G4Media.ro

Peste 500 de copii, înscrişi la cursurile de înot după prima zi…

Foto: Imagine proiect/ MBS

Peste 500 de copii, înscrişi la cursurile de înot după prima zi de la deschiderea bazinelor autorităţii locale din Sectorul 1

Peste 500 de copii au fost înscrişi de părinţi la cursuri de înot, după prima zi de la deschiderea bazinelor Primăriei Sectorului 1, transmite Agerpres.

Pentru început, înscrierile au fost făcute pentru elevii Şcolilor 178 şi „Sfântul Nicolae”, care beneficiază de gratuitate, pentru că unităţile lor de învăţământ înglobează bazinele de înot. De asemenea, accesul este liber pentru copiii cu dizabilităţi care locuiesc în Sectorul 1.

Recepţiile unităţilor sportive de pe străzile Dridu nr. 2 şi Lainici nr. 4-8 au fost, pe tot parcursul zilei de miercuri, intens solicitate de părinţi, iar cele mai căutate au fost abonamentele de două şi de trei şedinţe pe săptămână. În fiecare oră de curs grupele sunt formate din maximum 15 copii, care vor fi iniţiaţi şi antrenaţi de către un instructor profesionist. Copiii trebuie să aibă costum de baie sau slip, prosop, şlapi, cască de baie şi ochelari pentru înot, iar la înscriere părinţii trebuie să prezinte un aviz epidemiologic şi o adeverinţă medicală cu menţiunea „apt pentru înot”, arată Primăria.

Prin Regulamentul privind accesul, organizarea şi funcţionarea bazinelor de înot aprobat de Consiliul Local, la bazinele de înot au acces, la preţuri modice, toţi copiii din comunitatea Sectorului 1. Spre exemplu, o şedinţă de înot costă 20 de lei.

„Sportul este esenţial pentru creşterea copiilor noştri şi formarea lor pe viitor. Îmi doresc ca fiecare unitate de învăţământ să aibă în apropierea sa facilităţi sportive pentru elevi, iar pentru bazinele deschise ieri publicului voi propune Consiliului Local modificarea regulamentului, astfel încât să simplificăm cât se poate de mult accesul celor mici”, a declarat primarul George Tuţă.

Bazinele de înot semi-olimpice sunt acoperite şi au o adâncime variabilă între 1,20 şi 2 metri şi o dimensiune de 25 metri x 12,5 metri. Fiecare bazin este prevăzut cu cinci culoare de 2,5 metri lăţime şi cu blocstarturi. Acestea beneficiază de toate facilităţile necesare practicării înotului: grupuri sanitare, duşuri, saună, staţie de tratare şi pompare apă, centrală termică, staţie filtrare apă, punct de prim ajutor, oficii şi locuri de parcare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Felicitari Clotilde , felicitari USR pentru aceste bazine.

  2. Tuță dacă avea onoare nu dădea nicio declarație.
    Și Tudose a construit podul de la Brăila, grindeanu a cumpărat locomotive, guvernul usl a făcut proiectele și a găsit surse de finanțare pentru autostrăzi.

  3. Ce nu se spune e ca gratuit este de la orele 9-12, adica cand nu poti veni ca esti la servici si copilul la scoala. Vaucherul de la primarie e 250 lei si e valabil la grupele de 20 copii la 1 antrenor unde costa 500 lei si mai ai de dat inca 250 lei, plus ca acolo e balaceala nu Inot la atatia copii. Vrei grupa mica de pana la 5 copii, e 800 lei pe luna. Plus ca primaria nu deconteaza toate sporturile, iar conditie e scoala sa fie de stat in sectorul 1 si clubul afiliat tot sector 1