Peste 15.000 de persoane au protestat la Malaga față de turismul de masă
Peste 15.000 de protestatari au ieșit pe străzile din Malaga în cadrul ultimelor demonstrații împotriva turismului de masă, scrie The Sun.
Localnicii din însorita Spanie cer de luni de zile să se pună capăt „turismului”, deoarece britanicii „bețivi” le ruinează orașele natale.
Manifestanții au ieșit sâmbătă pe străzile din Malaga cu bannere acoperite cu mâzgălituri.
Pe una se putea citi: „Ne simțim străini în propriul nostru oraș”, în timp ce o alta scandează: „Malaga este pentru oamenii din Malaga, turismul ne forțează să ieșim”.
În timp ce mulți localnici continuă să se simtă excluși, o pancartă scria: „Un turist în plus înseamnă un rezident local în minus”.
Demonstrația a fost organizată de sindicatul chiriașilor din Malaga, cu sprijinul a aproape 50 de organizații, inclusiv Greenpeace și Oxfam.
Plimbarea lentă prin centrul orașului Malaga s-a încheiat sâmbătă în emblematica Piață a Constituției.
Organizatorii protestului au declarat: „Nu ne vom permite să fim expulzați din propriul nostru oraș. Rămânem pe loc.
„Nu vom permite ca Malaga să devină un parc tematic golit de locuitori.
„Nu vom permite ca magazinele să fie înlocuite cu francize, trotuarele cu terase și chiriile cu scrisori de evacuare.”
Santiago Perez, 67 de ani, care a participat la marș, a declarat: „Nu sunt împotriva turismului, dar vreau ca acesta să fie reglementat, astfel încât să avem un turism de calitate și nu tipul de turism beat pe care îl atrag închirierile de vacanță.”
Protestul are loc după ce localnicii frustrați susțin că sunt excluși din propriile cartiere, din cauza faptului că tot mai multe proprietăți sunt transformate în hoteluri și închirieri turistice.
După pandemie, un număr mare de lucrători la distanță s-au mutat în Spania pentru un cost al vieții mai mic, relatează The Local.
Și expatriații câștigă adesea salarii mai mari decât localnicii – lăsându-i pe aceștia să se lupte pentru a concura.
Demonstranții furioși au declarat că orașul a devenit „nelocuibil”.
Dani Drunko, proprietarul unui bar din Malaga, care a fost dat afară din casa sa veche de zece ani pentru a face loc turiștilor, a declarat: „Centrul orașului Malaga se duce în jos de mult timp.
„Dacă se strică ceva în barul meu, nu am un magazin de hardware pentru a cumpăra ceva [deoarece] turiștii nu au nevoie să cumpere șuruburi.”
Unii rezidenți sătui au pus chiar mesaje furioase în fața clădirii și în centrul orașului, cerând turiștilor să „plece acasă”.
Autocolantele de pe apartamentele turiștilor conțin fraze precum „pute a turiști” și „asta a fost casa mea”.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank