G4Media.ro

Peste 20.000 de organizaţii din SUA au fost compromise prin piratarea softului…

sursa foto: Pexels

Peste 20.000 de organizaţii din SUA au fost compromise prin piratarea softului de email al Microsoft

Peste 20.000 de organizaţii din Statele Unite au fost compromise prin accesarea de către hackeri a sistemelor lor informatice prin intermediul unor vulnerabilităţi ale softului de email al Microsoft, a declarat o persoană apropiată guvernului american, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Atacul cibernetic a ajuns deja în mai multe locuri comparativ cu toate codurile descărcate de la SolarWinds, compania americană aflată în centrul unui alt atac cibernetic masiv, descoperit în decembrie.

Cel mai recent atac a creat canale pentru accesarea de la distanţă a sistemelor informatice ale sindicatelor de credit, autorităţilor locale şi ale unor companii mici, potrivit datelor investigatorilor americani.

Zeci de mii de organizaţii din Asia şi Europa au fost afectate la rândul lor.

Atacurile hackerilor continuă, chiar dacă Microsoft a emis marţi remedii pentru vulnerabilităţile existente.

Microsoft, care a afirmat iniţial că atacurile au constat în ”atacuri limitate şi ţintite”, a refuzat să comenteze despre amploarea problemei, dar a subliniat că lucrează cu agenţiile guvernamentale şi cu companiile de securitate pentru a-i ajuta pe clienţi.

”Clienţii afectaţi ar trebui să contacteze echipele de suport pentru sprijin şi resurse suplimentare”, a precizat compania.

Un grup de hackeri din China numit de Microsoft Hafnium a accesat serverele de email ale companiei începând din luna ianuarie, folosindu-se de patru vulnerabilităţi necunoscute anterior. Hackerii au extras de la distanţă informaţii din inboxuri, fără să trimită niciun email maliţios sau vreun ataşament ilegal.

Sursa: News.ro

Foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Traducerile si preluarile lui peste. Articole incomplete.

    Trei intrebari am:

    1. Cum se numeste serviciul de email al lui Microsoft? E asa greu sa fie mentionat?
    2. Cum poti sa trimiti atasament in inbox? Pui niste poze cu flori? Inimioare? Atasament nu inseamna ce credeti voi, traducatori de articole cu google translate.
    3. Chiar e asa de greu sa mai existe continut macar OK? Nu zic excelent, dar macar OK

    • Mai mult, pariez că redactorii folosesc exact acele produse microsoft, de care habar nu au cum se numesc.

    • Nu-ti bate capul cu articolele astea. Sunt unii care castiga o gramada de bani din soft, licente si mentenanta soft.
      Nu a obligat nimeni companiile alea sa-si deschida POP3 in internet sau daca o faceau puteau sa-l protejeze cu un certificat.
      Microsoft a fost mereu penibil pentru ca oamenii au avut incredere in el si i-a dezamagit de fiecare data exact cum o fac si politicienii.
      Exchange server il cheama pe soft – si e destul de deshtept, cei care-l administreaza probabil nu-s destul de bine platiti.

    • Poate ești tânăr și nu știi.
      Am renunțat la MS Outlook Expres cu mulți ani în urmă pentru că atașamentele (fișiere text, excel, mpp, dwg și câte altele) erau stocate în Inbox, și am reușit foarte greu să deblochez Inbox-ul, apoi am trecut la alt soft. Nu știu dacă au schimbat ceva, n-am vrut să experimentez.

  2. Citeaz ,,folosindu-se de patru vulnerabilităţi necunoscute anterior. Hackerii au extras de la distanţă informaţii din inboxuri, fără să trimită niciun email maliţios sau vreun ataşament ilegal”.
    Pentru cei mai slabi de minte si din ce in ce mai multi, le reamintesc de atacul piratilor de acum cativa ani asupra unor servere CIA. Atunci au avut surprize de proportii la nivel mondial, piratii au descoperit intamplator existenta intentionata a unor brese create de catre Microsoft in sistemul sau de operare Windows 10 pentru a putea fi exploatate cu succes de CIA si celelate organizatii de spionaj ale SUA. Unchiul Ben e vulpoi batran!