G4Media.ro

Peste 13.400 de semnături s-au strâns online pentru a împiedica desființarea Centrelor…

Sursa foto: Ministerul Educatiei

Peste 13.400 de semnături s-au strâns online pentru a împiedica desființarea Centrelor de Resurse și Asistență Educațională, prevăzută de noul proiect de lege a Educației / Ministrul Educației anunță că s-a întâlnit cu 1.000 de specialiști, dar fără a detalia vreuna dintre propunerile acestora

O petiție care solicită oprirea desființării Centrelor județene de resurse și asistență educațională – CJRAE/CMBRAE – a strâns peste 13 mii de semnături de în prima săptămână de la lansare. Publicată pe 20 iulie, la 7 zile după punerea în dezbatere a proiectului legii Educației care prevede trecerea consilierilor școlari și logopezilor, din aceste instituții în școli, petiția a adunat 13.400 de semnături până la ora publicării articolului.

În urma reacției puternice, Ministrul Educației a organizat o întâlnire cu reprezentanții CJRAE/CMBRAE de la care a publicat câteva fotografii, la eveniment nefiind invitată presa. A anunțat joi seara, într-un comunicat, că a a participat la „dezbaterea publică privind „Rolul consilierului școlar”, conform proiectului Legii învățământului preuniversitar”.

În comunicatul de presă emis, care constă într-o declarație proprie, ministrul Sorin Cîmpeanu nu amintește niciuna dintre propunerile pe care le-au făcut „specialiștii” despre care spune că au fost prezenți la dezbatere, deși menționează că în sală și online au fost „consilieri școlari, profesori logopezi și mediatori școlari, precum și de reprezentanți ai Centrelor Județene de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE)”. „Au fost prezenți aproape 1.000 de specialiști (268 în sală și peste 700 în format online)”, scrie ministrul în comunicatul trimis presei.

Cu totul altfel arăta comunicatul de la întâlnirea cu rectorii universităților din România, de la Palatul Victoria, unde a participat și premierul Nicolae Ciucă, șeful său de partid acuzat de plagiat în teza de doctorat. De la evenimentul recpectiv, desfășurat la începutul săptămânii, ministrul a detaliat în comunicat toate „dorințele” și propunerile rectorilor din partea fiecărui consorțiu participant, în mod exhaustiv.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. „peste 700 în format online”

    Bine ca nu au fost offline in format A4.

  2. O țară de proști nu vrea educație.

    • Vrem educatie dar nu in forma asta, puturosenie, incompetenta, eficienta 0.
      Doar privatul prin competitie poate scoate statul din incompetenta.
      Ce se face la noi, numai invatamant nu se numeste.

  3. Centre de tocat banii.