G4Media.ro

Pentagonul va forma un nou comandament în Germania pentru a coordona înarmarea…

Sursa foto: Wikipedia / David B Gleason

Pentagonul va forma un nou comandament în Germania pentru a coordona înarmarea și antrenarea forțelor ucrainene

Pentagonul lucrează la formarea unui nou comandament pentru a coordona înarmarea și antrenarea Ucrainei, potrivit a doi oficiali americani, într-un efort de a raționaliza ceea ce a fost un proces în mare parte ad hoc creat rapid în urma invaziei Rusiei, relatează CNN.

Noul comandament, care va avea sediul la Weisbaden, în Germania, va fi subordonat generalului Christopher Cavoli, comandantul Comandamentului European al SUA, care a condus efortul multinațional de a instrui forțele militare ucrainene cu arme occidentale avansate și de a livra aceste arme la granița cu Ucraina, a declarat un oficial. Se așteaptă ca acesta să fie condus de un general cu trei stele.

Dar SUA a fost atentă la modul în care discută despre acest plan, care, potrivit oficialilor, a subliniat că nu reprezintă o schimbare majoră a sistemului actual de organizare și administrare a livrărilor. Oficialii sunt atenți să nu-i dea lui Putin un motiv pentru a pretinde că SUA este parte în conflict, mai ales având în vedere retorica ridicată venită de la Kremlin cu privire la amenințarea utilizării armelor nucleare.

The New York Times a fost primul care a relatat despre noul comandament.

Administrația Biden a semnalat în mod deschis sprijinul său continuu și pe termen lung pentru Ucraina. De la începutul invaziei rusești de la sfârșitul lunii februarie, SUA a alocat Ucrainei peste 16 miliarde de dolari în asistență de securitate. Săptămâna aceasta, Pentagonul a anunțat un alt ajutor militar suplimentar de 1,1 miliarde de dolari pentru Ucraina, pe care un oficial de rang înalt din domeniul apărării l-a numit o „investiție multianuală” în apărarea țării.

Încă din primele săptămâni ale războiului, SUA au căutat modalități de a transforma rapid și eficient cererile ucrainene pentru diferite tipuri de echipamente în transporturi de arme, transformând un proces care în mod normal durează săptămâni sau mai mult în câteva zile.

Pe măsură ce forțele ucrainene au dovedit că pot face față invaziei rusești și pe măsură ce speranțele președintelui rus Vladimir Putin de a obține o victorie rapidă s-au transformat într-un război sângeros, numărul țărilor dispuse să ofere asistență de securitate Ucrainei a crescut.

SUA și aliații și partenerii săi au înființat Grupul de contact pentru Ucraina, format din peste 40 de țări care se întâlnesc lunar, pentru a coordona transporturile de arme și echipamente în Ucraina.

Noul comandament va crea o structură mai formală în cadrul armatei pentru a gestiona transporturile, au declarat oficialii. Locația sa anticipată în centrul Germaniei îl plasează, de asemenea, aproape de multe dintre zonele folosite de țările occidentale pentru a antrena forțele ucrainene.

De asemenea, comandamentul ar urma să colaboreze îndeaproape cu Centrul internațional de coordonare a donatorilor, care a jucat un rol esențial în gestionarea logisticii necesare pentru a corela nevoia de arme ucrainene cu stocurile disponibile ale țărilor potențial donatoare.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. 40 de țări susțin Ucraina. Rusia e singură.

    • @ Ruslan Zinin – 40 de tari sustin activ, cu armament etc. Numarul tarilor care sustin Ucraina este mult mai mare; sa stii ca si sustinerea morala conteaza.

    • nu ignora aportul Coreei de N si al Eritreei la potentialul infinit militar al Rusiei.

  2. Mai ia un hotdog habotnic us … democrati iti dau de-o cola sa ai creierasul loial .

  3. @ Mircea
    „Infinitul militar” – esti matematician, nu?????? – al rusilor este cam finito. Datorita infinitului iau munitie de la coreeni si drone de la iranieni. Mars la scoala.