca, 12.560.909 – solvabil, contestaţi
7. Viorel Cotigă (sătean din Tălpici, Galaţi, care a fost păcălit să-și dea datele pentru înființarea unei firme): 11.547.199 bugetul de stat şi 852.215 bugetul asigurărilor de sănătate – insolvabil.
8. Victor Bogdan Guruiţă – Bucureşti -12.160.929 de lei la bugetul de stat, toate contestate
9. Dumitru Tentoaică – Sat Floreşti, com. Ţânţăreni – 10.778.833 bugetul de stat şi 1.071.938 bugetul de sănătate – Insolvabil
10. Gabriel Tripa – Bucureşti – 11.651.001 de lei bugetul de stat, necontestate, solvabil.

Primarul sectorului 3 este cel mai mare datornic la stat. Robert Negoiţă are datorii care însumează, la data de 31 martie 2018, 238.366.695 de lei (aproximativ 50 de milioane de euro). Din acestea, 76.706.564 de lei sunt datorii principale, restul de 161.660.131 de lei fiind penalităţi de întârziere. Doar puţin peste 5 milioane de lei (5.734.866 de lei) sunt contestate de politicianul PSD. Robert Negoiţă a apărut pe lista publică a datornicilor persoane fizice încă de la prima publicare a acesteia în 2016. Banii pe care ar avea să îi dea statului ar proveni din afaceri imobiliare. Conform datelor fiscului, Robert Negoiţă este solvabil.

Pe lista datornicilor se mai regăsesc şi alţi foşti primari.

Inquam Photos / George Calin

Actualul Avocat al Poporului, Victor Ciorbea, primar al Capitalei între 1996-1997, are datorii de 82.230 de lei bugetul de stat şi 121.854 bugetul asigurărilor de sănătate. Soţia sa, Lacrima Ciorbea, trebuie să plătească 216.163 de lei bugetul de stat şi 140.450 bugetul asigurărilor de sănătate. Niciuna dintre acestea nu a fost contestată. Datoriile ar proveni din activitatea avocaţială pe care cei doi ar fi depus-o

Adriean Videanu, fostul edil-şef al Bucureşiului, apare pe lista ANAF cu 14.200 de lei datorie la bugetul de stat şi 3.280 bugetul asigurărilor de sănătate. Soţia sa, Mioriţa Videanu, înregistrează datorii de 194.360 bugetul de stat şi 749 bugetul de sănătate – necontestate, solvabili

Marian-Daniel Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5 are şi el o datoriile de 139.339 de lei la bugetul de stat. Nici această sumă nu a fost contestată.

Consulul României la New York, avocatul Cătălin Radu Dancu, are de dat statului aproape 3 milioane de lei ( 2.658.752 la bugetul de stat şi 137.230 bugetul de sănătate). Şi această sumă provine de pe vremea când Cătălin Dancu era avocat în Bucureşti.

Peste 2 milioane de lei (.682.865 de lei bugetul de stat şi 784.899 de lei bugetul asigurărilor de sănătate) apare în dreptul lui Aurel-Jean Andrei, fostul soţ al fostei preşedinte a Tribunalului Bucureşti, cercetat în dosarul fostului primar Radu Mazăre pentru implicarea în restituirea ilegală a unor plaje. El a fost achitat în iulie 2017 de Curtea de Apel, dar urmează judecarea recursului, după motivarea instanţei de judecată care se lasă aşteptată.

Pe lista persoanelor fizice datornice apar şi oameni de afaceri. Explicaţia rezidă în faptul că ar fi derulat afaceri, în special proiecte imobiliare, pe persoană fizică şi nu prin intermediul unor firme. Cristian Tânţăreanu, dezvoltatorul complexului Paradisul Verde din Corbeanca, are datorii de 6.362.318 de lei la bugetul de stat şi 167.708 la bugetul de sănătate. Unul din regii asfaltului, Theodor Berna, patronul Tehnologica Radion, are de dat bugetului de stat 2.619.219 de lei. Theodor Berna este judecat pentru spălare de bani şi ar fi fost unul dintre denunţătorii actualului consilier al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov.

ANAF a publicat pentru prima dată lista persoanelor fizice cu datorii la stat în 2016. Atunci, printre datornici figurau şi Elena Băsescu, Elena Udrea, Gigi Becali sau chiar actualul ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici. Niciunul dintre ei nu se mai regăseşte pe lista valabilă la acest moment.

(Sursa foto: Facebook)

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

22 comentarii

  1. pai razboiul roman-roman pentru asta s-a pornit .. sa se stinga domnule odata datoriile la saracii astia , sa isi poata lua ultimul model de bmweu

  2. Negoiță,50 milioane de euro? Ej’ nebun, cât pibul Moldovei!

  3. Să moară trei vecini de-ai mei pesedisti dacă îmi vine să cred așa ceva. Cum plm sa ajuns mo la asemenea sume. Nici nu știu să număr așa mult și ăștia le au doar ca datorii. Aviz la toți ăștia care aveți rate pe viață și încă pupați în cur fmmpsd sau fmmdragnea sau fmmfirea și lista poate continua. Cum plm e lumea asta așa proastă nu am să înțeleg niciodată;poate pt că nu am profesor pe fmmtudorel sau fmmbombonel? :))))

    • Ii astept cu bratele deschise…! Spune-mi, te rog, sunt durdulii, ori sunt in genul @asistatilor…?

