G4Media.ro

Percheziţii în Timiş şi Bucureşti, pentru destructurarea unei reţele de trafic de…

Sursa foto: DIICOT

Percheziţii în Timiş şi Bucureşti, pentru destructurarea unei reţele de trafic de migranţi/ Suspecţii ar fi încasat sume între 500 şi 1.500 de euro de la fiecare persoană care urma să treacă ilegal granița

Poliţiştii din Timiş, Arad şi Caraş-Severin, împreună cu procurorii DIICOT Timişoara, au efectuat, marţi, 19 percheziţii domiciliare, în Timiş şi Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări care se ocupa cu traficul de migranţi. Fiecare migrant ar fi plătit între 500 şi 1.500 de euro pentru a fi ajutat să treacă ilegal frontiera. Prejudiciul este de 500.000 de euro.

„Din cercetări a reieşit că, începând cu luna iulie a anului 2021, în municipiul Timişoara, mai multe persoane ar fi constituit o grupare infracţională, care ar fi fost implicată în traficul de migranţi. Astfel, începând cu luna iulie a.c. şi până la data de 30 septembrie a.c., au fost identificaţi 27 de membri ai grupării infracţionale, dintre care doi cetăţeni iranieni, patru cetăţeni români şi 21 de cetăţeni afgani, care ar fi avut drept scop înlesnirea trecerii ilegale a unor migranţi de origine afgană”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al Poliţiei.

Grupurile de migranţi, formate în general din 4-16 persoane, ar fi fost preluate din zona frontierei României cu Serbia, ar fi fost urcate în taximetre şi duse în Timişoara, unde au fost cazate în apartamente închiriate, ori debarcate în apropierea unor centre comerciale, pentru a se adăposti.

„Migranţii care ar fi reuşit să achite preţul solicitat de persoanele bănuite, respectiv sume cuprinse între 500 şi 1.500 de euro de persoană, pentru operaţiunile desfăşurate strict pe teritoriul judeţelor Timiş, Arad şi Hunedoara, ar fi fost transportaţi de către cetăţenii români, în maxim 3 zile de la cazarea lor, într-una din parcările amplasate pe autostrada A1, în apropierea localităţilor Ilia, Chizătău, Şuştra, Giarmăta, Şagu, M11, Pecica şi centura ocolitoare Lugoj, unde aceştia s-ar fi ocupat de identificarea unor autotrenuri nesigilate, pe care le-ar fi deschis, pentru a verifica tipul de marfă şi destinaţia, stabilind astfel dacă respectivul autotren poate sau nu să fie încărcat cu migranţi”, se mai arată în comunicat.

18 persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani, au fost duse la audieri în urma percheziţiilor de marţi.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 500.000 de euro. În urma percheziţiilor, poliţiştii au confiscat 83 de telefoane mobile, 5 laptop-uri, 2 tablete, 1.950 de euro, 6.550 de lei şi documente.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. trebuie sa fie lasati sa plece, nu este in interesul nostru sa ramina in tara in care nu isi doresc sa se stabileasca.
    prejudiciu? pe cine au prejudicat? pe traficantii romani? just asking…