Pentagonul anunță investigarea presupuselor OZN-uri din jurul unor baze militare ale SUA
În urma unui raport declasificat al Departamentului de Apărare al SUA publicat în luna iunie, care nu a reușit să explice 143 de incidente aeriene între 2004 și 2021, dintre care 18 apar să „demonstreze tehnologie avansată”, Pentagonul a anunțat crearea unui grup care să investigheze sesizările obiectelor zburătoare neidentificabile, sau OZN-uri, din jurul facilităților militare americane, conform ABC News.
„Incursiunile oricărui obiect aerian în spațiul nostru pentru uz special (SUA) constituie preocupări de securitate și de siguranță a zborului, și ar putea cauza probleme de siguranță națională”, menționează Pentagonul într-un comunicat de presă. Astfel, în perimetrul de analiză vor fi incluse zone restricționate ale spațiului aerian al armatei SUA, diverse arii pentru operații și exerciții, printre care și locuri restricționate pe motiv de securitate națională.
Grupul de Identificare al Obiectelor Aeriene și de Sincronizare a Managmentului (AOIMSG), care va fi supravegheat de lideri de top ai domeniului militar și de informații, are ca obiective detectarea, identificarea și atribuirea obiectelor de interes, conform unei înștiințări trimise conducerii Pentagonului de către secretarul adjunct al apărării, Kathleen Hicks, citate de BBC.
De asemenea, AOIMSG își propune să reducă discrepanțele în capacitatea de detecție a informațiilor, de spionaj și de contraspionaj, precum și recomandarea de politici în acest domeniu, dând asigurări că vor lua „foarte în serios” fiecare sesizare de incursiune aeriană, conform departamentul de apărare.
Cercetarea OZN-urilor de către guvernul american datează încă din 1940, conform forbes.com. Unul dintre cele mai complexe raporturi, denumit Proiectul Cartea Albastră și efectuat între 1952 și 1969, a investigat peste 12.000 de sesizări de OZN-uri, dar a descoperit că majoritatea lor erau explicabile, concluzionând la momentul respectiv că OZN-urile nu sunt o amenințare la securitatea națională.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
7 comentarii