Percheziții la Primăria Ploiești / Posibil prejudiciu de un milion de euro la un proiect imobiliar
Update Ora 11.00: Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au ridicat, joi, de la Primăria Ploieşti un computer şi mai multe documente care au legătură cu activitatea unui dezvoltator imobiliar suspectat că a ridicat ilegal un etaj în plus într-un bloc din Ploieşti, transmite News.ro.
Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti s-au prezentat, joi dimineaţă, la sediul municipalităţii, solicitând mai multe documente care au legătură cu activitatea arhitectului şi a persoanelor care avizează lucrări de construcţii. Anchetatorii au ridicat şi un computer.
Primarul oraşului, Andrei Volosevici, a declarat, pentru News.ro, că i s-a comunicat că nu este vizat de anchetă.
Surse din Primărie au precizat ca arhitecta şefă şi încă doi angajaţi ai municipalităţii vor fi audiaţi în dosar.
Constructorul care a ridicat blocul de locuinţe White Tower este cercetat şi pentru fraude în vânzarea cu apartamente, însă în acest dosar, dezvoltatorul imobiliar este suspectat că a ridicat ilegal încă un etaj, al 9-lea, pentru a-şi maximiza profitul, fără a avea avizele necesare.
Știrea inițială: Procurorii anticorupție au descins, joi dimineață, la sediul Primăriei Ploiești, relatează Observatorul de Prahova.
Potrivit unor surse judiciare citat de jurnaliștii prahoveni, ancheta vizează în primă fază activitatea Direcției de Urbanism a Primăriei.
Acțiunea ar putea avea legătură cu scandalul White Tower, dosarul instrumentat de procurorii Parchetului Curții de Apel Ploiești în care sunt reținuți și cercetați notari, avocați și dezvoltatorul imobiliar.
În acest dosar patru persoane, un notar, un avocat şi doi reprezentanţi ai dezvoltatorului imobiliar, erau deja arestate preventiv. Grupului de persoane arestate i s-a adăugat săptămâna trecută încă o persoană reținută, Maria Tudose, notar public.
Ea este acuzată de comiterea a 19 infracţiuni de complicitate la înşelăciune şi fals intelectual, fiind suspectată că i-a ajutat pe unii dintre inculpaţii din dosar să inducă în eroare persoanele vătămate prin autentificarea promisiunilor de vânzare-cumpărare cu privire la mai multe apartamente din complexul White Tower din Ploieşti pe care nu le-a notat în cartea funciară, iar apoi a autentificat contractele de vânzare-cumpărare ale aceloraşi apartamente către alte persoane, spun surse judiciare.
”În fapt, în perioada 18.10.2016 – 20.10.2023, un dezvoltator imobiliar din Ploieşti, prin folosirea de mijloace frauduloase, respectiv convenţii scrise autentificate de către trei notari publici din Ploieşti, a indus în eroare un număr de 16 persoane vătămate, cauzându-le acestora un prejudiciu total în valoare de 985.500 euro şi 424.091 lei (în total 1.071.174 euro)”, a informat, luni, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank