G4Media.ro

Peste 260 de oameni au murit în incendii, anul trecut, în România…

Photo 14157083 © Olga Miltsova | Dreamstime.com

Peste 260 de oameni au murit în incendii, anul trecut, în România / 10.000 de detectoare de fum și monoxid de carbon vor fi acordate gratuit către familii din mai multe zone din țară

Peste 6.600 de incendii la locuințe, în medie 18 pe zi, au avut loc anul trecut în România. Potrivit statisticilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), incendiile au afectat 1.125 de persoane, din care 268 și-au pierdut viața, relatează Agenția de presă Rador, care citează Radio Brașov.
Un incendiu descoperit și anunțat din timp are șanse considerabil mai mari să fie localizat și stins mai repede, ceea ce poate însemna nu doar reducerea pagubelor materiale, cât mai ales salvarea de vieți omenești.

Prefectura Brașov a găzduit joi o conferință de presă în care s-a prezentat modul de desfăsurare al campaniei „Detector pentru viață” dar și importanța montării unui detector de fum sau monoxid de carbon în locuințele noastre.
Parte a eforturilor de conștientizare și educare privind prevenirea acestor riscuri, E.ON și Delgaz Grid donează, în cadrul parteneriatului „Împreună pentru siguranță”, 10.000 de detectoare de fum și monoxid de carbon către Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).
Acestea vor fi distribuite gratuit către familii din mai multe zone din țară.
Campania „Detector pentru viață” și își propune să evidențieze importanța montării detectoarelor în locuințe, dar și necesitatea curățării și reparației coșurilor de fum.
Având în vedere campania ,,Detector pentru viață”, la sediul ISU Brasov a avut loc predarea detectoarelor de fum și monoxid de carbon, către personalul din subordinea a 5 subunități de intervenție.
Cele 375 de detectoare de fum 125 de detectoare de monoxid de carbon vor fi distribuite către locuințele din județul Brasov, în cele 15 localitati identificate ca fiind vulnerabile.
Montarea unui detector de fum poate salva vieți pentru că permite depistarea rapidă a unui incendiu, în fază lui incipientă. Într-o astfel de situație, detectorul vă poate avertiza printr-un semnal sonor.
Pentru montarea detectorului de fum, nu este nevoie de o firmă autorizată, trebuie doar să citiți cu atenție instrucțiunile de montare și de întreținere.
Detectorul de fum se montează pe tavan, se recomandă montarea lor în camere, pe holuri, sau în casa scării. Nu se amplasează în băi sau bucătării pentru că se pot declanșa ușor datorită aburilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...