G4Media.ro

Pentru prima dată de la începutul vaccinării la nivel global, în lume…

foto: Adar Poonawalla Twitter

Pentru prima dată de la începutul vaccinării la nivel global, în lume există mai multe doze disponibile decât au capacitatea statele să vaccineze. Lipsa accesului echitabil “nu mai e o problemă”

Directorul executiv al celui mai mare producător de vaccinuri din lume, Institutul de . Seruri din India (SII), Adar Poonawalla, avertizează că, pentru prima dată de la aprobarea vaccinurilor pentru virusul Sars-CoV-2, ezitarea vaccinării este acum problema fundamentală pentru combaterea pandemiei, și nu lipsa accesului echitabil la vaccin, conform The Times.

„Aud peste tot Organizația Mondială a Sănătății și alții vorbind despre inechitatea vaccinării, dar țările Africane refuză să le comande (n.r. vaccinurile). Ei se mișcă foarte încet, pretinzând că așteaptă donații din partea Statelor Unite și alte motive. Există o mică deconectare”, declară Adar Poonawalla, în contextul în care doar 11% din populația Africii este vaccinată cu măcar o doză, potrivit The Times, în comparație cu 70,7% din Uniunea Europeană și 71% în Statele Unite ale Americii.

În urma apariției variantei Omicron a virusului Sars-CoV-2, personalități precum Prințul Harry a descris vaccinarea omenirii ca „un test al caracterului moral” pentru țările dezvoltate, în timp fostul premier al Marii Britanii, Gordon Brown, a declarat livrarea vaccinurilor ca fiind „stânjenitoare”.

Poonawalla atenționează însă că vaccinurile, care sunt acum disponibile, nu sunt achiziționate nici măcar de cele mai vulnerabile țări, iar acest surplus va crea probleme de depozitare în aproximativ 2 luni.

La o populație de 1,216 miliarde de oameni, doar 246 de milioane de doze din totalul de 384 cumpărate au fost administrate până acum în Africa, conform Airfinity, 118 milioane râmânând neutilizate din cauza ezitării la vaccin de pe continent.

Într-un studiu realizat în țara din care se consideră că a pornit varianta Omicron, Africa de Sud, citat de Banca Mondială, jumătate dintre sud-africanii chestionați consideră că vaccinul este conectat la tehnologia 5G, în timp ce cei care se informează în principal de pe rețelele sociale sunt de 3,6 ori mai ezitanți la vaccinare, comparat cu cei care se informează de la televizor sau radio.

După apariția Omicron, directorul executiv al companiei SII anunța potențialitatea necesității vaccinării continue împotriva noilor variante Covid-19, pe termen lung.

„Cu toții trebuie să fim pregătiți ca pentru următorii 10 ani, am putea fi nevoiți să continuăm să luăm doze booster, una sau două pe an, pentru a fi în siguranță împotriva noilor variante ale Covid-19 care vor apărea”, afirma Adar Poonawalla pentru TheQuint.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. ,,În urmatorii 10 ani,…sa luăm doze booster, una sau doua pe an…,,.
    Doar inca 10-20 de doze si AM ÎNFRÂNT !😂
    Si pe urmă ? Dau Pfiz et al. faliment ?
    Nu cred !
    Hai, faceti public contractul cu Pfiz !

  2. Si care stau sa „expireze” ca nimeni nu le vrea! De ce oare?

  3. ,, Lipsa accesului echitabil “nu mai e o problemă” . ”

    Serios ?!
    Faptul ca exista dozele disponibile inseamna ca accesul nu mai e o problema ?!
    Inseamna ca in fiecare tara de pe glob exista un numar de doze fix cit populatia fiecarui stat . Ceea ce nu pot sa cred .
    Dozele exista , dar nu acolo unde trebuie .

    De ce oare este o problema ( si pentru cine ) faptul ca oamenii planetei ezita ?! Este manifestarea pura a libertatii umane sadita de Dumnezeu in om . Metodele de determinare a oamenilor sa isi inoculeze mizeria vor fi din ce in ce mai parsive .