
Peste 320 de mii de copii au abandonat școala în generațiile care au terminat clasa a VIII-a în ultimii 10 ani, un număr echivalent cu populația Clujului / În mediul rural o cincime dintr-o generație „se pierde” în primii 8 ani de școală
Peste 14% dintre generațiile elevi de până care au ajuns în clasa a VIII-a, în ultimii 10 ani – perioada 2010-2020 – au abandonat școala, potrivit rapoartelor anuale privind starea învățământului, ale Ministerului Educației. Înseamnă peste 323.600 de elevi. Este echivalentul populației unui oraș cât Iași sau Cluj-Napoca, copii dintre care unii dintre au ajuns adulți între timp, care nu au terminat nici măcar opt clase. Situația este și mai dificilă în mediul rural, unde unul din 5 elevi nu ajunge să termine clasa a VIII-a.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Numărul celor care au abandonat poate fi echivalat cu 12.944 de clase a câte 25 de elevi fiecare, clase în care statul a eșuat să livreze serviciul public de Educație, garantat prin Constituție.
În tabelul de cu datele Ministerului Educației se pot vedea câți elevi au intrat în clasa I în perioada 2003-2012 și câți au absolvit clasa a VIII-a din generațiile respective. Ministerul Educației îi scade pe cei rămași repetenți în clasa a VIII-a și rezultă procentul și numărul elevilor care au abandonat.
Citește analiza integrală și vezi tabelul cu date pe Edupedu.ro
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
Vorba autorului, generatile sacrificate. Asa se intampla cu cate o generatz. 🤓
Ajutorul social/alocația copiilor ar trebui să fie condiționat de prezenta copiilor la școală.
Trist să citesc asemenea lucruri, nu mă bucură deloc.
Admir pe acei care optează pentru a studia….
Eu ca bistrițean am terminat 8 clase și am intrat zugrav/vopsitor alaturi cu taică – meu, și în ziua de astăzi practic cu pasiune această meserie.
Inca 300.000 de analfabeti care o sa voteze cu ‘aur’