G4Media.ro

Peste 70 de studenți ai Universității Dunărea de Jos din Galați, unii…

Foto: Facebook.com/ Lucian Georgescu

Peste 70 de studenți ai Universității Dunărea de Jos din Galați, unii dintre ei cu zero credite anul trecut, “sunt promovați” până la iarnă, când riscă să fie “exmatriculați”/ Rectorul declară că, dacă acei studenți nu își rezolvă problemele, “nu vor mai beneficia de buget în niciun fel”

Universitatea Dunărea de Jos din Galați a decis, luna aceasta, să nu mai aplice, pentru un grup de peste 70 de studenți ai uneia dintre facultățile sale, provenind din Republica Moldova, criteriile necesare pentru promovare. Unul din șapte  studenți aflați în această situație nu are niciun credit acumulat în anul de studiu precedent. Întrebat de Edupedu.ro dacă acest lucru înseamnă că studenții respectivi se pot considera, în momentul de față, promovați, în baza deciziei universității, rectorul universității, Lucian Georgescu, a declarat că “ei sunt promovați”, dar numai până la sesiunea de la începutul anului viitor, când riscă să fie lăsați repetenți sau exmatriculați. El a spus că este o măsură luată pentru a le da respectivilor “posibilitatea să își rezolve restanțele”, ținând cont de dificultățile asociate pandemiei. Reprezentantul universității a insistat că studenții care nu vor reuși să rezolve problemele nu vor luați în calcul pentru bani de la buget: “Nu mi-ar trece prin cap să obțin niște bani pentru niște studenți care nu există.”

  • Facultatea Transfrontalieră a Universității Dunărea de Jos este o instituție care se adresează în special Republicii Moldova, oferind studenților studii de științe inginerești, științe sociale, științe umaniste și sport. Potrivit rectorului UDJG, Lucian Georgescu, această facultate are în prezent circa 1.600 de studenți.

Săptămâna trecută, decanul conducerea facultății a solicitat Consiliului de Administrație al Universității ca “pentru anul universitar 2021-2022 criteriile și standardele privitoare la promovabilitatea anului de studiu 20202021 să nu se aplice” mai multor studenți din cadrul facultății. În scurt timp, pe 12 noiembrie, Consiliul de Administrație, sub semnătura rectorului Lucian Georgescu, aproba solicitarea Facultății – vezi Hotărârea 127/12.11.2021 de aici.

Este vorba despre 74 de studenți ai acestei facultăți, dintre care 11 au 0 credite acumulate, iar aproape 20 au mai puțin de 10 credite. Cei mai mulți sunt studenți care s-au aflat în anul I în 2020-2021.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Lucrurile sunt simple de toti. Sunt studenti, vine bugetarea, adica banii de la minister. Daca i-ar zbura din universitate pe acesti studenti fantoma (care pur si simplu nu exista) s-ar duce si banii pentru dl. rector.

  2. Mari facultati!
    Mari centre universitare!
    De urmezi o astfel de facultatela Braila sau Galati vei avea o cariera stralucitoare!
    Nu inseamna ca stii ceva!
    Dar la Prmarie sau la Prefectura nu conteaza asta!

    • Esti dus cu pluta nene, pana in ’90 „NAvele” Si Chimia Alimentara erau specialitati unice in Romania. Galatiul are traditie Universitara dar in acest moment atrage mai greu studenti din cauza ca job-urile sunt putine in zona si tinerii pleaca in centrele universitare mari unde pot lucra usor inca din timpul facultatii.

  3. Si-a luat Basescu diploma? Se pregateste sa fie scriitor la Rahova, sau ce?

  4. Si cand te gandesti ca ARACIS i-a conferit calificativul de universitate ”GRAD DE INCREDERE RIDICAT” cel mai mare posubil.

  5. Cu diploma de la universitatea asta din Galati poti sa te stergi la kur ca nu are nici o valoare.
    Mai valoros e un sul de hartie igienica, macar cu ala te stergi mai bine.
    Incredibil cum mai sunt unii care inca pun botu la fabricile astea de diplome si aleg sa isi piarda ani din viata de pomana, doar ca sa ii tina pe profesori la catedra.

  6. Am auzit ca Tesla si Microsoft vor sa-si mute sediul in Galati

  7. As fi curios sa aflu cum îsi desfasura activitatea Transfrontaliera înainte de pandemie. Se duceau profesorii la Giurgiulesti?