Persoanele mai în vârstă, cu comorbidități, au un risc mai mare de a contracta coronavirus și de a dezvolta simptome severe de COVID-19 chiar și după vaccinarea completă, potrivit unui prim studiu efectuat în Israel
O echipă de medici israelieni, condusă de prof. Tal Brosh, șeful Unității de Boli Infecțioase a Spitalului Universitar Samson Assuta Ashdod, a studiat 152 de pacienți complet vaccinați din 17 spitale care au dezvoltat COVID-19 la mai mult de șapte zile după a doua doză de vaccin și au necesitat spitalizare cu ceva timp înainte de sfârșitul lunii aprilie 2021.
Eșantionul a fost mic, deoarece nu atât de mulți oameni vaccinați care contracteaza Coronavirus ajung să dezvolte cazuri grave de infecție, dat fiind că vaccinul este eficient între 97% și 98% față de varianta standard – și se dovedește a fi la fel de eficient împotriva variantei Delta. Până în prezent, în ciuda unei creșteri rapide a cazurilor de Coronavirus în Israel, numărul cazurilor grave pare să crească mult mai încet.
„În general, putem spune că cel mai important este că aceștia nu sunt oameni sănătoși”, a spus dr. Brosh într-un interviu pentru The Jerusalem Post. “Aproape toți (96%) aveau comorbidități: boli de inimă, boli pulmonare, boli renale, demență, cancer sau alte boli frecvente. Deci, persoanele care suferă de infecții revoluționare și sunt internate sunt mai bolnavi decât persoana obișnuită. ”
Dintre cei care au ajuns în spital, 38 au avut ceea ce au fost definiți ca “rezultate slabe”, adică au fost ventilați mecanic sau au murit.
Mai exact, 71% au avut hipertensiune; 48% diabet; 27% insuficiență cardiacă congestivă; 24% boli renale cronice; 24% boli pulmonare cronice; 19% dementa; și 24% cancer. Doar 6% nu au avut nicio afecțiune medicală de bază.
Mai mult, studiul a arătat că 40% dintre pacienți erau imunocompromiși.
„Dacă sistemul dvs. imunitar nu funcționează bine, aveți un risc mai mare de a nu dezvolta protecție împotriva vaccinării„, a spus Brosh, adăugând că aproximativ 35% dintre pacienți nu au anticorpi detectabili – ceea ce înseamnă că nu au reușit să instaleze un răspuns imun la vaccin. .
Timpul mediu care a trecut de la a doua doză până la spitalizare a fost de 40 de zile. Vârsta medie a pacienților a fost de 71. În majoritatea cazurilor sursa infecției pacientului nu a fost cunoscută.
Brosh a spus că, deși acest studiu a fost realizat atunci când varianta Alpha era activă în Israel și majoritatea cazurilor aveau această tulpină de virus, el a spus că este probabil ca aceste caracteristici să se aplice și astăzi – celor care sunt infectați cu varianta Delta care cuprinde acum peste 90% din infecțiile din Israel.
El a spus că varianta Delta pare să evadeze vaccinul mai mult decât predecesorul său Alpha, dar încă nu este clar dacă varianta provoacă infecții descoperite mai severe – în ciuda unor sugestii ale Ministerului Sănătății, a spus Brosh.
„Dacă sunteți mai în vârstă și aveți comorbidități – și cu siguranță dacă aveți o mulțime de comorbidități – sau sunteți imunocompromiși, nu puteți presupune că veți fi bine protejați de vaccin. Când există o mulțime de transmisii în comunitate, ar trebui să aveți grijă de dumneavoastră.” a avertizat însă dr. Brosh.
foto: Spitalul Samson Assuta Ashdod
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii