G4Media.ro

Peste 34 tone de haine second hand, mobilă și electrocasnice uzate au…

sursa foto: Poliția de Frontieră

Peste 34 tone de haine second hand, mobilă și electrocasnice uzate au fost oprite la intrarea în ţară, anunță Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul ANPC şi ai Gărzii de Mediu Satu Mare, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu produse second-hand constând în textile, mobilă, electrocasnice uzate, dar şi plastic şi cauciuc, transmite News.ro.

”Sâmbătă, 26 noiembrie a.c., în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un maramureşean în vârstă de 55 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România. Bărbatul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, mobilier, saltele, textile şi electrocasnice uzate, de la o societate comercială din Germania şi care urmau să ajungă la o firmă din judeţul Iaşi”, a transmis, duminică, Poliţia de Frontieră.

Sursa citată a precizat că, existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de produse second-hand, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în cantitate de 12.000 kg – nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente legale.

”Conform legislaţiei în vigoare, şoferul nu a putut prezenta certificatul privind operaţiunile de curăţare şi dezinsecţie”, a mai transmis sursa citată.

Tot sâmbătă, în jurul orei 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean român, în vârstă de 45 de ani, din judeţul Maramureş, conducând un automarfar înmatriculat în România.

”Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, 24.260 kg de plastic şi cauciuc, de la o societate comercială din Germania având ca destinaţie o societate comercială din judeţul Neamţ. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii de Mediu Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu există documente necesare importului de deşeuri”, a mai transmis Poliţia de Frontieră.

În ambele cazuri, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

sursa: News.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Bine ca nu suntem in Schengen, ca altfel transporturile de gunoaie de astea din Vest erau exponential mai mari.

    • Bine zis!
      Fara nici o verificare pe traseu, cu un expeditor rau-voitor, tot gunoiul s-ar aduna aici.

  2. In lipsa legislatiei care sa pedepseasca aceste infractiuni, „afaceristii” romani incheie tot felul de contracte paguboase; pentru cativa arginti obtinuti usor aduc in tara tot felul de vechituri textile sau tehnice care afecteaza mediul si sanatatea romanilor. De exemplu in jurul Bucurestiului se ard permanent plastice si cauciucuri aduse de catre mafia romilor dar care sunt aparati de mafia psd+pnl, poluarea ajungand de nesuportat.

  3. Mergeau de un incendiu

  4. aluzia e clara: daca vreti sa mearga inainte afacerea cu gunoaie (ca e win-win), nu mai bine ne bagati in schengen sa le dam ceata la ghertoii astia de la vama?

  5. Interesant cum deodata aflam zilnic ca vama a facut si a dres, taman acum in ajunul deciziei de extindere Schengen.