Peste 300 de milioane de copii sunt victime ale abuzurilor sexuale online în fiecare an / SUA, zonă cu risc deosebit de ridicat (studiu)
Potrivit unor cercetări, peste 300 de milioane de copii din întreaga lume sunt victime ale exploatării și abuzului sexual online în fiecare an, transmite The Guardian.
În ceea ce se consideră a fi prima estimare globală a amplorii crizei, cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh au constatat că 12,6% dintre copiii din lume au fost victime ale discuțiilor, schimbului și expunerii la imagini și videoclipuri sexuale fără consimțământ în ultimul an, ceea ce reprezintă aproximativ 302 milioane de tineri.
O proporție similară – 12,5% – a fost supusă unei solicitări online, cum ar fi discuțiile sexuale nedorite care pot include sexting, întrebări cu caracter sexual și solicitări de acte sexuale din partea adulților sau a altor tineri.
Infracțiunile pot lua, de asemenea, forma de „sextortion”, în care prădătorii cer bani de la victime pentru a păstra imaginile private, și abuzul de tehnologie AI deepfake.
Cercetarea a sugerat că SUA este o zonă cu un risc deosebit de ridicat. Inițiativa Childlight a universității – care are ca scop să înțeleagă prevalența abuzului asupra copiilor – include un nou indice global, care a constatat că unul din nouă bărbați din SUA (echivalentul a aproape 14 milioane) a recunoscut că a comis infracțiuni online împotriva copiilor la un moment dat.
Sondajele au constatat că 7% dintre bărbații britanici, echivalentul a 1,8 milioane, au recunoscut același lucru.
Cercetarea a mai arătat că mulți bărbați au recunoscut că ar încerca să comită infracțiuni sexuale fizice împotriva copiilor dacă ar crede că vor fi ținute secrete.
Directorul executiv al Childlight, Paul Stanfield, a declarat: „Acest lucru este la o scară uluitoare care, numai în Marea Britanie, echivalează cu formarea unui șir de infractori de sex masculin care s-ar putea întinde de la Glasgow la Londra – sau ar putea umple stadionul Wembley de 20 de ori.
„Materialele de abuz asupra copiilor sunt atât de răspândite încât, în medie, dosarele sunt raportate organizațiilor de supraveghere și de poliție o dată pe secundă.
„Aceasta este o pandemie globală de sănătate care a rămas ascunsă mult prea mult timp. Apare în fiecare țară, crește exponențial și necesită un răspuns global”.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank