G4Media.ro

Pedeapsă de peste şase ani de închisoare pentu un american care şi-a…

Sursa foto: Pixabay

Pedeapsă de peste şase ani de închisoare pentu un american care şi-a cumpărat un Lamborghini cu ajutoarele primite de companii în timpul pandemiei

David Hines, acuzat că a obţinut fraudulos 3,9 milioane de dolari din ajutoarele federale acordate companiilor afectate de COVID-19 şi care a folosit o parte din bani pentru a-şi cumpăra o maşină Lamborghini, a fost condamnat la peste şase ani de închisoare, potrivit unui judecător din Miami citat de EFE, relatează Agerpres.

Antreprenorul în vârstă de 29 de ani a fost arestat în iulie 2020 şi s-a declarat vinovat în februarie anul acesta la acuzaţiile de fraudă bancară, fals în declaraţie către o instituţie fianciară şi tranzacţie cu câştiguri ilegale.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Justiţie, pe lângă beneficiile personale Hines a ajutat şi alte persoane să obţină împrumuturi, pe care apoi le-a folosit în propriul avantaj. Judecătorul i-a cerut lui Hines, ca parte a sentinţei, să restituie modelul Lamborghini Huracan, estimat la 318.000 de dolari, precum şi restul banilor primiţi de la stat.

Potrivit informaţiilor furnizate de Procuratură, Hines a obţinut milioane de dolari în numele a diferite companii pentru plătirea unor presupuse salarii, în cadrul Paycheck Protection Program (PPP) – iniţiativă lansată de statul american pentru a-i compensa pe angajaţii trimişi acasă din cauza pandemiei.

Conform documentelor, Hines a pretins ajutoare în cadrul programului PPP de până la 13,5 milioane de dolari în numele acestor companii, iar prin intermediul Bank of America el a reuşit să ridice 3,9 milioane de dolari.

Suspiciunile au început să apară când s-a descoperit că nu plătise niciun fel de salariu, însă încasase bani pentru cumpărarea unor obiecte de lux şi pentru a petrece diferite sejururi în hoteluri din Miami Beach.

Programul Paycheck Protection a făcut parte din măsurile luate de statul american pentru a ajuta antreprenorii americani, programul oferind împrumuturi nerambursabile micilor companii pentru a-şi păstra angajaţii.

Sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. La noi pentru găinăria asta nu lua nici măcar amendă

  2. Exemplu. În Rusia era de neatins. În România cerere de eliberare condiționată. Greu la Rahova da da da!!

  3. Ce expresie… „imprumuturi nerambursabile”! Spagile or fi tot imprumuturi nerambursabile?