  4. corectura: acocaţială = avocaţială

  5. asta e statul. O banca, la care cotizeaza o tara de prosti pentru imprumuturi nerambursabile la baieti destepti. Si la omu de rand i se pune poprire pe conturi pentru o amenda de circulatie de 100 de lei, dar ilustrilor mentionati mai sus li se zambeste frumos…. cu respect.
    Dar firmele care au datorii ? In spatele lor nu sunt tot gagii de teapa celor de mai sus ? ehe..
    Nu sunt bani de spitale, scoli, autostrazi (chiar daca sunt perimate ..) dar ne permitem sa eliberam de stres financiar o gramada de nemernici.

  6. Deci s-a plecat vineri de la zvonul ca se va da o OUG pt amnistie si gratiere penala si in realitate se va da o amnistie fiscala.
    Care va sterge si datoriile ex familiei Dragnea – Bombonica de_menta, Livache sr si juniorul porcar.

    PS. Amnistia penala o poate rezolva la sfarsitul lui august (26-30 august) prin convocarea unei noi sesiuni parlamentare extraordinare ori, ATENTIE ! , printr-o OUG data mai prin octombrie, dupa ce in prealabil incep, dupa reteta deja incercata cu brio, o serie de asa zise tulburari in penitenciarele din tara, avand ca obiect „conditiile inumane” de detentie !
    Mai „urgenta” ca asta pt a da o amnistie si o gratiere extinse nu exista !

    PS. Mai vorbim ! Acum intru la apa … turcoaz ! 😉

    • dar tricoul, ai si tricoul? ca altfel nu se pune :).

    • Turcoaz…? Ai grija sa nu fie vreo capcana organizata de Ursula, sepia cea rea…!

      PS. Macar pe Anna sa o lasi te rog pe mal…

  7. Ş-aşa-mi vine cateodata…
    Să dau cu cuţâtu’n piatră…
    Ca n-am si eu datorii…
    Doar de lucru, mai copii…

    Tampitilor hoti si incompetenti nu trebuie sa li se dea niciodata in mana un ciocan OUG. Toate in jur li se vor parea cuie.

  8. Nu mai platiti nici un impozit.Astia te invata la furat.Fraierii stau la coada din primele zile ale anului sa plateasca impozitele iar astia nu au platit de ani de zile si isi traiesc viata in concedii de zeci de mii de euro.Sa facem cheta pt Negoita,Vanghelie,Videanu,Ciorbea.. sa i ajutam sa si 0lateasca datoriile.Nenorocitii

  9. Da. De 3 ori da pentru Negoita. Sigur are ceva cu el DNA de cand a intrat in politica. Poate si-a schimbat adresa de email. Poate adresa de Instagram. Cine stie. Bai boule, tu chiar nu crezi ca ajunge?

  10. Ma intreb oare , amnistia si gratierea face parte tot din reforma in justitie si lupta impotriva statului paralel ?
    Intr-o tara cu oameni normali la cap , am uita de preferintele noastre politice si ne-am ralia toti impotriva unor chestii de bun simt:
    a) NU AMNISTIE FISCALA sau PENALA
    b) NU GRATIERE
    c) NU dezincriminare de infractiuni de orice fel
    Astea nu au treaba cu nimic din ceea ce inseamna reforma si dezvoltare. E numai JAF din banii nostri ai tuturor.

    Sa plateasca toti banii inapoi : Negoita , Johannis , Voiculescu si oricine e pe lista aia.
    O sa ajungem la razboi civil si anarhie in stilul asta.

  11. Din poza se vede ca are bicicleta. Daca statul roman nu este in stare sa-i puna poprire pe altceva, macar sa-i ia bicicleta!

  12. Ioan Nicolae patronul interagro?!….

  13. negoita de ce nu mergi in madagascar ?

  14. Restantele la Asoc.de locatari, nu se amnistiaza ?

  15. De când mă știu m-am grăbit în ziua de salar să-mi plătesc facturile, datoriile la persoane, la bănci…, asa m-au învățat părintii că e corect . Poate așa o fi într-o lume normală. Într-o țară în care se dau astfel de legi, mă simt umilit, prost și mi-e greață de mine că am trăit după un cod al onoarei, desuet și inadecvat pentru o carieră de succes. Fură, minte, înșeală, calcă pe cadavre, poate ai noroc și prinzi o amnistie… cam asta ne strigă vremurile.
    E prea târziu ca să mă mai pot schimba, e doar un of al meu, e aproape imposibil și ca popor să mai schimbăm ceva, dar cui îi pasă?