Personalul medical al Spitalului din Orăștie a demisionat din cauza lipsei de echipamente de protecție. Situație dramatică în județul Hunedoara
Personalul medical de la Secția ATI a Spitalului din Orăștie (județul Hunedoara) a demisionat, luni dimineață. Este vorba despre un medic, șase asistente și cinci infirmiere.
Medicii de la ATI și-au arătat revolta de zilele trecute și au dat un ultimatum autorităților să rezolve problema până în această dimineață, însă acest lucru nu s-a întâmplat.
Spitalul din Orăștie a fost transformat în spital suport, alături de unităţile medicale din Hunedoara, Petroşani, Haţeg, Brad, Lupeni, Vulcan, Zam şi Simeria precum şi sanatoriile din Brad şi Geoagiu, printr-un ordin emis joi de prefectul județului, iar acest lucru i-a îngrijorat pe angajații instituției.
Demisiile cadrelor medicale vin în contextul în care și Spitalul Județean de Urgență din Deva a fost închis, luni.
Practic, din Spitalul Județean Deva nu intră și nu iese nimeni timp de 14 zile și nici un pacient nu va fi internat sau externat în acest interval și liniile de garda nu mai pot fi realizate. Nu se mai pot face nici un fel de consultații, fiind afectate toate tipurile de pacienți.
Acolo sunt infectați trei medici la secţia de Oncologie, unul pe secţia de Terapie Intensivă şi un medic de la secţia de Interne. Totodată sunt 13 pacienți infectați: 10 la secţia de Boli Infecţioase și 3 la Terapie Intensivă.
În aceste condiții, pacienții cu probleme medicale cronice și cu urgențe medicale sunt într-o situație dramatică în județ.
Situația este cu atât mai complicată cu cât și alte spitale din județ au probleme cu stocurile și echipamentele, iar Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara, județul vecin, a anunțat că nu mai primește pacienți din alte părți.
Secţia de Cardiologie a Spitalului din Petroşani a fost închisă acum aproximativ două săptămâni, după ce o asistentă medicală a fost diagnosticată cu coronavirus. Anterior, și secția de Neurologie fusese închisă, iar cadrele medicale şi pacienţii au intrat în izolare. Ulterior, testele au fost negative pentru medici, astfel încât spitalul este acum funcțional.
Angajații spitalului din Deva s-au confruntat în ultimul timp cu lipsa acută de materiale de protecţie, ceea ce se întâmplă în foarte multe spitale din țară.
Colegiul Medicilor Hunedoara a reacționat luni.
”Stocurile pe cale de epuizare și, în foarte multe cazuri, lipsa totală a echipamentelor de protecție expune personalul medical infectării și ulterior îi transformă pe colegii noștri în vectori de transmitere a infecției. Confirmarea diagnosticului prin trimiterea probelor în centre universitare implică timp și consum de medicamente și echipamente medicale. Normalitatea presupune aparatura necesară la nivelul județului și testarea întregului personal medical având în vedere implicarea acestuia în contextul pandemiei.
Rugăm insistent Comitetul Județean pentru Situații Speciale de Urgentă să asigure aprovizionarea în cel mai scurt timp a unităților sanitare publice și private (medicina de familie) cu echipament de protecție și materiale de dezinfecție. Apelul nostru coagulează strigătele de disperare ale colegilor din întregul județ” au transmis reprezentanții Colegiului, într-un comunicat de presă.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
51 comentarii