G4Media.ro

Persoanele care au fost infectate cu alte variante ale COVID-19 au un…

sursa foto: sanatate.acasa.ro

Persoanele care au fost infectate cu alte variante ale COVID-19 au un risc de reinfectare mai ridicat cu Omicron decât cu Delta, arată date preliminare ale Organizației Mondiale a Sănătății

Riscul de reinfectare în cazul persoanelor care deja s-au infectat cu alte variante ale coronavirusului SARS-CoV-2 este sporit de varianta Omicron, comparativ cu varianta Delta, au avertizat joi autorităţile sanitare din Africa de Sud şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează agenţia EFE.

Cercetătorii din Africa de Sud, ţara care a semnalat prima săptămâna trecută această nouă variantă detectată între timp în toate părţile lumii, îşi intensifică investigaţiile pentru a înţelege transmisibilitatea, gravitatea şi impactul acestei noi variante pentru vaccinarea, diagnosticarea şi tratamentul COVID-19, menţionează OMS într-un comunicat.

Deşi încă nu se cunosc cu certitudine caracteristicile variantei Omicron, datele preliminare sugerează ”un risc crescut de reinfectare”, subliniază OMS.

În acest sens, o specialistă sud-africană în microbiologie, Anne von Gottberg, a confirmat că în ţara sa a fost observată o creştere a reinfectărilor la persoane care s-au vindecat după infectarea cu varianta Delta. ”În populaţia noastră, care are o seroprevalenţă înaltă a virusului, adică multe persoane au avut o infectare anterioară, aceasta nu le protejează de o nouă infectare cu (varianta) Omicron”, a explicat ea.

Autorităţile sanitare sud-africane au cerut însă răbdare în a trage concluzii definitive înainte de a fi cunoscute caracteristicile noii variante a coronavirusului, pentru aceasta fiind nevoie în principal de rapoarte sistematice din partea spitalelor. Un medic sud-african care a tratat pacienţi infectaţi cu varianta Omicron a susţinut că aceştia aveau simptome uşoare, dar majoritatea erau tineri, aşadar mai puţin predispuşi la forme grave ale bolii.

Această nouă variantă provoacă îngrijorare întrucât prezintă peste 30 de mutaţii, în special în proteina Spike prin care virusul pătrunde în celulele umane. Datele preliminare sugerează că varianta Omicron are o rezistenţă sporită la vaccinurile anti-COVID-19 existente şi se transmite mai uşor decât Delta, cunoscută deja ca fiind foarte contagioasă.

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a estimat joi că în lunile următoare Omicron ar putea lua locul variantei Delta ca variantă dominantă în Europa.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: sanatate.acasa.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

  1. Infectate altfel cum? Ca nu inteleg.. in timpul împerecherii?

  2. Dar daca am priapism trebuie sa ma ingrijorez?

    • Nu, dar poate faci o fapta buna si ne ajuti cu Olivia!🤣🤣🤣
      Iti vom ramane recunoscatori!😍

    • Cod de bare vad ca ai facut o obsesie cu mine. Te inteleg, nu iti merge propaganda cu mine. Mai trage o doza Pfizer pe nas.

  3. Asa este, si un booster din stocul care expira a lu ursula ne salveaza! Mai avetzi bay dume de astea, ca pana si oile din jermania incep sa se trezeasca? Si cu aia nu te joci, ca cica or inceput sa faca deja teste la niste seminee de alea speciale folosite mai demult!

  4. Prietene tu ce faci, dai cu petarde? Până acum tot asta ne-ați predicat cine face vaccinul scapă, cel mai mare procent de decese îl au nevaccinatii, acum cine este vaccinat moare! Tare mi-e că articolul tau este de fapt o reclamă mascată pentru viitorul vaccin. Ceilalți producători ce spun?

  5. Va credem doar daca spunetzi „ZAU” cu limba scoasa!

  6. Trebuie sa va scoateți amigdalele si se rezolva. Mesajul este: nu veti scapa de vaccin, chiar daca ati avut COVID in trecut.

  7. Ok, normal ca vaccinatii sau trecutii prin boala se infecteaza caci mai toti sunt intr-unul dintre cazurile enumerate… dar intrebarea este: MOARE vreunul de omicron sau ba ?

    • Nici macar aia cu HIV. 🤣🤣🤣🤣

  8. De unde rezulta ca cea mai buna solutie este tot vaccinarea, previne atat imbolnavirea cat si reinfectarea cu versiuni mutante ale virusului.

    • „Datele preliminare sugerează că varianta Omicron are o rezistenţă sporită la vaccinurile anti-COVID-19 existente şi se transmite mai uşor decât Delta, cunoscută deja ca fiind foarte contagioasă.” P.S. Agresivitatea dvs. in promovarea cu orice pret a …”produselor”, ma face sa cred ca aveti un oaresce interes (altul decat cel social, laudabil de altfel)! Ca fost lucrator in ANMDM, stau si ma intreb daca chiar n-aveti nici-o legatura cu…ceva pharma, n-ar fi nici-o rusine doar ca n-ar fi „cusar”! Sa nu uit: nu sunt impotriva vaccinarii, am ce am cu obligativitatea si certificatu’!

    • Daca n-ai fi scris asta cu interes si rea-vointa ca un postac patit ce esti, as fi zis ca esti ana.lfabet functional pentru ca nu ai inteles textul articolului de mai sus.

  9. Lăsați vrăjeala.

  10. Deci cei ce au fost infectati cu alte variante decat Delta sa se injecteze cu ceva ce e facut oricum nu pe delta si care nu are niciun efect pe varianta asta. 🤣🤣🤣🤣🤣 Zici ca m-am trezit intr-un alt univers, paralel, cu prosti. 70% dintre Romani au avut Covid, studiu din Uk. Romania a trecut deja de valul Delta, eu zic sa nu se injecteze cu absolut nimic si nu accepte certificatele naziste.

  11. Putem vedea si date concrete? Nu de alta, dar datele preliminare nu ar trebui sa intereseze pe nimeni.
    In rest, stim, trebuie sa ne vaccinam, desi acum ni se spune ca varianta noua eludeaza protectia vaccinurilor. Dar asta nu ar trebui sa ridice niciun semn de intrebare, nu-i asa?

  12. Aiurea.
    Asta ar însemna că un trib izolat din pădurile amazoniene ar face față gripei mai bine decât un european.