Peste 190.000 de români s-au programat la vaccinare în prima zi a etapei a doua. Valeriu Gheorghiță: În prima oră de la deschiderea platformei s-au programat 50.000 de persoane. În București, locurile sunt ocupate pentru următoarele 3 săptămâni
Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că 50.000 de persoane s-au înscris la vaccinare vineri seară, în prima oră de la punerea în funcţiune a platformei informatice pe care se pot programa cei din etapa a doua, totalul celor înscriși fiind de 190.000. Prima etapă de vaccinare continuă în paralel cu a doua, a precizat acesta, transmite News.ro.
„Acum o oră erau 18.000 de utilizatori pe minut. Am vorbit cu directorul STS şi mi-a zis că e una dintre cele mai mari provocări din punct de vedere al platformelor informatice. (…) Erau în prima oră alocate peste 100.000 de sloturi, ceea ce înseamnă 50.000 de persoane programate, pentru că o persoană alocă prima doză şi doza de rapel”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, la Digi 24.
”În total, vineri, în prima zi a etapei a doua de vaccinare s-au programat la nivel național 190.000 de oameni, între care 50.000 în Capitală, acolo unde locurile sunt ocupate pentru următoarele 20 de zile”, a mai spus el.
Medicul a explicat că au fost probleme în funcţionarea platformei în primele ore, însă lcrurile au fost reglate.
„În momentul de faţă platforma funcţionează la parametri normali, call-center-ul de asemenea, sperăm să nu avem disfuncţionalităţi”, a precizat Gheorghiţă.
În ceea ce priveşte call-center-ul, Valeriu Gheorghiţă a precizat că au fost şi 200 de apeluri primite la telefoanele puse la dispoziţie. Conform acestuia, fiecare judeţ are cinci linii de telefonie, iar apelurile sunt preluate de către personal al MApN care este instruit.
În total, 200 de persoane răspund la telefoane în toată ţara, însă autorităţile intenţionează, în funcţie de apeluri, dublarea numărului şi chiar prelungirea programului la care se răspunde la telefon la 24 de ore pe zi.
Conform medicului, pentru crearea contului de către cei care vor să se înscrie pe platforma destinată vaccinării nu este nevoie de semnătură digitală. Cel care se înscrie are nevoie de cod numeric personal şi de un număr de telefon.
Persoanele din categoria de vârstă mai mare de 65 de ani pot face un cont, pot ruga un aparţinător să creeaze un cont şi să le înscrie, se pot înscrie prin medicul de familie, prin call center sau chiar prin intermediul Direcţiei de asistenţă socială din Primăria din localitatea de domiciliu.
Valeriu Gheorghiţă a precizat că pentru personalul medical şi cel din centrele sociale continuă campania de vaccinare.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
22 comentarii