G4Media.ro

Pensiunea Ferma Dacilor a fost ridicată fără autorizaţie şi avea doar un…

Sursa foto: DSU

Pensiunea Ferma Dacilor a fost ridicată fără autorizaţie şi avea doar un certificat de edificare, emis în 2020 / Prefectul anunţă controale la toate pensiunile din judeţul Prahova

Pensiunea Ferma Dacilor din Tohani, Prahova, care a ars, marţi, în incendiu murind cel puţin cinci oameni, funcţiona fără autorizaţie de construire, iar cei care o ridicaseră obţinuseră la finalul anului 2020 un certificat de edificare, relatează news.ro. Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, anunţă că la nivelul judeţului vor începe controale care vor viza existenţa autorizaţiilor de construire, de funcţionare şi a avizelor de securitate la incendiu pentru astfel de unităţi de cazare.

„Eu am plecat acum de la Primărie, la ora actuală, din analiza făcută pe documentele pe care mi le-au prezentat până în acest moment, se pare că există doar un certificat de edificare a construcţiilor eliberat în baza unui raport de expertiză. Acest certificat este dat în anul 2020, spre sfârşitul anului”, a declarat pentru News.ro marţi seară, prefectul de Prahova.

Virgiliu Nanu, fost şef al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Prahova, a explicat ce înseamnă acest document.

„În lipsa autorizaţiei de construire, în baza unei modificări legislative, într-adevăr, se poate elibera un astfel de certificat prin care poţi autoriza acea construcţie. Acum se pun alte întrebări cu privire la existenţa pensiunii ca destinaţie. La momentul anului 2020 nu exista autorizaţia de construire”, a precizat prefectul Virgiliu Nanu.

Acesta anunţă controale la toate pensiunile din judeţ.

„Mâine voi dispune controale la pensiuni în privinţa autorizaţiilor de construire, autorizaţiilor de funcţionare şi, bineînţeles, autorizaţiilor de securitate la incendiu. În funcţie de această analiză pe care o să o am mâine dimineaţă (miercuri – n.r.), vom declanşa controale prin care o să verificăm toate pensiunile şi existenţa acestor autorizaţii”, a precizat prefectul de Prahova.

Cornel Dinicu spunea în un interviu că avea probleme cu autorizațiile, care veneau greu.

„Atunci când le gândesc le și fac. Când îmi vine o idee o fac. Mai puține analize… Dar mi-au ieșit instinctual, am instincte bune. Visez noaptea ceva, ziua fac. Mai greu cu autorizațiile, că nu se mișcă cu viteza mea, peste noapte. Ei nu se trezesc nici peste mulți ani. Durează ani de zile până se trezesc ei sau poate niciodată. De exemplu, PUZ-ul la clădirea asta a durat patru ani. Dacă stăteam după ei, nu se realiza niciodată proiectul ăsta. În continuare sunt multe… Sistemul e foarte greoi și foarte încâlcit, nu te ajută, doar te încurcă. Mi-aș dori doar să nu mă încurce, să fie lucrurile mai simple. Că nu facem nimic ilegal”, spunea el.

Amintim că pensiunea nu avea autorizaţie de securitate la incendiu.

Conform portalului web al pensiunii, aceasta funcţionează de 10 ani.

„Din dragoste pentru natură şi pentru gastronomia tradiţională, în 2013 am pus bazele Fermei Dacilor, gândită ca un proiect de, şi pentru familie. Din fericire pentru familia dacică extinsă de astăzi, am dimensionat gresit proiectul, putând astfel omeni la un ospăţ, peste 150 de daci. Şi pentru că ospeţele noastre îndestulătoare invită la siestă temeinică, am rânduit cu drag şi atenţie la detalii pentru voi, 21 de odăi, 4 căsuţe suspendate şi 4 colibe dacice, 6 cabane şi 10 Locuri de campare şi parcare pentru maşini si autorulote”, îşi promovau pe internet afacerea proprietarii pensiunii care a ars din temelii, marţi dimineaţă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Cumetre, pana la controale la toate pensiunile din judet, hai cu controale si actiuni impotriva tuturor organelor de control care ar fi trebuit sa verifice autorizatiile stabilimentului. Afacerea asta a mers in complicitate cu autoritatile Statului care trebuiau sa o controleze, amendeze si in cele din urma sa o inchida. Nu suntem prosti sa plecam dupa fenta matale!!

  2. Handicapat. Cu cine face controale? Cu cei care trebuiau să oprească activitatea pensiunii care a ars. Cu horia alexandrescu? Trebuie denunțată corupția și legile proaste care au făcut ca acestă pensiune să funcționeze. Faci controale! Și? Oricând se va găsi un smecher de partid care să fenteze legea.

  3. Seful era un interlop, in deplină frăție cu specialii de la DNA si ISU, cu spate politic! Ăștia ne trimit copiii afară din țară! Dacă tu voiai să deschizi o cabană te cautau si-n f*nd și iti cereau dosare peste dosare , până la urmă ai fi renunțat, se cer prea multe pentru un om simplu! Cei care trebuie doar fac ignorând tot, fraierii cheltuiesc bani si timp ca să plătească specialii. In final datorită cheltuielilor cu birocrația ai fi avut pret mai mare si ai fi dat faliment!

  4. E clar că interlopul avea spate politic,altminteri îl lua primăria la rost că nu deține autorizatie de construcție, îl amenda,îi cerea să se supună legii,ba chiar îl puteau chema în judecată pentru intrarea în legalitate sau desființarea construcției.

  5. Coruptia ucide. Poate data viitoare când intram undeva intrebam de aceasta autorizare ISU. Nu de alta dar și spitalele românești ucid… .

  6. Autorizatia ISU ar tebui sa fie afisata la vedere ca si autorizatia de desfasurare a activitatii.

  7. Inca o tragedie, dupa toate celelalte de anul acesta, oamenii ard, mor si romanul tot in fata televizorului prefera sa stea … nu mai are puterea, vointa de a protesta. E frig afara si a imbatranit, tineretul e plecat sau ingropat in tik tok. Nimeni nu pare sa vrea sa opreasca degradarea fatisa a acestei tari. Pacat! Cum de ne-am schimbat atat de mult in 8 ani?!