G4Media.ro

Pedepse mai aspre pentru infracțiunile de mediu: Comisia Europeană a lansat o…

Pedepse mai aspre pentru infracțiunile de mediu: Comisia Europeană a lansat o consultare publică

Comisia Europeană a lansat astăzi o consultare publică privind pedepsirea infracțiunilor din EU împotriva mediului și modificarea actualei legislații în domeniu, potrivit unui comunicat al instituției.

E vorba despre modificarea Directivei 2008/99/EC, care cere Statelor Membre să trateze acțiunile împotriva mediului ca pe infracțiuni – trasnportul ilegal de deșeuri, comerțul cu specii de animale pe cale de dispariție sau cu substanțe poluante.

Didier Reynders, comisarul european pentru Justiție, a declarat că ”suntem determinați să stabilim standardele internaționale pentru protecția planetei. O tranziție verde înseamnă că trebuie să protejăm mediul împotriva infracțiunilor specifice”.

O propunere legislativă pentru revizuirea Directivei este așteptată la finalula acestui an, potrivit comunicatului citat. (Foto: Râul poluat în România / G4Media.ro)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Ce frumos!!! O sa-i bagam la puscarie pe aia care arunca o hartie pe jos, in timp ce violatorii si pedofilii imigranti musulmani sunt lasati in pace. Cultural enrichment cum se spune!!!! Bv, UE!!!!!

    • Ai facut un comentariu de doi bani! Crezi ca despre aruncatul hartiilor pe jos era vorba?! Hartia e biodegradabila. Mai gandeste-te!(daca ai cu ce)

  2. Fiind vorba de aspecte de mediu, hai să vedem – ca fetițele între ele – care sunt problemele adevărate de mediu cu care ne confruntăm la noi în țară, unele caracteristice nouă, nu neapărtat în ordinea gravității :
    • Furt ilegal din fondul forestier în mod organizat, în formă continuă, în grup și individual
    • Furt ilegal din fondul forestier cu acte în regulă, obținute în mod corupt ( Schweighofer și alții )
    • Halde de gunoi metropolitane necorespunzătoare din p.d.v al actualelor reglementări
    • Depozitări ilegale de deșeuri obișnuite, toxice sau pericoloase în locuri nedestinate depozitării de deșeuri
    • Aruncarea și infestarea mediului și apelor cu deșeuri din material plastic
    • Lipsa instalațiilor de canalizare la un număr încă probabil neinventariat de localități și arii noi construite alandala
    • Accesul neîngrădit ( pur și simplu nereglementat ) și nepenalizat al diferitelor mijloace de transport offroad ( mașini de teren, motociclete, atv-uri ) în fondul forestier, în arii naturale, în arii protejate, parcuri naturale.
    • Tratarea defectuoasă a deșeurilor rezultate din autovehicole scoase din uz, anvelope, acumulatori și deșeuri electronice
    • Poluarea aerului, solului și râurilot cu emisii industriale și gospodărești, rezultate din cele mai diferite domenii
    • Lipsa educației cu privire la importanța păstrării calității mediului
    • Păstrarea calității mediului și habitatului natural ca act civic și patriotic
    • Etc. etc. etc.
    • În cazul în care există totuși reglementări legale ale celor de mai sus, impunerea respectării lor și tragerea la răspundere lipsesc aproape cu desăvârșire.

    • Ai uitat sa mentionezi cateva pentru care este declansata procedura de infringement pentru Romania.
      -constructia de hidrocentrale in arii protejarte fara respectarea cadrului legal si prin incalcarea legislatiei romanesti si europene
      -distrugerea sectoarelor de rau (chiar si in arii protejate) prin exploatare neautorizata de balastiere
      -incalcarea prevederilor Directivei Cadru Apa
      -ANAR a intrat recent in colimator prin modul in care isi selecteaza ~expertii~ si incearca sa puna in practica proiecte vechi de pe vremea impuscatului care vizeza betonarea raurilor si distrugerea conectivitatii longitudinale si laterale . Colac peste pupaza vor sa faca asta pe banii din fondul de rezilienta, bani care ar trebui utilizati pentru refacerea raurilor si ecosistemelor degradate, care deja contribuie la inrautatirea calitatii vietii romanilor.

  3. Pa dracu, vedeti in poze ce colectau vineri ungurii pe raul Tisa, venind din Romania:
    https://maszol.ro/kulfold/Nagy-mennyisegu-haztartasi-hulladekot-vitt-az-arado-Tisza-Magyarorszagra

  4. Buna initiativa de inasprire a pedepselor, poate vedem ceva austrieci la Rahova impreuna cu cativa politicieni romani care permit macelarirea padurilor din toata tara.